35 hemmeligheder til et succesfuldt ægteskab

For mange gifte par, er det at forelske sig og sige ”ja” den nemme del. At leve lykkeligt til deres dagens ende, er den del der kræver en hel del arbejde.

Men hvad er hemmeligheden bag et succesfuldt ægteskab? Hvad får et ægteskab til at stå distancen? Vi har fundet frem til 35 hemmeligheder fra par, som er gift, og fra par som er blevet skilt, til hvad man skal huske og bør gøre for at bibeholde og få et succesfuldt ægteskab.

LÆS OGSÅ: 23 tegn på at du har fundet din eneste ene

1. Del alt med hinanden. Vigtigst er det, at dele hvad du føler. 

2. Uanset hvad der sker af dårlige ting, husk da på, at det går over.

3. Hengivenhed avler mere hengivenhed. Rør ved hinanden, kys hinanden godmorgen og hav masser af sex (også når du er gammel!) Det er for let at komme ud af den vane, som gør at du føler dig fjern. Intimitet og fysisk hengivenhed hjælper virkelig til med at holde dig tæt med din partner.

4. Børn kan være stressende, men også de vil vokse op.

5. Lad de små ting passere og tænk det hele i et større perspektiv. Du skal være i det i lang tid, så vil du virkelig bekymre dig om hvem der tog eller ikke tog opvasken når du ser 10 år tilbage? Husk dig selv på, at dit forhold er meget, meget vigtigere end nogle mindre hændelser.

6. Fyld køleskabet med hans favoritter – det er nemt at gøre, så bare gør det.

7. Tag dig tid til dig selv. Gør hvad du elsker, hvad der gør dig glad og giver dig energi. At være en succes som par vil kun fungere, hvis hver af jer er stærke og fuldendt som individer. 

8. Vær ikke tavs. Tal om de ting der generer dig så hurtigt som muligt. Lad ikke dine tanker og følelser bygge sig op, da de sandsynligvis til sidst vil eksplodere. 

9. Giv slip på de dårlige ting hurtigere og prøv ikke at dvæle ved ting, der irriterer dig. 

10. Vær ikke bange for at gå på kompromis. Det kan lyde som en dårlig ting og at du giver op på dine principper, men i virkeligheden er det et skub og et træk i et forhold. Prøv at bedøm hvor meget du vil have noget på en skala fra 1 til 10 og få din partner til at gøre det samme. Så hvis at spise ude er en 5’er for dig og at blive hjemme er en 9’er for ham, så skal du blive hjemme den aften. 

11. Tag ikke hinanden for givet. I er nødt til at arbejde på det hele tiden.  

12. Vær spontan. Gør noget som I ikke plejer at gøre en gang imellem, uanset om det betyder ferie i sidste øjeblik eller at skrive en kærlig hilsen uden der behøver være en særlig lejlighed. Selv de mindste ting, kan gøre en stor forskel, når man er sammen med nogen i meget lang tid.

13. Vær sød! Det kan være sværere end det lyder, men husk, at du (forhåbentlig) elsker den person mere end nogen anden og at det er en person du har valgt at gifte dig med, så husk at være sød.

14. Vær tålmodig. I vokser sammen på forskellige tidpunkter og på forskellige måder, så du er nødt til at give og tage for at få det til at vare evigt.

15. Fejr når gode ting sker, og vær udtryksfulde omkring det.

16. Find på nye ting at gøre sammen. En ny sportsgren, madlavning eller noget helt tredje. Det er bare endnu en grund til at tilbringe tid sammen og forstærke jeres bånd og holde spændingen oppe.

17. Gift dig med en du kan lide at slå tiden ihjel sammen med.

18. Fortæl hvad du har brug for. Lige så meget som du ønsker at din partner fortæller dig hvad han har brug for. Fortæl hvis du har brug for en dag alene eller trænger til en date aften.

19. Apropos date aftener, gå på den og hav det sjovt! Det er vigtigt at have tid sammen alene, selvom begge har travlt – især når du har børn. Selvom du er overanstrengt eller overtræt, behøver det ikke tage meget tid eller koste mange penge at opretholde forbindelsen imellem jer. Det kan være så simpelt som at gå en tur eller lave middag sammen. 

20. Lav en plan og et budget sammen. Det er en fantastisk måde at tale om dine planer og drømme for fremtiden og hvordan man får dem til at ske.

21. Overrask hinanden som I plejede at gøre da I datede, med særlige noter, små gaver, lav hinandens livretter, eller planlæg en weekend væk hjemmefra. Det lader den anden person vide, at du stadig er forelsket i personen og det får dig også til at føle dig elsket.

22. Værdsæt. Når din ægtefælle gør noget særligt for dig, så husk at vis påskønnelse. De ved sikkert at du er glad og værdsætter det, men det er rart at få det fortalt.

23. Støt din partner i det han gør og gerne vil gøre.

24. Tag dig tid til at sætte dig i din ægtefælles sted før du dømmer. Du bør undgå unødig kritik og negativitet så meget som du kan.

25. Få hinanden til at grine. Prøv ikke at tage alt så alvorligt.

26. Kommunikation er nøglen til et godt ægteskab. Når dit ægteskab rammer visse vejbump, er det vigtigt at minde dig selv om at når I kommer ud på den anden side, bør jeres forhold være bedre og mere udviklet. Sørg for, at sådanne tider fører til forbedringer, og hvis I begår samme fejl, så find ud af hvorfor.

27. Hav nogle venner, som du er sammen med på regulær basis uden din ægtefælle.

28. Vær mere gavmild med tid og med penge.

29. Vær glad selv. Hvis du er i krise, er der en tendens til at lade det gå ud over din partner eller at ville have din partner til at ordne det. Du er nødt til at kunne gøre det selv.

30. Bliv ikke defensiv. Forbliv kærlig og venlig når du føler dig angrebet.

31. Vis tillid og vær troværdig.

32. Mind altid dig selv om, hvorfor du blev forelsket. Om det var hans sans for humor eller ambitioner – altid mind dig selv om det.

33. Sig ”Jeg elsker dig” og fortæl din partner at han ser godt ud!

34Sæt pris på, hvad du har, og husk at ægteskaber til tider kan være skrøbelige og har brug for at blive taget sig af.

35. Nyd det NU. Når I får hus, børn, etc. og tingene bliver en smule mere komplicerede, så husk altid at omfavne det og nyde det! 

Kilde: popsugar.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er