9 ting du ikke skal sige til din partner, mens hun er på barsel

Info:

Cecilie er redaktionschef hos ChriChri. Til daglig bor hun på Frederiksberg med sin mand og deres to små piger. Hun er netop vendt tilbage efter at have afholdt 10 måneders barsel med sin yngste datter.

Redaktionens bekendelser:

Efter at have været på barsel af to omgange føler jeg selv, at jeg efterhånden har gjort mig nogle erfaringer. Første erfaring var at finde ud af, at børn vitterligt er forskellige – jeg ved det – big surprise! Men efter først at have fået et barn, som man “bare” kunne ligge, og så sov hun. Som spiste, spiste og spiste i sådan en grad, at mine bryster ikke kunne følge med (hun var født for tidligt, så mine bryster og hendes sult var aldrig i sync), som var (og stadig er) et socialt væsen, som sagtens kunne gå fra arm til arm, og som tog 3 dage at indkøre i vuggestue. Til så at få et barn, som ikke gav en fuck for hverken søvn eller mad. Som er mega tryghedssøgende, som i lang tid kun har kunne sove under bevægelse (takker guderne for opfindelsen af slyngevuggen!!). Som samsover og ammede i 10 måneder, så er jeg virkelig ikke i tvivl om, at børn er forskellige. Anden erfaring var, at ja, det var hårdt at have et barn, men så får du barn nummer 2, og pludselig er det en luksus, når man en sjælden gang er alene med det ene.. Tredje erfaring var, at efter at have haft virkelig mange snakke med mine barslende veninder, er det gået op for mig, at der danner sig et mønster, når det kommer til vores respektive partnere og ting, de har sagt til os undervejs… Både godt og skidt. Heldigvis mest godt. Alligevel kommer der her en lille guide til, hvad du ikke behøver at sige til din partner, mens hun er på barsel, og forslag til, hvad du kan sige i stedet for 😉

LÆS OGSÅ: 6 måder at berolige dit spædbarn på

1: “Fuck, hvor er jeg træt.”

Det er hårdt at være forældre. Ingen tvivl om det, og de fleste er på en eller anden måde trætte hele tiden. Når det så er sagt, så er det måske ikke lige din kæreste, som der har været oppe 6 gange i nattens løb for at skifte bleer, give mad og tisse, som du behøver at fortælle det til. Du må hjertens gerne sige det, men et godt råd er at sige det til en anden end din partner.

2: “Hold kæft, her ligner lort”

Hvis din kæreste ikke lige har støvsuget og ryddet op, mens du har været på arbejde, skyldes det nok, at hun har haft rigeligt at se til jeres baby. Hvis du synes, hjemmet trænger til en kærlig hånd, er jeg sikker på, at din partner ikke har noget imod, at du lige svinger støvkosten.

3: “Jeg troede, du gerne ville tabe dig?”

Det kan godt være, at din partner dagligt giver udtryk for, at hun gerne vil smide graviditetskiloene. Men vægttab er det sidste, man tænker på, når man ikke har haft mere end 2 timers sammenhængende søvn i flere måneder, ens baby er i tigerspring og man stort set ikke har fået vådt eller tørt hele dagen. Spørg hellere om, der er noget mad, hun gerne vil have, du laver/køber til hende.

4: “Du var godt nok lækker dengang”

Det kan godt være, at du engang imellem lige har lyst til at kigge tilbage til de gamle dage, hvor alting ikke gik op i bleer og sovetider, men din partner har ikke brug for, er en reminder om, hvordan hun så ud, dengang hun fik mere end 4 timers søvn om natten og ikke havde et lille menneske, der var afhængig af hende 24/7. Sig hellere: Hvor er du bare den bedste mor til vores barn.

5: “Hvornår kan vi have sex igen?”

Hun er klar, når hun er klar, og du behøver måske ikke at spørge til det hele tiden. Spørg i stedet, om du skal give hende en lækker massage, så kan man jo være heldig, at det udvikler sig til noget mere. Men lad for guds skyld være med at forvente det.

6: “Du ér også meget sammen med det barn…”

Din partner gør 100% det, hun mener er bedst for barnet, og det kan godt være, at du ønskede, at det var dig, der lå dér mellem babbedutterne og blev aet og kysset hele tiden, men hver ting til sin tid, og hvis der er noget, din partner har brug for fra dig, så er det din fulde opbakning.

7: “Min mor siger, at…”

Uanset hvad din mor har fortalt dig, så er det højst sandsynligt bare noget, du skal lade være mellem jer to. Især hvis hun har kommentarer til din kærestes måde at være mor på. Hvis det er et oprigtigt godt råd, sker der selvfølgelig ikke noget ved at sige det, men træd varsomt!

8: “Er det okay, jeg tager en weekend i sommerhus med gutterne?”

Selvfølgelig skal du have lov til at have alenetid med dine venner. Men overvej lige, om du også var i byen med vennerne weekenden inden, og weekenden før det, det hele handler om timingen… Måske det faktisk var på tide, at hun fik lidt alenetid, mens du gik en laaang tur med barnevognen.

9: “Bliver dine bryster aldrig normale igen?”

Please.Just.Don’t.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og