[single_post_category_name]

Brudekjolen: Maria Fekih

Uanset om du skal stå brud i år, eller om du endnu har den store dag til gode, så har du, ligesom os, sikkert allerede drømt om brudekjolen. For de fleste kvinder er brudekjolen det mest betydningsfulde de nogensinde kommer til at bære, og derfor kræver den da også særlig omtanke. Vi har derfor spurgt Maria Fekih, en af Danmarks dygtigste kjolemagere, om råd til brudekjolen, så vi kan være bedst muligt forberedt, når vi en skønne dag skal shine i kirken.

Hvordan vil du beskrive den perfekte brudekjole?

Efter min opfattelse er bryllupper i dag en nydelsesfest i kærlighedens tegn, så helt grundlæggende skal brudekjolen emme af luksus. Den skal konstrueres for bedste pasform, være af udsøgt kvalitet og være komfortabel.
Baseret på min faglige baggrund med design, og om hvilket snit der klæder hvilken kropsform, farver etc., har jeg selvfølgelig en værdifuld viden – men det er ikke nok til at finde den perfekte brudekjole. Ved hjælp af mine fintfølende sanser, fornemmer jeg brudens indre personlighed og fortolker hendes unikke udstråling, hvortil jeg matcher med mit store udvalg af brudekjoler.
Brudekjolens fornemmeste opgave er at fremhæve kropsform og karisma på fineste vis – og dermed opstår den perfekte brudekjole. Herudover har koncept og location for brylluppet også en stor betydning for valget af den perfekt brudekjole. Der bør være en god harmoni i hele arrangementet for den bedste helhedsoplevelse.

Efter din overbevisning: skal en brudekjole så nødvendigvis være hvid?

Nej, jeg synes ikke at brudekjolen nødvendigvis skal være hvid. Nu findes der jo mange nuancer heraf, og jeg anvender oftest farven ivory for, at give lidt varme til vores lyse nordiske hudtone. Personligt er jeg meget vild med brudekjoler i douche farver som powder, platinum og dove. De giver et meget sofistikeret look.

Men brudekjoler kan være mange farver, rød er fx meget brugt rundt om i verden. Faktisk var brudekjoler, før den hvide farves indtræden, oftest sorte. Min mormor blev gift i sort, og det vil jeg også selv overveje, den dag jeg skal giftes.

Hvad tænker du om slør til kjolen? Er det et go eller no-go?

Brudesløret har en stærk magt for indikationen af et bryllup og kan bare noget ganske særligt. Det fremhæver og fuldender brudens udseende med en raffineret renhed.

Vi kan nok blive enige om, at i vores del af verden, er det at bære brudeslør ikke længere forbundet med jomfruelige dyder. Men ser vi tilbage på brudeslørets oprindelige funktion, at beskytte brudens sårbarhed mod onde ånder, stemmer det meget godt overens med de æterisk følelser det vækker.

Jeg må indrømme af være stor fan af brudeslør, og jeg elsker at designe dem i harmoni til hver enkel brud og hendes brudekjole. Samtidig udviser jeg stor respekt for det enkelte brudekjole design, og her er ikke alle velegnet til en kombination med brudeslør. Alt i alt er det en meget individuel sag, og skal først og fremmest føles komfortabelt.

Hvilket materiale foretrækker du til brudekjoler?

Jeg er meget kvalitetsbevidst og foretrækker enkle materialer i udsøgt design. Af metervare arbejder jeg med rene silker, som fås i mange skønne variationer og er oplagt til brudekjoler. Men jeg ynder også at arbejde med andre materialer som bomuld, uld og cashmere.

Mine delikate og florlette blonder er fra det franske firma Sophie Hallette som bl.a. blev anvendt til brudekjolen til Kate, Hertuginde af Cambridge og som også anvendes af mange store modehuse verden over.

Har du en favorit brudekjolekreation?

Alle mine brudekjoler, både eget design og dem jeg håndplukker hos mine internationale designere, er favoritter.

Jeg er meget begejstret for den franske Haute Couture designer Delphine Manivet, som jeg repræsenterer her i Norden. Specielt har jeg en kærlighed for Delphine Manivet’s brudekjole style Maurice. Den er kreeret med en ultra lethed i sin sarte silke og delikate franske blonde. Fint i tråd med et nordisk minimalistisk look. Jeg elsker, når luksus kan være så nonchalant.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide