Har jeg stress?

Har jeg stress?


af Christiane S-M

For nogle uger siden, gik det helt galt for mig. Jeg kunne ikke skelne den ene dag fra den anden, jeg var konstant træt, og jeg havde ingen energi - what so ever. 

I realiteten har jeg haft det sådan her længe, men denne gang var det virkelig der, hvor jeg næsten ikke kunne være i mig selv. Alt rodede – jeg glemte aftaler, og jeg følte mig fuldstændig trængt op i en krog. Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag var der møder jeg syntes var for vigtige – der var ikke tid til en sygedag, det har der ikke været i flere år. Jeg husker ikke sidst, jeg var syg.


"Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag var der møder jeg syntes var for vigtige – der var ikke tid til en sygedag, det har der ikke været i flere år."

Jeg kører ind for at parkere bilen ved kontoret. En eller anden mand i bilen bag ved mig virker utålmodig, fordi jeg skal lave en baglæns parallel parkering. Jeg kan nærmest mærke hans utilfredshed med, at han nu skal vente de ekstra 2 min, det tager for mig at få parkeret. Da jeg endelig har parkeret, bryder jeg helt sammen. Buhuuuuu – tårerne løber bare ned af kinderne på mig. Jeg er godt klar over, at det ikke har noget med manden i bilen at gøre – det var bare dråben. Jeg følte mig presset fra alle sider.  Jeg tager tre dybe indåndinger, tørrer mine øjne, stiger ud af bilen og smiler til en forbipasserende. Dagen er i gang. 


" Jeg følte mig presset fra alle sider. Jeg tager tre dybe indåndinger, tørrer mine øjne, stiger ud af bilen og smiler til en forbipasserende. Dagen er i gang."

På kontoret åbner jeg for min computer og tager min notesblok med min to-do liste frem. Jeg har ikke åbnet min mail endnu. Der er 28 punkter på to do listen. Jeg lader den ligge på bordet, åbner min mail og jeg ser, at jeg udover mine 15.763 ulæste mails har 52 mails fra dags dato. Jeg begynder at svare. Pludselig er klokken 17.30 og min to – do liste er nu vokset med 30%.

Jeg lukker computeren – tager hjem, er sulten. Jeg må arbejde, efter jeg har lavet mad. Jeg sætter mig i sofaen, og jeg er bare træt - så træt. Jeg vil bare sove. Tanken om at min mailboks roder sådan, og at jeg ikke kan nå at muge ud i den, før der i morgen er 52 nye mails der skal tages stilling til, gør mig svimmel. Jeg ved godt, at størstedelen af de ulæste mails er gamle mails fra det forrige årti, og at jeg aldrig har kunne sætte min telefon og computer til at snakke sammen, så en læst mail på telefonen, den er stadig ulæst på computeren. Men stadig.


"Tanken om at min mailboks roder sådan, og at jeg ikke kan nå at muge ud i den, før der i morgen er 52 nye mails der skal tages stilling til, gør mig svimmel."


Telefonen ringer. Der er et akut problem som vedrører ChriChri, og som jeg bliver nødt til at tage mig af asap. Et af den slags problemer hvor andre sådan med vilje prøver at gøre livet surt for dig. Jeg kan ikke mere.

Næste eftermiddag tager jeg til lægen. 24 timer senere kommer blodprøverne tilbage.

Verdict: Jeg har allarmerende lavt stofskifte.

Lavt stofskifte, mig???? Nej det tror jeg ikke! (viskende - Øhhhh hvad betyder lavt stofskifte egentlig???)


Symptomer på lavt stofskifte er følgende: 

- Træthed

- Øget søvnbehov

- Kulde-skærhed

- Muskel- og ledsmerter

- Vægtøgning

- Væskeophobning

- Tørhed af hud, hår og negle

- Forstoppelse

- Hæshed samt dårlig hukommelse

- Nedtrykthed
 

Har du lavt stofskifte? 

- Tager du på, selvom du spiser, hvad du plejer? 

- Taber du dig ikke, selvom du går på slankekur? 

- Svært ved at koncentrere dig og huske ting? 

- Kan du falde i søvn, bare du sætter dig ned? 

- Fryser du? 

- Bliver du forpustet af at gå op ad tre trappetrin?  

- Er det nærmest umuligt for dig at dyrke motion? 

- Får du ofte krampe i benene?  

Kilde: litteratursiden.dk


OMG!!!!!!!!!! Jeg læser lige listen fra internettet igen. 

Først tænker jeg: Okay det er jo seriøst symptomer på, at man skal på plejehjem!!! Jeg skal sku’ da ikke på plejehjem!!!

Jeg har da ikke tyndt hår – eller har jeg?! Jeg synes faktisk, at det måske har været lidt tyndere, end det plejer.

Jeg har da ikke vægt problemer – eller har jeg?

Min hud er da ikke tør – eller er den? 

Bang bang bang, hjernen kører derud af.

Jeg får en tid på Rigshospitalet, jeg snakker med deres stofskifte læge. Jeg fortæller ham, at jeg har følt mig lidt stresset over det seneste stykke tid, men tænker det er normalt, da jeg arbejder konstant og ikke har haft en sygedag i flere år. Jeg kan nikke genkendende til nogle af symptomerne, men meget få – så jeg tror altså ikke, at jeg har lavt stofskifte. Min krop har bare brug for ferie. Jeg skal bare lige lade op – jeg fik også kun en uges sommerferie i år.


"Jeg kan nikke genkendende til nogle af symptomerne, men meget få – så jeg tror altså ikke, at jeg har lavt stofskifte. "

Han siger, at man slet ikke behøver at have alle symptomerne på en gang, det kan bare være en af dem ikke alle sammen. Men et lavt stofskifte det har jeg, og det kan jeg ikke komme udenom. Han fortæller, at det ikke er en livsstils sydom, men derimod skjoldbruskkirtlen der producerer for få stofskiftehormoner. Jeg vil ikke kunne ændre ved dette ved at ændre min livsstil.

Den eneste behandling er at tage en pille, som kan skabe balance. En pille jeg skal tage resten af livet. En pille om dagen – og skiftende dosis alt efter hvor meget ens tal er vokset – for det må jo heller ikke vokse for meget.


"Den eneste behandling er at tage en pille, som kan skabe balance. En pille jeg skal tage resten af livet."

Jeg har nu taget pillerne i en rum tid, og jeg kan faktisk, tro det eller ej, mærke en forskel. Min træthed er slet ikke den samme. To-do listen fik jeg styr på over en arbejdsweekend, og den er nu blot på de der 13 punkter, som er meget normalt og et fint leje.

Husk på, at min to do liste også er fyldt med alle mine skæve ideer og pop up tanker, jeg får i løbet af dagen.

Jeg er kommet ned i gear, og jeg har lyttet til mig selv og min krop. Jeg kan virkelig mærke en forskel. Men jeg er stadig under observation, da mit stofskrifte ikke rigtig vil derop, hvor det skal ligge, så jeg prøver lidt forskellige dosis af, og jeg er til jævnlige tjek på Rigshospitalet. Men jeg kan mærke, at det hjælper, og jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg fandt ud af det.


"Jeg er kommet ned i gear, og jeg har lyttet til mig selv og min krop. Jeg kan virkelig mærke en forskel."

At jeg har brug for en ferie, det har ikke så meget med stofskiftet at gøre, men det er noget, jeg kan mærke, at min krop har brug for. Så derfor tog jeg på sommerferie her i oktober, og mit sommerferieprojekt var at få bugt med de oldgamle ulæste mails, der lå og sagde BING lige i ansigtet på en. Ud med dem. Og så læste jeg bare bøger og koblede af :-) Det fortjente jeg. 

 

XXX
Christiane

 

Vidste du at..
___________________

Lavt stofskifte oftest rammer kvinder.

Lavt stofskifte opstår, når skjoldbruskkirtlen ikke danner hormoner nok.

At lavt stofskifte ikke går væk forbi man tager på ferie :-)

Hvis du har mistanke om, at dit stofskifte er for lavt så kontakt din læge og få taget en blodprøve. Stofskiftet har betydning for alle processer i din krop, og det er vigtigt, at det bliver taget alvorligt.

Har du svært ved at blive gravid? Sygdommen kan også være årsag til, at man ikke kan blive gravid og til alvorlige problemer i graviditeten.

Undersøgelser viser at mange kvinder går i lang tid med stofskifte problemer uden behandling fordi det er så nemt at overse og forveksle med overbelastning eller stress.   

Lavt stofskifte kan være årsag til, at man tager på, selvom man ikke spiser mere, end man plejer. Udover det, kan det også være årsag til træthed, udkørthed, stress og tendens til depression.

 

Kilde: Bogen:  "Få livet tilbage - en bog om lavt stofskifte"

 

Christiane: Min guide til smuk hud

Læs mere

Christiane: Så blev man sgu gråhåret!

Læs mere

Christiane: Sandheden om mine bryn

Læs mere
ChriChri Food Gå til shop
Din Barndom Gå til shop
Din Barndom Gå til shop

Tilmeld dig
nyhedsbrevFølg os

Abonnér på
ChriChri Mag

Læs mere

Abonnér på
ChriChri Mag

Læs mere


#chrichridk #chrichriinterior #chrichrimom


chrichridk
🙋🙋 Vi startede morgenen ud til Magnum Pleasure Store Event og fik lov at designe og SPISE vores egen unikke magnumis - lige fra morgenstunden! 🍦🍪🍭 MUMS! Psssst.. Det koster kun 40 kr. 🙆 #magnumCPH #chrichridk #magnumpleasurestore

chrichridk
Er du også vild med blomster? 🌸🌸 Se Christianes smukke kjole fra ELLE Style Awards, og af hvem og hvordan kjolen blev designet! 💋 🔹 Link i bio 🔹 #ellestyleawards #welove #flowersallover #chrichridk

chrichridk
FARS DAG er allerede på søndag d. 5. juni. Har du fået købt en gave til en af de vigtigste mænd i dit liv? 😳🙆 Vi har fundet 10 gaveidéer frem til dig! 💋 🔹 Link i bio 🔹#fathersday #chrichridk

chrichridk
Nu kan du læse dit horoskop for Juni måned! 🐑🐠🦁🦀 Kunne du tænke dig et personligt horoskop? Læs hvordan på sitet. 🔹 Link i bio 🔹 @kvindetid #chrichriscope #chrichridk #june

chrichridk
Vi har taget en 'walk down memory lane' og set tilbage på vores top 7 over tidligere kendispar! 😍 Hvilket par er din favorit? ❤️❤️ 🔹 Link i bio 🔹 #hollywoodcouples #memorylane #chrichridk

pernillesschristensen
😍🙌🏼 #finally #igotmyyellowshirt 🍌 #Ganni #chrichridk

chrichridk
"Save your skin" og beskyt dig selv og dem, du har kær, mod solens dejlige, men farlige stråler ved at bruge høj solbeskyttelse. 🙅 Hvem vil du beskytte? 🌞💋 🔹 Link i bio 🔹 #saveyourskin #chrichridk #sponsoreret #vierrykketudpåtagterrassen @larocheposaynordic

hverdagsguf____
Coffeemoment ☕️

chrichridk
Vi siger farvel til maj måned og kigger tilbage på nogle fantastiske minder! 💗 Vi viste bl.a. vores Lady Boss' babybule, tog i biografen med vores læsere og meget meget mere! 💋💋 🔹Link i bio 🔹 #chrichridk #newmonth #newmemories #hellojune

chrichridk
🍻 Så er det i morgen, damer! Distortion 2016 byder på et hav af fester, og det kan være svært at finde rundt i! Vi har fundet de ting frem, som vi mener, at du i hvert fald skal opleve 👀🎤🍻💃🏻💥 🔹 Link i bio 🔹 #distortion #distortion2017 #guide #chrichridk

kyssclerosefarvel
#Repost @chrichridk ・・・ Støt godt om et godt formål og modtag disse bedårende kort tegnet af @simonethoruperiksen til fordel for kampagnen "Kys sclerose farvel" 💋💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
🙋🙋 Husker du at prioritere dig selv en gang imellem i en presset hverdag? 😘 Det er vigtigt at huske din kvindetid, så du kan få fornyet kræfter 💪🏻 Vi bruger kvindetid.dk som en virtuel veninde der er fyldt med gode råd! 💗 🔹 Link i bio 🔹 @kvindetid #kvindetiddk #chrichridk #rememberyou

chrichridk
Genbrug er det hotteste for tiden 🙋 Læs Christianes tanker om tendensen 👠 🔹Link i bio🔹 #chrichridk #sponsoreret

chrichridk
Støt godt om et godt formål og modtag disse bedårende kort tegnet af @simonethoruperiksen til fordel for kampagnen "Kys sclerose farvel" 💋💋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Mondayvibes..... 🙈🙉🙊 Kan I også mærke, at det er mandag?? #chrichridk

chrichridk
Der er words fra @christianesm og de mest fantastiske billeder fra den ferie, hun netop er vendt hjem fra 💕 Find ud af, hvor turen gik hen ✈️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Pærer og chokolade klæder hinanden godt, så den her pære-chokolade kage kan ikke være andet end god! 🍐🍐🍐😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Forkæl din krop med fødevarer, der giver dig et skønt boost 🍉 🔹Link i bio🔹 @tinalykkegaard #chrichridk

chrichridk
Har du husket at deltage i konkurrencen om billetter til Chris Brown-koncerten? 💕🙋 🔹Link i bio🔹#chrichridk

chrichridk
😵😵😵 Har du nogen idé om, hvor meget det forringer dit sexliv, hvis du faker en orgasme? 😵😵😵 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
😍 Kender du til taskebrandet "Coach"? Vi er faldet pladask for det amerikanske mærke 😍 Læs mere om mærket og se, om ikke også du bliver lige så forelskede, som vi er! 🙏 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Sommer er lig med sommerlige håropsætninger! 😍 Vi guider dig på sitet N U ! 🙏 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Husk, at det er om en lille halv time at du kan se HELE videoen til @szhirleys nye single "Splittet" 💕 Vi er SÅ spændte! 😀😀😀😀 🔹Link i bio🔹 #chrichridk #splittet

chrichridk
👠 Vi starter dagen på Israels Plads, hvor vi er klar til besøg 🙋 Vi sælger nemlig ud af vores garderober, så kom og sig hej og gør et godt køb👗💄 Vi står her fra 10-16 💋 Ses vi? #chrichridk #CPHSB #Tradono

chrichridk
Dagens undskyldning 👆 🙈😂🙈😂 #chrichridk #sunday

chrichridk
Doppelbanger, Hotline Bling, Postboned...... Er du helt up to date med 2016's sexslang?? 😆 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Vi er helt skudt i vinduetrenden! Se, hvordan du kan indrette dig på charmerende vis med vinduer ☺️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Forkæl din søde tand med denne forårskage og støt samtidig op om en god sag! 🙏 Skal du bage i eftermiddag? ❤️ 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Får du nok søvn? 💤 Hvis ikke, vil du med garanti få en ekstra time på øjet fremover, når du har læst dette 😳😳 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Det sporty look er det nye sort, og H2O har netop lanceret deres første fashion kollektion! 😍😍 Se alle billederne via link i bio 🙋 #chrichridk

chrichridk
Vidste du, at hudkræft kan kureres i 90% af tilfældene, hvis blot det opdages i tide? Sørg derfor for at beskytte dig selv med en høj solfaktor og tag ingen chancer! ☀️ @larocheposaynordic #saveyourskin #sponsoreret #chrichridk

chrichridk
🚨SNACK-ALERT🚨 😻😻😻 #chrichridk #fredagssnack

chrichridk
🍸🍸 Vi har brugt dagen på 3 Days of Design, hvor vi har kigget på smukke nyheder, drukket champagne og spist masser af kage 🍰🌸 Tak for en dejlig dag! 🙋#chrichridk #3daysofdesign

chrichridk
Hvad enten du bor i København, Århus eller Odense, guider vi dig til, hvad du skal bruge weekenden på ☺️☀️ - og så krydser vi fingre for godt vejr! 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

nicciwelshacademy
Today the students are also creating looks inspired by a beauty photoshoot that @nicciwelsh created💕 How cool is that? #nicciweshacademy #nicciwelsh #makeupskole #beauty #photoshoot #colours #chrichridk

chrichridk
Vi har i dag været til pressemøde i forbindelse med Top Model Curves! 💕 I kan godt glæde jer, dejlige damer 💕 #chrichridk #kvinderkommeriallestørrelser

chrichridk
Kvadratisk, praktisk og god opsummerer fredagens kage 😋 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
Cointreau Fizz er det ULTIMATIVE alternativ til vores elskede gin&tonic's, og så er den både elegant og sofistikeret ligesom de 'parisiennes' vi alle drømmer om at være 💁💕 🔹Link i bio🔹 @cointreau_officiel @cointreau @perrier #cointreaufizz#cointreaudk#chrichridk

suitfood.dk
Skal du grille i aften? Så er der en idé til grillet spidskål på bloggen ☀️ #grilletspidskål #grilldinegrøntsager #spidskål #grill #grillaften #grøntsager #kål #summer #sommer #grillaften #tasty #healthy #healthyfood #chrichridk #chrichrifood #food #mad #grillmad #foodie #colourful #suitfood #dansksommer #dkblogs find opskriften på www.suitfood.dk

chrichridk
Psssst.... Få et eksklusivt sneak peak på vidunderlige @szhirleys nye single "Splittet" 🎤 🔹Link i bio🔹 #chrichridk#sneakpeak

chrichridk
Er du i tvivl om, hvorvidt dit crush er lige så meget "into" dig, som du er "into" ham? 🤔 Vi har 8 tegn, som kan gøre dig klogere 💕 🔹Link i bio🔹 #chrichridk

chrichridk
😂 Det er lille fredag, ladies! Bare én dag mere til weekend 🙋💗 #yay #onedaytogo #chrichridk #happythursdaynight

lifeby_baarsoe_
BØF SALAT ALA CHRI CHRI | skønne @chrichridk er inspirationen bag aftenens middag. Den står på bøfsalat med parmesan/peberrodsdressing og lækkert brød #chrichridk #bøfsalat #sundmad #sommermad #mandengrillerbøffen

chrichridk
Det er ikke altid, at din fyr er lige så begejstret for pastelfarver og nipsting, som du er! 🙄 Vi har derfor fundet 4 måder frem, hvorpå du kan snige dine feminine fund ind i boligen 🙊🙋💗 🔹 Link i bio 🔹 #girly #interior #howtotrickhim #chrichridk

chrichridk
Vi er vilde med den sarte, babyblå farve til sommer! 💙💙 Vi har fundet 7 items frem til dig, som alle koster under 600kr. Hvilken farve crusher du på til sommer? 💋 🔹 Link i bio 🔹 #shopping #fashion #chrichridk

chrichridk
❤️❤️ Vi ved alle sammen, hvor nemt det er at holde forelskelse ved lige på rejsen, eller når kontoen er på sit højeste og kun fantasien sætter grænser. Men vi har fundet 25 søde og billige idéer, som du kan lave med din kæreste, når økonomien er presset! 💑 🔹 Link i bio 🔹 #todo #love #nomoneyinthebank #chrichridk

chrichridk
Vi starter morgenen ud med det helt store photoshoot 📸 Glæd jer til lækkerier på sitet! 🍸🍸 @cointreau_officiel @perrier #cointreaufizz #cointreudk #cointreu #sponsoreret #chrichridk

chrichridk
Var det noget med en rigtig nem og lækker sommermad på sådan en grå torsdag? 💋🍴 Vi giver dig lidt inspiration til weekenden! 🙋 🔹 Link i bio 🔹 #foodporn #foodlovers #morefoodplease #chrichridk

chrichridk
🍸🍸 Kunne du tænke dig at lære at nyde smagen af snaps og få nye idéer på drinkskortet til weekenden? På redaktionen har vi lært det. 🙋😍 Nu er det din tur 💋 🔹 Link i bio 🔹 #minbasis #aalborgbasis #sponsoreret #chrichridk @aalborgbasis

chrichridk
Sexolog og parterapeut @amandalagoni hjælper dig lige nu med at besvare alle de tanker omkring dit sexliv, som du måske går rundt med i din graviditet! 💗💑👶🏻 🔹 Link i bio 🔹 #sexornot #preggolife #sextalk #babytalk #chrichridk
ChriChri.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger og statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere