[single_post_category_name]

6 vilde fakta om kys 

Er et kys bare et kys? Undersøgelser viser faktisk, at et dårligt kys kan påvirke attraktiviteten til et andet menneske. Et kys påvirker også din krop mere end du lige går og regner med både fysisk men også psykisk. 

LÆS OGSÅ: Det skal du skrive til ham efter første date

Vi giver dig her 6 vilde fakta om kys, du garanteret ikke vidste. 
1. Kys kan styrke dit immunforsvar 

Et enkelt kys på 10 sekunder overfører over 80 millioner bakterier mellem dig og din partner. Det kan lyde voldsomt, men faktisk viser undersøgelser, at når din krop bliver udsat for andres bakterier, danner din krop antistoffer for at bekæmpe bakterierne, hvilket er med til at forebygge sygdomme. 
2. Guinness Rekordbog for længste kys 

Mange af os har på et eller andet tidspunkt i begyndelsen af et forhold, prøvet at kysse i timevis uden at tage en pause. Men der er altså et par der overgår os alle. Ekkachai og Laksana Tiranarat vandt i 2013 en kysse-konkurrence der blev afholdt i Thailand, og hold nu godt fast. De kyssede i hele 58 timer, 35 minutter og 58 sekunder. Hvordan kan det lige lade sig gøre? 
3. Kys fylder din hjerne med følsomme kemikalier 

Den største fordel ved at kysse i forhold til din fysiske sundhed og velvære er frigivelsen af oxytocin og dopamin. Oxytocin er et bindingshormon der aktiveres, når man kysser og krammer, og som får dig til, at føle dig tættere eller mere knyttet til din partner. Dopamin er det følsomme hormon, der hjælper dig med at opleve glæde. Altså regulerer dit humør, adfærd og søvn. 

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at du skal dyrke mere sex med din partner
4. Kys kan sænke dit blodtryk

Kys påvirker din hjernerytme på en sund måde, da kys udvider dine blodkar. Det betyder, at blodet flyder rundt i kroppen på en god og solid måde, og kommer ud til alle dine vitale organer. Derfor er det med til at hjælpe med at sænke dit blodtryk. 
5. Kys kan lindre stress

Kærlig kommunikation med din partner herunder kys kan bidrage til at skabe rolige og beroligende følelser. Kys kan altså lindre stress og forbedre dit forhold samtidig. 
6. Du bruger et overraskende antal af muskler, når du kysser 

Ud over at du forbrænder op til 26 kalorier pr. minut du kysser, kan kys aktivere op til 30 ansigtsmuskler og 112 posturale muskler. Kys er ligeledes med til at glatte linjer og rynker, og stramme musklerne i nakke og kæbe. Den eftertragtede glød kan også opnås, fordi kys øger cirkulationen i dit ansigt.

Kilde: thelist.com  

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide