[single_post_category_name]

Thomas Skov: 20 tegn på at du er far til et barn på halvandet år

Nu har jeg været far i lidt over halvandet år, og jeg elsker det. Det er enormt bekymringsfuldt. Det er hårdt. Men mest af alt er det bare skide sjovt. Jeg har lavet en liste med 20 tegn på, at dit barn er cirka 1,5 år.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Undskyldning til alle nybagte forældre

Nummer 1

Din playliste på Spotify er fuldstændig ødelagt af Bjørnen Bjørn. Han er for øvrigt en bjørn. Nogen tror, han er en hund, og nogen tror, han er en bamse. Der er sågar også nogen, der tror han er en dreng. Men Bjørnen Bjørn ER en bjørn.
 

Nummer 2

Du kigger med lige dele beundring og frygt på dit barns iPad-evner. Ellen kan allerede springe annoncer over på Youtube. Det er imponerende, men også lidt skræmmende. “Så meget har hun da ikke brugt den?” siger jeg, mens Ellen lige vælger at acceptere nogle cookies og begynder at kode en hjemmeside. 

Nummer 3

Det kan sagtens tage et kvarter at gå op af trapperne… selvom der kun er fem trin. “VIL SELV!”
 

Nummer 4

Du er begyndt at være bedrevidende over for helt nybagte forældre Du begynder at sige ting som: “Bare rolig… det er bare en fase. Husk små børn, små problemer…. store børn… aaaarghh” UNDSKYLD, nybagte forældre.

Nummer 5

Du tænkte, at en Ferrari kunne accelerere hurtigt, men at se dit barn gå fra glad til ulykkelig er en helt ny dimension af fart. Hele verden kan brase sammen, hvis den skide træbrik til puslespillet ikke vil som Ellen vil.


Nummer 6

Du har vænnet dig til at sætningen “Jeg henter i dag” ikke refererer til hverken pizza eller øl. Langt fra. Til gengæld er det en lovlig udvej til de fleste kedelige møder. “Jeg skal hente”

Nummer 7

Du må af og til forklare dit barn, at hun altså ikke kan spise æg direkte fra bakken. Ellen kan åbne køleskabet selv. Og det gør hun. Det er ikke småting hun forsøger at spise direkte fra køleren. Hvidløg, ingefær… ja og æg.


Nummer 8

Du kan ikke huske, hvornår du sidst har været på arbejde uden børnesnot på tøjet. Hver gang der er modeuge håber jeg, at snotstreger på brystkassen bliver trendy. Så bliver jeg den mest moderne mand i verden. 

Nummer 9

Du føler, du burde kunne huske navnene på samtlige børn, når du henter i vuggestuen “Hva så Ellen har du leget sammen med… øhh … ham der i dag”.


Nummer 10

Du har lyst til at kaste Peter Plys-puslespillet ud af vinduet, når I har lagt det 23 gange… i træk. Serr, Ellen…. igen?

Nummer 11

Du kan ikke lade være med at tænke på, hvor elendig en post Postmand Per rent faktisk er. Selv helt simple opgaver fucker han op. Hvis PostNord har haft sådan nogle som ham ansat, er der ikke noget at sige til, at det er gået galt…. Og slap nu af med at tage dyr med på job.
 

Nummer 12

Du bliver stadig frustreret over al den tid, der går med at sige: “Nu SKAL du altså sove” Jeg fortryder, alle de timer jeg må have holdt mine forældre vågne i 80’erne. Undskyld. Jeg har forberedt min hævn.
 

Nummer 13

Du blir irriteret, hvis din barnepige har fået dit barn til at sove på tre sekunder. Det er selvfølgelig dejligt, men det er også lidt træls, når man nu selv kan bruge flere timer på en putning.


Nummer 14

Det er sgu blevet sjovere … Selvom det første halvandet år var skønne, så bliver det sjovere og sjovere hver eneste dag. Det må være som at være gået fra et tv i sort/hvid til et tv i farver.
 

Nummer 15

Du kan ikke lade være med at tænke, at lige netop dit barn er MEGET klogt i forhold til sin alder. “…Ej, det kan andre på hendes alder helt sikkert ikke”. 


Nummer 16

Du begynder så småt at lære hende sjove ord. Som fx Nem-ID, hvilket jo ikke i sig selv er sjovt, men når et barn på 1,5 år siger det, er det.


Nummer 17

Du smelter hver eneste gang, dit barn siger FAR. Og det gør Ellen tit. Hun har først for nylig lært at sige mor…. Det er selvfølgelig ikke en konkurrence… men jeg vandt.


Nummer 18

Du har det nærmest som om du kender Netsundhedsplejersken Helen privat. Jeg har fået revolutioneret mine internetvaner. Markant.

Nummer 19

Dit hjem er efterhånden børnesikret i helt op til 90 cm. Det er længe siden, jeg lod små dimser ligge på gulvet – og for hver dag rykker dimseniveauet op.
 

Nummer 20

Du føler dig som en mineryder, når du skifter bleer. Som barnet vokser, så gør størrelsen på bleer også… og det kan stadig være enormt udfordrende, at desarmere sådan en krabat.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide