Hvad der virkelig skete til ChriChri office dinner – prepare yourself 

Til ChriChri Office dinner forleden var alle fra kontoret samlet hjemme hos mig – det var simpelthen så hyggeligt. Da det var en hverdag, og da jeg først kom hjem fra kontoret sent, havde jeg sammensat en menu, der var nem og krævede meget lidt forberedelse. Bordet havde jeg dækket dagen forinden. Selvfølgelig 🙂


Jeg ville normalt have holdt mig til ét tema – ét kulinarisk land – men det var ikke helt tilfældet denne aften. I stedet fik vi forret fra Rusland, hovedret fra Mexico og dessert fra Italien – altsammen skyllet ned med champagne. Meget champagne. Jeps, et stort sammensurium.


Forret: 60 g Rossini Caviar med ristet toastbrød, hvor kanterne var skåret af. Jeg kan bedst lide kaviar kun med ristet toast brød i stedet for blinis. Og i mit hus er det jo mig, der bestemmer. 


Hovedret: Jamie Olivers amazing Mexican Soup. En rød paprikasuppe hvor man starter med at komme varme nachos med cheddar i sin skål, derefter frisk avocado, feta, forårsløg, chili og  koriander. Til sidst hældes suppen over det hele og der afsluttes med en jalapeñossauce. Suppen har en grødet konsistens, fordi tricket er at komme en håndfuld riskorn i mens den koger. Find opskriften her.


Dessert: Min yndlingsdessert – så nem, så velsmagende og SÅ meget et hit! Italiensk affogato.

Den består af en kugle vaniljeis, en espresso i en kop ved siden af og et shot frangelico (hasselnødslikør 20%). Stil det op ved siden af hinanden, og hæld så al kaffen og hele shottet ned over isen. Nespresso kapsler er perfekte til denne dessert, da det betyder noget, at kaffen ikke blot er fra en stempelkande. Den skal ligesom have espressoens fylde og dens lysebrune skum. Det gør ikke spor, at kaffen ikke er helt varm – det er faktisk bedst sådan.


Da champagnen var gledet godt ned, begyndte vi at tale om menstruation – ja, vi er kvinder, we are bleeding love. Det kan vi ikke komme uden om. Først var jeg sådan: kan jeg virkelig skrive om det røde emne? Men det kan jeg da, for det er nu engang sådan, vi er skabt. Samtalen startede med emnet menstruationskop, hvilket nogle havde prøvet eller brugte jævnligt. En menstruationskop er virkelig smart. Man har den i 10 år, og den skal skiftes cirka to gange i døgnet alt efter ens ”waterfall”. Det geniale er, at man glemmer, at man har det røde, fordi man ikke bliver mindet om det, hver gang man sidder på toilettet.

”Da champagnen var gledet godt ned, begyndte vi at tale om menstruation – ja, vi er kvinder, we are bleeding love”

Nå, men samtalen gik fra kop til snor – nemlig tamponsnor – og her blev jeg lidt paf! Det viser sig, at der er nogle – mange – piger, der tisser på deres tamponsnor! What!? Ja, faktisk var det kun mig og én anden ved selskabet, der så sådan ud i hovedet: ”A’ hvad gør i!?”.
Jeg kunne aldrig finde på at tisse mens snoren hænger frit til at kunne opsuge min urin. Og derefter at have snoren liggende i min trusse, fuld af tis?! Jeg tager den da til siden! Nå, men det viste sig så, at det jeg troede alle gjorde, overhovedet ikke passede! Dagen efter var jeg til middag med 5 andre veninder, og jeg stillede dem det samme spørgsmål: ”Piger, I tisser da ikke på jeres tamponsnor vel?”. Gudhjælpemig om vi ikke også kun var 2 ud af 5, der ikke gør det. Det vil sige, at jeg nu er sådan lidt: tisser alle virkelig på deres snor?

”Nå, men samtalen gik fra kop til snor – nemlig tamponsnor – og her blev jeg lidt paf! Det viser sig, at der er nogle – mange – piger, der tisser på deres tamponsnor! What!?”

Jeg har nu prøvet at google mig igennem forskellige pjecer – OB’s side, TamPax’ side etc. De skriver blot, at man ikke skal tage den ud. Nej, det er jeg klar over. Men tis på snoren, hvor skriver I om det!? 
Alt i alt må konklusionen bare være, at der er for mange problemer med tamponer – ja, vi har lige hørt den frygtelige historie om en pige, der døde af TSS – altså blodforgiftning fra brug af tampon. Det er simpelthen så rystende.

Derfor: brug menstruationskop, hvis din krop tillader det. Det er mere hygiejnisk, naturligt, sikkert og pisse billigt: mellem 200-300kr. Du har den i 10 år, så prøv lige at regne ud hvad det er pr. måned! Ja, jeg giver den smukt videre – der gik koks i mit regnestykke :-). Min veninde fra universitetet, Julie Weigaard, har sit eget firma, der sælger menstruationskopper. Læs om hendes sociale mission her.

Hver gang man køber en kop hos hende, giver virksomheden en kop til en pige i Kenya, og Julies team underviser unge piger i Afrika om menstruation. Det er da menstruation med omtanke 🙂

xxx Christiane

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være