I min verden hører der bøger til, på en ordentlig afslapnings ferie. At læse en bog, og derved komme ind i et univers, en fantasi, ens egen private teater forestilling, hvor ord bliver levende – det er den ultimative ro.

Jeg ved at jeg slapper af, når jeg kan fordybe mig i en bog. Men det er lettere sagt end gjort, man kan ikke bare lige sådan omstille sig. Det tog mig også 3 dage, sådan rigtigt at komme i ferie stemning, og jeg kunne slet ikke fordybe mig i nogen bog. Jeg var faktisk nok slet ikke den mest behagelige at rejse med lige der. Rastløs er vist det rigtige ord.

Jeg startede med at læse Alice Monroes “væk”. Første novelle var rigtig fin, men så kunne jeg mærke, at det med at læse noveller, slet ikke var sagen for mig. Der var ikke noget jeg kunne glæde mig til, jeg kunne ikke ordentligt komme ind i bogen. Jeg begyndte på den anden novelle i bogen, og nej, jeg havde brug for en roman!

Jeg elsker at læse store familiesagaer, og historiske romaner om krig og kærlighed. Derudover elsker jeg at læse noget, som på en eller made, foregår i det land man nu engang er. Skal man fx til Indien, vil jeg anbefale Shantaram. Selvfølgelig kan man ikke altid finde den gode bog, der foregår i et bestemt land. For mig blev det denne gang til bøger om Vietnamkrigen og prostitution i Thailand – Ikke just kærlighedsromaner.

Bøgerne om Vietnamkrigen vil jeg kun anbefale, hvis man interessere sig meget for emnet. Man bliver trist, og det er ikke ligefrem aftenlæsning. Bogen “Only 13” derimod, er en virkelig fin fortælling, om en kvinde/pige og hendes liv. Det er en biografi, der stikker dybere end prostitution. Den handler om kultur, skæbne og livsstil, og den er meget ærlig fortalt.

Lucinda Riley er jeg stor fan af på mine ture. Hendes bøger æder jeg råt, og har næsten læst dem alle. Sara Blædel kalder jeg for “flylæsning”. Jeg har altid en med på turen, og man sluger dem på en dag.

 
Her er en liste, med de bøger jeg fik læst denne gang:

Alex af Pierre Lemaitre

Fodtrin i Mørke af Judith Lennox

The Italian Girl af Lucinda Riley

Kill Anything that Moves af Nick Turse

Kvinden de meldte savnet af Sara Blædel

The Midtnight Rose af Lucinda Riley

Vietnam af Hugh Lunn

Only 13 af Julia Manzanares

Her er en liste, med de bøger jeg ikke kunne komme ordentlig ind i:

Engelshjerte af Maria Helleberg og Væk af Alice Munro

 Kom tilbage til artiklen her.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide