[single_post_category_name]

Hvem vælger dit kærlighedsliv?

Her på redaktionen er Team ChriChri faldet over fænomet ”Marriage Market”, som finder sted i Shanghai, Kina. Essensen er, at forældre til ugifte kvinder kan tage til dette marked for at gøre reklame for deres døtre. Det gør de ved at lave en kort beskrivelse af det barn, de ønsker afsat. I beskrivelsen indgår et billede og fakta om højde, vægt, indkomst og personlige egenskaber. På den måde er det vel mere eller mindre en form for ”match.com” meets ”farmer’s market”.

Efter at have set denne video, blev vi ærligt talt meget berørte, og der blev virkelig diskuteret over bordene – eller diskussion er måske nok et forkert ord at bruge, for i bund og grund var vi meget enige.  Vi tager det som en selvfølge, at vi som unge kvinder har retten til at vælge selv, og det er ikke en selvfølgelighed verden over.

Af den grund vil vi gerne bruge tiden og pladsen på lige at stoppe op…

…trække vejret…

…sætte fokus på området og være taknemmelige for vores ret til at vælge frit. Ønsker man at dedikere livet udelukkende til sin karriere eller kombinere det med familie. Ønsker man at gå hjemme og passe børn, ønsker man at blive gift eller ej –  og med hvem – eller ønsker man i stedet at leve alene uden én fast partner. Det, der er rigtigt for din nabo, din søster, din veninde eller din kollega er ikke nødvendigvis det rigtige for dig – og det er præcist det, der er pointen: Du vælger selv, hvad der er det rigtige for dig her i livet!

På kontoret er vi selv lidt af en broget flok både i forhold til alder og civilstand – og i øvrigt også på en masse andre områder. Aldersmæssigt er vi alle i starten af tyverne og trediverne, men vi har dog det til fælles, at ingen af os er gift – og vi har heller ikke travlt med at blive det. De fleste af os er singler, men der er et par stykker blandt os, som er i faste forhold, og en enkelt har også to små børn. Vi ser os selv som stærke, individuelle kvinder, der – ligesom de fleste andre – til tider løber panden mod en mur og sagtens kan blive usikre på os selv. Havde vi boet i Kina, var flere af os allerede blevet stemplet som ”Sheng Nu” og resten af os ville have gevaldigt travlt med at komme til alteret, hvis ikke også vi skulle have påduttet adjektivet. Oversættes ”Sheng Nu” til engelsk betyder termen ”leftover women”, og disse kvinder behandles som udstødte, fordi de ikke lever op til samfundets og deres forældres forventninger.

I dag blev vi altså mindet om, hvor taknemmelige vi skal være for, at vi kan feste på diskoteker hver weekend, ”swipe” til venstre på Tinder, happn og hvad alle de forskellige dating-apps hedder, eller vi kan gifte os som 20-årige, hvis det er det, vi drømmer om, og hvis vi føler, at vi har fundet vores livs kærlighed.

I en hverdag, der kan synes nok så træg og ensformig, og der kan være nok så mange ting at brokke sig over, synes vi i hvert fald, at det er vigtigt, at man ind i mellem lige stopper op og sætter tilværelsen i et større perspektiv.

Se videoen om ”Marriage Market” her:

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide