Smerten og længslen ved at være perfekt på den store dag

Hele mit liv har jeg haft så store forventninger til mig. Uhyrligt mange forventninger. Forventninger til mit udseende, min vægt, min følelse, og ikke mindst mit billede af, hvem jeg var. Særligt hvis en stor begivenhed var rundt om hjørnet. En forventning om at være i min absolut bedste udgave af mig selv, endda ofte sammenkoblet med en eller anden magasin-model som, i mine øjne, viste den perfekte udgave af at være kvinde.

LÆS OGSÅ: Den ultimative checkliste til dit bryllup

Jeg husker særligt en sommerdag i 7 klasse på Herning friskole, hvor jeg tog min skolegang. Dagen før første skoledag efter sommerferien, var jeg altid så spændt og nervøs på en måde. Jeg glædede mig så meget og havde opgraderet både skoletaske, penalhus, kalender, tøj og frisure, inden den store dag hvor jeg skulle se alle efter sommerferien OG ALLE SKULLE SE MIG..

Denne sommer havde jeg så set en vanvittig smuk model i et modeblad og hun rockede looket med at have en pagefrisure, hvor alt håret var creppet. Da jeg så det var jeg solgt. SÅDAN ville jeg se ud.. 7 timer brugte jeg ved frisøren dagen inden den store dag. Higlights i håret så det blev lysere, de lange lokker røg, til fordel for en lækker page og HELE HÅRET blev creppet. Og der stod jeg så og både lignede og følte mig som en total klaptorsk. Det gode look på modellen levede nemlig slet ikke op til de forventninger jeg havde i hovedet om hvordan det ville se ud på mig. Dagen efter mødte jeg op i skolen med min creppede korte hår, alle så underligt på mig og jeg troede tilmed jeg ville føle mig ekstra tjekket med alle mine opgraderinger i skoletasken. Men det gjorde jeg heller ikke. Jeg følte mig sørgfuld..

”Og der stod jeg så og både lignede og følte mig som en total klaptorsk.”

Her havde jeg gjort så meget for at blive den bedste model udgave af mig selv, til denne store dag efter sommerfeien, og da dagen kom, lignede jeg ikke mig selv, og jeg følte mig ikke som mig selv. Jeg kunne hverken nyde min vilde frisure eller den første skoledag. Jeg kunne kun mærke sorgen over at have villet være i min bedste og smukkeste udgave, så meget og slet ikke nød det store stykke arbejde der var langt i det.

“Måden vi gør én ting på, gør vi som regel alting på.” Så derfor en episode og en følelse jeg har set gentage sig flere gange senere i mit liv. Konfirmationsdagen. Første skoledag på efterskolen. Gallafesten på på Handelskolen. Bare for at nævne nogle få. Og jeg har været vidne til mange af mine veninder gennem tiden, gå igennem lignende indre og ydre processer når en stor dag var rundt om hjørnet. Pludseligt kan vi ikke blive tynde nok, lækre nok, velklædte nok og chikke nok.

”Måden vi gør én ting på, gør vi som regel alting på.”

Og i jagten om at blive netop det – NOK – der mister vi både den gnist og magnetiske power vi som kvinder rent faktisk har, når vi er i fuld accept og nydelse omkring den vi er. Et shine der kommer indefra men som ses så tydeligt udefra. En gnist og et glow ikke engang verdens dyreste makeup kan kreere. Du er i din power, i din essens, i din kvindelighed – netop der!

Hvis du skal giftes til sommer, er netop dette emne sandsynligvis aktivt indeni dig. Ønsket om at være perfekt. Det er sådan en dyb og inderlig længsel, indkodet i vores kvindeceller, at vi bare SÅ GERNE vil være fortryllende smukke til sådan en særlig begivenhed. Og det er der intet galt i. Du skal ære dit tempel, pynte det, forkæle det og booste ALT det der føles godt.

Men det virker kun, hvis du gør det fra et sted af kærlighed for at ære dig selv, fremfor et sted af desperation for at ændre det og den du er lige nu. Intet er i sandhed smukkere og mere magnetisk end en kvinde i fuld glødende kærlighed og power til sig selv. En kvinde der har skabt et dybt anker i den hun er og ikke mindst den hun møder op som. At der er dyb overensstemmelse mellem de to. I kærlighed til den hele kvinde, og ikke kun de sider som kvinde du kan lide ved dig selv.

Et fuldt nærvær af det der er smukt lige nu, er nøglen her. Taknemmelighed for de smukke øjne. De fyldige læber. Din hårfarve. Din kjole. Din mand. Din ring. De smukke blomster du har valgt. Og en kæmpe taknemmelighed på dagen, for alle de fantastiske mennesker der møder op for at fejre dagen med dig. DIN STORE DAG, hvor du går fra at være kæreste til hustru. Taknemmelighed giver dig mulighed for at være nærværende i nuets smukke begivenhed og mærke dyb forbindelse til alt, der er mødt op til dig på denne dag.

”Intet er i sandhed smukkere og mere magnetisk end en kvinde i fuld glødende kærlighed og power til sig selv.”

Netop dette havde været nøglen til en fantastisk første skoledag efter sommerferien i min 7 klasse. Jeg havde opgraderet alt jeg følte for, med tristhed som resultat, fordi det stadig ikke føltes godt. Havde jeg fokuseret på kæmpe taknemmelighed for at se mine klassekammerater igen, dufte skolens helt særlige nostaligiske duft, at se min klasselære, at modtage de nye spændende bøger osv. Der havde jeg vendt dagen til en god dag i begejstring i stedet for skuffelse. Der havde jeg nydt den særlige dag jeg befandt mig i. Der havde jeg haft glow, shine og en udefinerbar boblende smuk energi omkring, og vibreret fra min bedste udgave. For netop de følelser ville have været aktive i mig…

LÆS OGSÅ: Sådan ser årets bryllupstrends ud i år 2017

Så ær dit tempel kære. Forkæl dig selv. Og mind dig så om det, der får dit hjerte til at boble. Intet look, ingen kjole og ingen vægt bliver nogensinde smukkere på dig, end det look du skaber fra det.

TAKNEMMELIGHED ER KODEN TIL DIT FUNDAMENT.

Kærligst S.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være