[single_post_category_name]

Tisser du for åben dør?

For nogle år siden på Valentine’s Day blev der vist ”Go’ Valentin” på TV2. Det var et panel af kvinder bestående af Sara Bro, Dicte, Lisbeth Østergaard, Suzanne Bjerrehuus og Katrine Hertz Mortensen, der skulle diskutere romantik og kærlighed. Der var spørgsmål som “må man bytte en gave, man får af sin kæreste?” og ”hvad sker der med romantikken, når vi får børn?”.
Lidt inde i programmet begynder de så at diskutere om man, som kærester, må tisse foran hinanden? Eller nej, de diskuterer ikke, de giver hinanden ret.
De var rørende enige: Romantikken forsvinder fuldstændig, hvis vi tisser for åben dør. Det er et absolut NO-GO. At gå på toilettet foran hinanden er lig med katastrofe.
Jeg kan huske, at jeg sad tilbage i stuen og tænke shit!!!! Her sidder fem ret forskellige kvinder, og de er helt enige om, at det er et absolut no-go! Ergo – jeg må være meget langt væk fra normen. For faktum er, at jeg virkelig ikke kan se, hvad der galt med at sidde på toilettet foran hinanden. Som mennesker tisser vi, vi går på toilettet og vi, ja I’ll say it, prutter også (nogle mere end andre). Og sådan er det.

“For faktum er, at jeg virkelig ikke kan se, hvad der galt med at sidde på toilettet foran hinanden. Som mennesker tisser vi, vi går på toilettet”

Det at tisse foran hinanden er i mine øjne virkelig uskyldigt, og jeg kan ikke se, hvad problemet er? Vi bor i et land, hvor WC’et generelt står på badeværelset. Hvor man fx i Frankrig og Italien oftest har et WC og et badeværelse. Sådan er det ikke i Danmark, ergo: Vi må kulturelt være vant til at tisse med selskab af de nærmeste. Jeg kan se, at man gerne vil være alene på toilettet og tisse, bare fordi man gerne vil være alene og have ”me-time” i en travl hverdag. Men det er jo ikke sådan, at hvis man står og børster tænder sammen med sin kæreste ikke kan tisse foran ham, fordi han så forlader dig, og synes du er usexet – så er det sgu da ham, der er noget galt med. Generelt er det der med toiletter bare noget, der skræmmer folk meget. Og let’s face it, det er heller ikke ligefrem det allermest sexede. Gud, hvor er der mange toiletter, der er klamme derude. Offentlige toiletter er, hvad det er, men ens eget badeværelse er altså ens eget ansvar, det skal bare altid være nydeligt og rent. Toiletter på restauranter, caféer etc. må altså også gerne være bare lidt indbydende.

“Men det er jo ikke sådan, at hvis man står og børster tænder sammen med sin kæreste ikke kan tisse foran ham, fordi han så forlader dig, og synes du er usexet – så er det sgu da ham, der er noget galt med”

Dernæst kommer vi til snakken om egen renlighed, når man har tisset. Altså, vi tørrer os jo kun med papir – hvor ren bliver man lige af dét? Jeg mener – vi kunne alle få en langt bedre toiletoplevelse, hvis den generelle holdning til renlighed blev opprioriteret. Men hvis vi i mellemtiden starter lidt tættere på, så er der vist ingen tvivl om, at spørgsmålet om, hvorvidt kæresten må komme med på toilettet eller ej falder lidt til jorden, når man tænker på, hvor tætte vi er med hinanden efter sådan et toiletbesøg, kun efterfulgt af en omgang tørt toiletpapir. 

“Dernæst kommer vi til snakken om egen renlighed, når man har tisset. Altså, vi tørrer os jo kun med papir – hvor ren bliver man lige af dét?”

Grunden, til at jeg nævner det, er, at jeg for nyligt var på et kundebesøg hos toilet-leverandøren Geberit Aquaclean. Deres spidskompetence er deres fokus på den rene følelse, når man har tisset. De laver toiletter, der kan vaske dig med vand.
Og hvad er så det? Jo, det er, hvor man, så at sige, lige bliver vasket med rent vand efter et toiletbesøg. Det hele går ud på, at når man har tisset, imens man stadig sidder på toilettet, får et lille undervognsskyl oven i hatten.
Jeg synes, det lyder meget interessant og er selvfølgelig den første til at række fingeren op og spørge, om jeg ikke kan prøve et af deres toiletter med indbygget vaskeri. Midt i lokalet står så denne glasboks med et af deres toiletter i. Når man låser døren bliver glasset matteret. Men man er altid lidt skeptisk – lidt som toiletterne på DSB – er de nu også låst? Jeg var sådan lidt, ”kan de se mig?” – det tror jeg ikke, de kunne. Jeg fik prøvet det og fik mig en frisk undervognsvask.

“Jeg var sådan lidt, ”kan de se mig?” – det tror jeg ikke, de kunne. Jeg fik prøvet det og fik mig en frisk undervognsvask”

Det føltes…hmmmm…RENT og ikke mindst virkelig forfriskende. Jeg følte mig utvivlsomt meget renere og bedre tilpas efter dette toiletbesøg med rumpeskyl end efter det næste på et regulært toilet. Forskellen ligger helt klart i den følelse af renhed, som sådan en omgang rumpeskyl afføder. Jeg har aldrig prøvet bidet, så det var faktisk helt nyt for mig. Men det giver jo virkelig god mening, at man skal vaske sig med vand akkurat, som skulle man vaske snavs af en bil – you need water! De har faktisk en virkelig god pointe, der får mig til at se lidt anderledes på det med bidet og toiletter med indbygget vask efterfølgende: Hvis man, på bare tæer, har trådt i en hundelort, tørrer man jo heller ikke bare fødderne med papir? – man vasker dem – ellers bliver de simpelthen ikke rene nok, vel?

I mange andre lande bruger man altid vand efter et toiletbesøg. I Japan har næsten alle toiletterne fx indbygget rumpeskyl, og det er selvfølgelig ikke blot skyl. Det er alt for simpelt til dem. Næ nej, der er musik, dufte, lyssætning, varme i sæderne og sensorer, der kan genkende dig og dine indstillinger – ja det er helt vildt! Efter fire besøg i Japan ved jeg, hvad jeg snakker om. I Sydeuropa og Mellemøsten har man også altid mulighed for lige at vaske sig efter et toiletbesøg, stort som småt, enten med en lille bruser eller et bidet – det er helt naturlig logik i de fleste kulturer bare ikke i Danmark?

“Hvis man, på bare tæer, har trådt i en hundelort, tørrer man jo heller ikke bare fødderne med papir? – man vasker dem – ellers bliver de simpelthen ikke rene nok, vel?”

I Danmark er vi kun langsomt ved at vende os fra de gamle ”lokummer” så at sige. Væghængte toiletter er kommet på banen, og nu begynder vi altså også at kunne finde toiletter, som nemt kan vaske os efter et besøg.  
Et sådant toilet er klart et toilet til hjemmebrug. For dem, der skal have lavet badeværelse og gerne vil have lidt lir og ekstra komfort, er det da at overveje sådan et toilet med vaskeskyl i. Det, at gå på toilettet og at være på ens eget badeværelse, skulle jo gerne være en positiv og ren oplevelse – så hvorfor ikke nyde det og få det bedste ud af det, mens man er der? Det giver i hvert fald virkelig god mening i min optik, at vi skal vaskes med vand og ikke blot bruge et tørt stykke papir….

xxx

CSM

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. D.K.

    At hun tisser for åben dør er helt ok… men gør hun stort bør døren lukkes da den aroma sjælendt er til at hold ud.

    1. Mette Thomsen

      Ja, det fleste skelner vidst dér – at det er ok at tisse for åben dør, men at man altså lige lukker den ved nr. 2 😉

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide