[single_post_category_name]

Mandehjørnet: Patrick Dorgan

De kære mænd: Vi elsker dem, vi kæmper med dem, vi kan ikke blive kloge på dem, men måske vigtigst af alt, vi kan ikke leve uden dem. Tit og ofte er mændene altså bare det ekstra krydderi, der gør tilværelsen lidt mere lækker – og det skal de hyldes for. Derfor har vi spurgt en række dejlige mænd om alt mellem himmel og jord. Danske musiker Patrick Dorgan er især kendt for sine hits Marilyn og On The Way Down, og så er han bare super dygtig og inspirerende.

LÆS OGSÅ: Mandehjørnet: Simon Jul

Q

Hvor længe har du lavet musik, og har du altid vidst, at dette var den karrierevej, du skulle tage?

A

Jeg var 12 år første gang jeg optrådte på en scene, det var til fritidshjemmets sommerfest, foran alle forældrene og pædagogerne.. Det gik RIGTIG godt. Altså, det har sikkert lydt ad helvede til, men vi fik ros og klapsalver, og det var nok. Jeg kunne ikke rigtig sidde stille i skolen, jeg var umulig i gymnasiet, så musikken har nok været det eneste, jeg sådan rigtig har gjort mig umage med, nu jeg tænker mig om.

Q

Hvordan får du inspiration til din musik?

A

Det er godt spørgsmål. Det kunne jeg egentlig også godt tænke mig at vide. Det er meget forskelligt, hvordan jeg skriver sange færdige. Det kan være alene eller med en kammerat. Nogle gange sidder man 5 i rummet og skriver. Men inspirationen… den er der pludselig bare. Det kan være to-tre linjer, som jeg nynner, mens jeg vasker tøj. En særlig følelse som sætter en stemning for et tema, eller den kan simpelthen bare dukke op – ud af ingenting, mens man er på toilettet.. Nogle gange skal man også jagte den.

Q

Hvad er den bedste oplevelse, du har haft gennem dit arbejde?

A

Den følelse man har i kroppen, når man lige er gået af scenen efter et godt show, er ubeskrivelig! Det er den ultimative rus. Som når man er vært til en fest, og gæsterne er glade, og det hele bare spiller. Og flere uger efter bliver du mindet om, hvor fed en fest du holdte. Den stolthed. Meningen med galskaben. Det giver mening at bruge så lang tid på at skrive sange, indspille dem, skrive dem om, indspille dem igen og så udgive, når belønningen er, at folk gider at komme til koncerterne.

Q

Hvilken af dine egne sange er din favorit?

A

Det er som regel den næste.

Q

Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

A

“Just fucking sing!”

Q

Hvornår blev du sidst irriteret, og hvorfor?

A

Det er jeg hver morgen. Jeg kan ikke morgener. Eller i hvert fald ikke mennesker om morgenen. Jeg undskylder også nogle gange efterfølgende, hvis mit svar f.eks har været “Skrid” på kærestens kække “Godmorgen. Har du sovet godt?”.

Q

Hvis du kunne vælge en overnaturlig evne, hvad skulle det så være, og hvorfor?

A

Så ville jeg være den Abrahamiske trosretnings gud. Så jeg kunne hive fat i kristne, jøder og muslimer og sige: “Hallo! Kig op fra den bog, lige nu, og opfør jer dog for helvede ordentligt!!” Derefter tror jeg, jeg ville gøre alt hvad Jim Carrey gør i Bruce Almighty.

Q

Afslut sætningen ”Alting smager bedre med…”

A

Salt.

Q

Katte eller hunde?

A

Hunde! Selvom jeg har en kat… den er selv flyttet ind på adressen. Den er fed, doven og beregnende, og så har den skidt i min datters seng!

Q

Hvis du kun måtte drikke én drink resten af livet, hvilken skulle det så være?

A

En lille fadøl.

Q

Hvornår splitter du regningen?

A

Det gør jeg sgu ikke rigtig. Har jeg penge, bruger jeg dem, på dem jeg nu er sammen med. Er jeg flad, har jeg altid lidt til gode hos mine venner.

Q

Hvad tiltrækker dig ved en kvinde?

A

Kvinder som spiller kostbare og mystiske – det skal de lade vær’ med! Og mænd også for den sags skyld. Jeg kan generelt godt lide kvinder, som er imødekommende og smiler, og så synes jeg helt bestemt, at flotte øjne kan noget.

Q

Hvad er det sødeste, du har gjort for en kvinde?

A

Da jeg som 18-årig lærte min kæreste at kende, havde jeg for vane at ende alle mine byture nede foran hendes vindue. Så ringede jeg hende op – fuld og lykkelig, og sang Stevie Wonders “Isn’t She Lovely” i skæret fra lygtepælen. Muligvis til stor gene for kompleksets øvrige beboere idet hun boede på 5. sal i en større etageejendom.
Vi er stadig kærester, og da jeg for et år siden sagde ja til at flytte til Fyn for at forfølge hendes drøm om hestestutteri, tror jeg vist vi topper min liste over ting, jeg har gjort for en kvinde.

Q

Hvad undrer dig mest ved kvinder?

A

Jeg undrer mig nok ikke rigtig over noget. Jo måske det der med, at I altid skal nå helt vildt meget på ganske få timer. Helst flere ting på en gang. Hold nu op med det! Vi når det nok altsammen, og hvis vi ikke gør, så er det fordi, det ikke var vigtigt nok.

Q

Hvad beundrer du mest ved kvinder?

A

Matriarkerne – dem som virkelig rummer det hele! Power – intellekt – visdom – handlekraft og sensualitet. Kvinder som har hele bigbandet i ryggen, når de ruller sig ud, det er respektindgydende og beundringsværdigt.

 

LÆS OGSÅ: Mandehjørnet: Magnus Millang

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide