[single_post_category_name]

Er dit hjerte en lukket velfærdsstat?

Du er single, eller også er du i et forhold. Men der er noget, du længes efter. Noget du virkelig savner inderst inde: Kærligheden. Den dybe kærlighed, suset i maven, følelsen af at elske og blive elsket.

Måske er dit hjerte også som en lukket velfærdsstat?

LÆS OGSÅ: Jakob Olrik: Fremtidens porno er for kvinder

Dating er en nationaltest

Jeg er aktuel med foredraget Den eneste ene, og der er et stort problem, vi døjer med, og som forhindrer os i at møde hinanden. Læs mere her.

Vi er så utrolig selvforsynende og selvkørende i dag. Selv reproduktion kan vi klare alene, så der ligger ikke de gammeldags årsager til at forene os i kærligheden. Tidligere var der også en masse praktiske grunde.

Men i dag har vi vores sikkerhedsnetværk i form af vores venner, opsparing og pension. Vi har vores udviklingsplan og tager en efteruddannelse, hvis vi mangler noget. Er der noget, der er svært i livet, går vi til coach, psykolog eller tager på selvudviklingskurser.

Vi udgør hver en lille velfærdsstat i os selv.

Så hvis du er single, så bliver det noget med, at når manden eller kvinden dukker op, skal han bestå en prøve. En nationaltest til at blive optaget til selveste dig. For du har egentlig ikke brug for ham. Sådan rent praktisk.

På tålt ophold

Vi ser vores eget og os selv, til at være et privilegium i sig selv. Man skal gøre sig fortjent til at dele liv med dig og have en meget velargumenteret begrundelse for at kunne få lov til det.

Så kan vedkommende starte med at være lidt på tålt ophold, hvor I prøver ting af en dag, en uge, en måned, år etc.. Hvor du ikke rigtig lukker personen ind.

Det kan endda være, at I bevæger jer i det illegale felt – han er illegalt i dit liv. Og I kan kun ses der, og når det passer ind i dit liv.

Udvisning lurer

Hvis det viser sig, at han ikke retter ind og hele tiden er, som du forventer det, så kan han altid blive udvist. Du er jo et privilegium af en velfærdsstat i dig selv.

Måske du tænker lidt medlidende, at det er en ydelse, så han kan blive sendt videre. For du vil egentlig gerne se, om der er andre, der er bedre at integrere.

Det kan være, at du har rigtig gode grund til ikke at lade det andet menneske blive integreret i dit liv. Hvis du har oplevet uheldige forsøg på at integrere andre i dit liv, bliver du ofte mere og mere skærpet. Du vil gerne passe på dig selv, så du ikke får dine grænser overtrådt igen eller bliver såret, så du har opbygget en strengere forståelse af, hvem der skal have lov til at blive optaget i dit liv.

Søger kærlighedsamnesti
Det kan også være den omvendte vej, at du selv befinder dig i ulykkelig kærlighed. Hvor du konstant søger en kærlighedsamnesti hos den anden.

Du kæmper for og drømmer om at få lov til at opholde dig hos ham og bestå nationaltesten til hans hjerte.

Du er forvist til et tålt ophold. Du befinder dig i et udrejsecenter i den andens liv. Og du tropper op gang på gang, når der er behov for det. Hvor du ofte tænker – nej, nu skal jeg lade være med det, og nu må jeg også videre.

Men så skal der bare en sms, et vink, et tegn på den anden, så tropper du op for at blive trøstet og puste liv i håbet. Men du bliver ved med at være i udrejse-ingenmandsland i den andens liv.

Luk hjerternes grænser op
Uanset om du er den, der er på tålt ophold eller udsteder det, så er problemet en protektionisme. Det kan også være, at du er i et parforhold, men bliver ved med at kigge på din partner som værende på tålt ophold. Du tester ham, eller bliver selv holdt lidt hen.

Vores store udfordring i dag er, at vi hellere vil holde på det, vi har med os selv end at åbne op. For åbner vi vores hjertes grænser, så risikerer vi måske at miste noget. Vi tør ikke lukke noget nyt og fremmed ind i vores liv.

Vi går mere op i at fremhæve, hvad vi har i vores liv, end hvad der er af muligheder for at opleve livet og se livet. Vi bliver nationalistiske, selviske og føler, vi har nok i os selv.

I stedet for at tænke globalt og være en del af en større sammenhæng. Når vi åbner op, så sker der noget nyt. Så lærer vi nye måder at tænke livet på, vi smager eksotiske krydderier og oplever andre måder at indrette sig på.

Du skal turde elske
Min pointe er, at hvis du lever med et lukket hjerte, så er det forståeligt. Du passer på dig selv og er måske bange for at blive såret eller såre.
Men hvis du vil kærligheden, bliver du nødt til at tænke større. Du bliver nødt til at satse, have tillid og åbne op.

Hvis du lever med et lukket hjerte, så nægter du andre at integrere sig, og så tænker du hele tiden kærligheden som noget, nogen kan blive integreret i.

Hvordan skulle du så blive integreret i andres liv? Hvordan kan du så møde nogen, nogensinde? Så kan vi kun være på besøg i hinandens liv. Du skal turde elske. Livet bliver så meget smukkere, eventyrligt og uforudsigeligt.

Jakob Olrik er i øjeblikket aktuel med foredraget Den Eneste Ene. Du kan købe billetter til foredraget HER

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Morten Bruun

    Her er det vigtigt at nævne: Det vigtige er ikke at finde en god partner, men at være en god partner.

    Venlig hilsen

    Morten Bruun

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide