Jeg er generelt en glad person. Jeg griner meget, og jeg har en positiv indstilling til stort set alt. Dog føler jeg mig ikke altid glad. Jeg har et dejligt liv, og jeg er glad for mit liv, mine venner og min familie. Mit arbejde er min hverdag, min hobby, min tid – og jeg elsker det. Dog kommer der også en masse udfordringer, bekymringer og uforudsete problematikker ved at arbejde som selvstændig med ansatte, og det hører med, jeg klager ikke. Men nogle gange i en travl hverdag er det vigtigt at være opmærksom på de små ting, der gør en glad. Dette er med til at hive en væk fra pligterne og hen i et lille rum af ro og glæde.

Vi kan ikke fremtvinge grin eller momentets glæde – det er noget der kommer via sanserne og oplevelserne. Vi kan ikke bare sætte en komedie på og så tro, at vi griner, blot fordi der stod, det var en komedie. Men som mennesker kan vi godt finde ud af, hvad vi nyder – og denne nydelse vil ligge i os som en ro og lille glæde. I sidste ende ved vi alle, at vores følelser altid vil være den afgørende faktor til, hvorvidt vi kan føle nydelsen eller ej, men uanset er det godt at have en lille liste over de ting, der kan give en nydelse.

1. Velsmagende mad

Jeg kan blive fuldstændig høj over en ret eller en råvare, som smager himmelsk. Et stykke ost fra ostehandleren, der smelter på tungen sammen med et nybagt flute. Den perfekte morgenkaffe lavet med kærlighed eller den sammenkogte ret, der fylder min mund med smagsnuancer.

Jeg har altid godt kunne lide mad, men en ting er at kunne lide mad, en anden er at værdsætte god mad. Velsmagende mad. Det gør mig glad. Rigtig glad.
 
2. Vinterbadning

Når din krop rammer det iskolde havvand en formiddag i februar sker der noget. En chokbølge går gennem marv og ben. Alle små blodkar trækker sig sammen helt ud i fingerspidserne. Blodet løber ind til hjertet og de indre organer. Når man kommer op af vandet, vender blodet tilbage til hud og muskler, og det giver en varmefølelse, som man ikke troede muligt. I flere timer efter føler man en velvære, der er fuldstændig fantastisk. Man svæver ligesom. Man er tilfreds, glad og føler sig i balance. Det er den bedste form for terapi og giver øjeblikkelig nydelse, som varer i lang tid efter. Jeg vinterbader så ofte, som jeg kan, men har til mål at gøre det ca tre gange om ugen næste sæson. Det er for dumt at lade være – det, det giver en, er prisværdigt.

3. Mit hjem, musik og stearinlys

Det lyder nok underligt, men jeg kan virkelig finde glæde i mit hjem. Når der er helt ryddet op (hvilket jeg ikke finder glæde ved at gøre) og mørket falder på, og jeg tænder alle stearinlys i hytten og tænder for noget musik. Oftest er jeg en sucker for gammel crooner musik eller noget roligt jazz. Det er blot et baggrundstæppe af stemning. Jeg finder stor nydelse i mit hjem min indretning og mine ting. Jeg elsker stille aftener, hvor huset er nydeligt og mine pligter for dagen er gjort, og jeg blot kan lave en kande te og enten læse i en bog, se en serie eller blot være. Disse dage hedder for mig søndage. Søndag er min helligdag – den dag, hvor jeg ikke vil have aftaler, hvor jeg ikke begiver mig udenfor min dør – ingen arrangementer ingen socialisering. Bare mig og mit hjem. Jeg bruger søndagene til at falde helt ned – lave ingenting.  Oftest tager jeg også et langt karbad om søndagen, imens jeg blot nyder dagens længde til fulde. Søndage er mine dage.

Nu ved du, hvad der gør mig glad – men hvad gør dig glad???? Hvis du også har lyst til at dele, hvad der gør dig glad, så er alt, du skal gøre at uploade et billede på Instagram, hvor du viser, hvad der gør dig glad #madebymatas og følg @clubmatas.

Hvad er Made by Matas?

Made by Matas er en række af mærker lige fra Plaisir, Comwell Spa til Matas Striber m.fl. – Alle er produkter udviklet af Matas, og hvor du fx ikke behøver bekymre dig om indholdet af parabener, phthalater eller de særligt allergifremkaldende parfumestoffer. De er alle Made by Matas, og de er alle udviklet med omtanke. Dvs. at du kan bruge den tid, du sparer på at kigge på indholdsfortegnelser fornuftigt og på noget, der gør dig glad.

Når du uploader et billede, deltager du også samtidig i konkurrencen om et lækkert Made by Matas gavesæt, og yderligere får du en unik mulighed for at være med i Matas’ nye Made by Matas-film. 

Jeg har lagt mit billede op på ChriChris Instagram, og vi glæder os her på ChriChri til at se, hvad der gør dig glad.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide