Mandehjørnet: Kunstneren Mikael B

De kære mænd: Vi elsker dem, vi kæmper med dem, vi kan ikke blive kloge på dem, men måske vigtigst af alt, vi kan ikke leve uden dem. Tit og ofte er mændene altså bare det ekstra krydderi, der gør tilværelsen lidt mere lækker – og det skal de hyldes for. Derfor har vi spurgt en række dejlige danske mænd om alt mellem himmel og jord. I dette interview udfritter ChriChri den dygtige kunstner Mikael B. 

LÆS OGSÅ: Mandehjørnet: Andreas Jessen

Q

Hvad fik dig til at følge drømmen og flytte til Los Angeles?

A

Jeg har altid haft en drøm om at bo i USA, men det virkede hele tiden meget fjernt og umuligt, lige indtil jeg i 2012 var på ferie i LA med nogle venner og jeg her kunne mærke byen på en helt bestemt måde – en følelse, jeg ikke havde haft før. Det fik mig til at sælge mit designbureau, som jeg drev med min tvillingebror Morten i København, forlade de trygge rammer og rejse alene til LA for at ekspandere vores art business. Folk troede ikke, at jeg var rigtig klog og jeg skulle ofte høre på, hvor svært og umuligt det var at gøre karriere i LA. Men jeg hørte aldrig rigtigt efter, jeg var travlt optaget med at forfølge min passion og min drøm, som nu er gået i opfyldelse.

Q

Hvordan får du inspiration til dit arbejde?

A

Følelser, oplevelser, tanker. Jeg elsker at rejse og opleve, og hver gang jeg har været ude at rejse eller opleve noget nyt, bobler det med ny inspiration, og jeg er helt besat af at udtrykke det visuelt. Det er nærmest meditation for mig.

Q

Hvordan startede du?

A

Jeg har tegnet, siden jeg kunne holde på en blyant. I teenageårerne var jeg dybt betaget af hiphop-kulturens elementer, såsom graffiti og breakdance, og jeg så hvordan graffitimalere som Bates, Swet, CMP og Dare malede de vildeste produktioner i København og omegn. Jeg fik lyst til at eksperimentere, og det føltes naturligt at begynde med spraydåser.
Da jeg var 15 år, startede jeg med at male graffiti på nogle træplader i min forældres baghave, og jeg var besat af det fra første dag.

Q

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft gennem dit arbejde?

A

På amerikansk jord var det en af de fedeste oplevelser, da jeg efter kun 1 år i LA fik muligheden for at arbejde med nogle af verdens største brands. Det skete alt sammen inden for 5 måneder, hvor det stak helt af. Det drejede sig først om Nike, så Google, så American Express og dernæst LinkedIn. Det var et kæmpe gennembrud for mig i USA, som ændrede alt. Jeg gik fra at være komplet ukendt til at arbejde med verdens største brands – en fantastisk følelse.

På dansk jord var det min soloudstilling på Papirøen i Papirhallens 750kvm store lokaler sidste sommer. Over 1000 mennesker fra nær og fjern mødte op på åbningsaftenen – det var utroligt overvældende at opleve den fantastiske støtte og opbakning. Udstillingen, som blev udsolgt på rekordtid, fik international opmærksomhed og anerkendelse.

Q

Hvad er det bedste ved at bo i Los Angeles?

A

Graffiti og Street Art er mere modent og udbredt i LA, og det åbner for nogle muligheder, som man ikke kan få andre steder. Der er de fedeste og største vægge at male på og tonsvis af kuratorer, der trækker kunsten fra gadebilledet ind i gallerierne.

Jeg er forelsket i den evigt positive energi og åbenhed fra folk, jeg møder på min vej.
Los Angeles føles som flere byer i én by – der er så meget lave, Downtown, Hollywood Hills, Malibu osv. Der er sgu det hele, og ja, vejret er heller ikke til at klage over 😉

Q

Er der noget, du savner ved Danmark?

A

Jeg savner min familie og mine dybe venskaber, men heldigvis skiftes vi til at besøge hinanden, og derved går der aldrig alt for længe imellem besøgene.

Q

Hvor i verden har du haft den bedste ferie nogensinde?

A

Den er svær! Hvad angår oplevelser og natur, må det være Costa Rica og New Zealand. Når det gælder sjov og ballade snakker vi Las Vegas, Ibiza og Miami 🙂

Q

Hvis du kun måtte drikke én drink resten af livet, hvilken skulle det så være?

A

Godt, dette aldrig bliver aktuelt! Haha. Men jeg ville køre med Whiskey Sour

Q

Hvad er den bedste gave, du nogensinde har fået?

A

Jeg er ikke så meget til gaver og ønsker mig sjældent noget. Socialt samvær og nærhed er det bedste, du kan give mig.

Q

Hvis du kunne vælge én overnaturlig evne, hvad skulle det så være, og hvorfor?

A

Klart at flyve. Så kunne jeg opleve endnu mere på en endnu federe måde, og jeg behøvede ikke en lift, når jeg skulle male store vægmalerier 😀

Q

Hvornår blev du sidst irriteret, og hvorfor?

A

Kan ikke huske, hvornår det var. Faktisk skal der ret meget til at pisse mig af, for jeg gider ikke at spilde energi på det. Men hvis man ikke overholder en aftale, slår det klik for mig.

Q

Hvad laver du, når du virkelig har brug for at slappe af og trække stikket ud?

A

Rejser langt, langt væk, ud i junglen, ud på en ø, dykker, paddle boarder, vandrer i bjerge, mediterer, nyder øjeblikket enten alene eller med dem, jeg holder mest af.

Q

Hvad tiltrækker dig mest ved en kvinde?

A

Udstråling, velvære, selvstændighed.

Q

Hvad er det bedste en kvinde nogensinde har gjort for dig?

A

Min mor fortalte mig for 12 år siden, at hun havde fundet den fedeste efterskole, hvor jeg kunne læse grafisk design og hun spurgte, om det ikke var noget, jeg havde lyst til. Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg ikke helt vidste, hvad jeg ville og jeg var skeptisk, men greb alligevel muligheden. Det blev det første spadestik til min karriere som grafisk designer, inden jeg stiftede mit designbureau. Generelt har min mor altid støttet mig uanset, hvor vanvittige beslutninger, jeg har fremlagt for hende. Denne fantastiske støtte og kærlighed er en afgørende faktor for, hvor jeg er i dag.

LÆS OGSÅ: Mandehjørnet: Felix Jaehn  

Nedenfor kan du se Mikael B in action, da han tidligere på måneden udsmykkede en gavl til Nordens Største Open Air Galleri.

 

Du kan læse mere om Mikael og se mere af hans arbejde HER.

 

 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være