Jeg sad og så en udsendelse, der handlede om en gruppe unge, der ikke vidste, hvad de ville. Jo de ville tjene penge, de vil have råd til Chanel tasken, måske ville de være kendte, måske ville de gerne arbejde med medier. Hvad betyder det egentligt - at arbejde med medier? Det kan jo være alt lige fra at være filmfotograf, til at lave PR eller programmere hjemmesider.

Jeg sad og så en udsendelse, der handlede om en gruppe unge, der ikke vidste, hvad de ville. Jo de ville tjene penge, de vil have råd til Chanel tasken, måske ville de være kendte, måske ville de gerne arbejde med medier. Hvad betyder det egentligt – at arbejde med medier? Det kan jo være alt lige fra at være filmfotograf, til at lave PR eller programmere hjemmesider. Nå, men arbejde det gad de i hvert fald ikke. Jo hvis de var til en god løn, og det ikke var kedeligt arbejde. 

Det fik mig til at tænke på, at man nogle gange er nødt til, at indsnævre sin horisont lidt. I hvert fald til at starte med. Det er for svævende bare at sige arbejde med medier, være kendt og så videre. Hvad er det, der gør, at vi tror, at man kan blive færdig med 9. klasse og så bare springe direkte ind i et job med høje lønninger, opmærksomhed og ”succes”? Sidstnævnte ord, synes jeg, er et farligt ord, meget farligt. Er reality tv egentlig lidt forklaringen her? Er det blevet smutvejen til succes? Og her må jeg lige stoppe. Det er nu, jeg mener, det er et farligt ord. Succesoplevelser er personlige, det kan vi ikke røre ved, og for nogle kan det jo sagtes være en succes at komme med i et tv program. Karrieremæssig succes kommer dog ved at udrette noget, og skal man udrette noget, bliver man nødt til at have en form for strategi. En plan og et mål og være bevidst om vejen dertil. Og det kan sagtens være reality! Der findes fine eksempler på realitystjerner, der må siges at have gjort deres liv til en succesforretning. De giftede sig med de rigtige, blev skilt fra de rigtige, havde skandaler, dårlig omtale, god omtale og så videre og så videre. Pyh, det må fandeme være hårdt arbejde at være så afhængig af, at det man gør ,helt inde i kernen af ens privatliv, er spændende nok til at omverden gider følge med. Sikke et pres egentlig. Men fred være med det. Når reality er godt, er det jo også rigtig godt. 

Jeg tror ikke på, at der findes mennesker, som ikke kan inspireres. Det skal bare vækkes til live. Jeg går ind for uddannelse. Jeg har selv gjort brug af de kompetencer, jeg fik fra henholdsvis gymnasiet og universitetet. Jeg har altid været målrettet i mine studier. Jeg vidste, hvorfor jeg læste, og hvad jeg ville bruge det til. Mange spurgte, mig da jeg begyndte at spille skuespil og lave tv, hvad bruger du din uddannelse til? Svaret er enkelt. Jeg bruger den hver dag. For det første er jeg mit eget firma. Al den kommunikation og branding jeg har lært, filtrerer jeg, og bruger den nødvendige viden på mig selv, mit brand og mit firma. Dernæst bruger jeg dagligt de skjulte kompetencer, der ligger i at have gået på gymnasiet og på uni. Gruppearbejde, mødepligt, disciplin, punktlighed, det at kunne skrive og tale foran en større forsamling. Alt det er skjulte kompetencer, som uddannelsessystemet høster af sig. 

Dernæst bruger jeg lige nu min uddannelse til præcis det, jeg begyndte at læse den for – jeg ville skabe mit eget magasin. Hvilket jeg gør nu.  Rammerne er anderledes, og der er sket meget siden 2004, hvor jeg blev færdiguddannet i fransk og kommunikation fra CBS. 

At være for uddannelse betyder, for mig, ikke nødvendigvis en skolebænk videregående uddannelse. Uddannelse er meget mere. Der er teknisk skole, der er praktik og elev pladser – for mig betyder det, i bund og grund, at suge viden til sig omkring et emne der interesserer en. Noget man ønsker at blive bedre til, vide mere om eller specialisere sig i. Fordi det er her, man ser sin fremtid – ens personlige succes. Derfor synes jeg heller ikke, man skal være bange for at investere sin tid i at knokle – og her tænker jeg på gratis arbejdskraft. Selvfølgelig med det for øje at du får noget ud af det selv. At du lærer noget, bliver bedre, klogere og så videre. Gør det for dig og din fremtid. Du skal selvfølgelig ikke udnyttes. Din tid skal være værdsat, og det vil altid være for en begrænset periode. Talent kan være mange ting, og du skal ikke nødvendigvis have en mastergrad på papiret for at blive direktør. 

Men tænk målrettet – spørg dig selv, hvad er det, jeg vil?  

Success for mig handler om at være hårdtarbejdende, at man tør satse, at være fleksibel og villig til at investere sin tid.

xxx CSM 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide