[single_post_category_name]

Hvis jeg var borgmester for detaljen

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig kunne ændre 4 småting i din by? Hvis vi vælger at se bort fra store politiske tiltag, men i stedet tænker i de små detaljer, som gør en by fed at være en del af. Lad os kalde det for detaljeborgmester.

Hvad ville du gøre, hvis du pludselig kunne ændre 5 småting i din by?

Hvis vi vælger at se bort fra store politiske tiltag, men i stedet tænker i de små detaljer, som gør en by fed at være en del af.

Lad os kalde det for detaljeborgmester.

Jeg bor i København, en storby eller…hmm måske nærmere en stor landsby, der gerne vil være en metropol. Men lets face it; efter kl. 22.00 og hele søndagen ligger gaderne stille hen, og vil man gerne spise sent er døgnNetto den eneste mulighed. Restauranter og cafeer er lukkede. Vi er en hovedstad ikke en storby. Jeg syntes København er charmerende, og jeg elsker at bo her. Der er ikke neonlys og billygter døgnet rundt, København kan noget andet.

Men hvis jeg nu blev detaljebormester i min by så ville jeg …

 

Sørge for, at biograferne havde forskellige visningstider.

Hvorfor er det, at biograferne skal vise film på stort set samme tid? I udlandet kører biograferne meget varierede tider, dvs. at det gør det meget nemmere at være spontan. I København er det som om, en film enten skal vises kl. 19 eller kl. 21, dvs. du skal kaste din aftensmad ned for at nå forestillingen kl. 19, for der er intet køkken åbent når filmen slutter. I København lukker de fleste køkkener kl. 21. Det er ikke fordi, jeg ikke syntes at kl. 19 og kl. 21 er gode tidspunkter, jeg siger bare – hvorfor tror biograferne kun at folk går i biffen der? De ville da netop kunne differentiere sig fra hinanden, ved at have forskellige visningstider.

 

Bringe skraldespandene tilbage i byen.

Lige pludselig forsvandt de!! Jeg aner ikke hvor de blev af, men det er som om, en eller anden højtstående mand sagde; ”folk smider alligevel skrald på gaden – lad os fjerne skraldespandene og gøre gaden til en stor losseplads!”. Hvor er skraldespandene i København? Rundt om Søerne er det som om, at man har fjernet dem fuldstændigt – out of sight out of mind. Jeg syntes generelt, at vi danskere godt kunne blive bedre til at smide skrald derhen hvor det skal – i skraldespanden. Jeg er selv et menneske der lever og ånder æstetik. Pænt skal det være – men for at få skrald væk fra gaderne, må første skridt vel være skraldespande eller?

 

Undervise folkeskoleelever i alt lige fra selvangivelse til moms og fradrag.

Det danske samfund kræver at vi skal indberette til skat, lave selvangivelse etc. Men ingen har lært det og størstedelen af danskere ved ikke engang hvad deres rettigheder eller muligheder er.

 

Lave bonner elektroniske.

Hver gang vi foretager et køb, får vi en bon. Det er meget papir og meget plads i pungen. Hvis man, som jeg har et firma, er det vigtigt at gemme hver en bon til revisoren og også blot til ens personlige regnskab. Bonner bliver så hurtigt slidt, at man slet ikke kan se, hvad der står på dem, og de er så svære at holde styr på. Jeg kan slet ikke holde styr på dem faktisk. De ligger rullet sammen i pungen, jeg glemmer dem i poser etc. Jeg forstår ikke, hvorfor der ikke er opfundet en App til telefonen man kan scanne med ved køb, og så få bonnen sendt til ens App. Jeg har lige været i New York, og der var der mange cafeer, der spurgte om jeg ville have kvitteringen tilsendt på e-mail i stedet for at få den printet. Vildt smart. Jeg valgte selvfølgelig altid mail. Det tog ingen tid. Det er både godt for miljøet, og let og overskueligt for både min revisor og jeg.

 

Gøre P-automaterne hurtigere.

Har du travlt og er på vej til en aftale, så glem at bruge dit kreditkort i en P-automat. Det tager en evighed. Sådan virkelig. Man kan både nå at tjekke Instagram og lave et opkald på den tid, det tager at vente. Det går hurtigt med kontanter, men vi lever i en tid, hvor vi prøver at få forbrugeren til at gå rundt med så lidt kontanter som muligt, og så det er jo ikke altid man har lommen fuld af kontanter.

 

xxx  CSM

 

 

 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide