Christiane:  Nyt for mig – Gammelt for dig

Jeg har altid elsket at sælge ting, der ikke længere har nytte for mig. Oftest har jeg i tankerne, hvad jeg godt kunne tænke mig – hvad jeg sparer op til, men det kan også blot være for at få muget ud derhjemme – skabt noget luft i hjemmet. Jeg synes virkelig, at det at få ryddet ud i ting kan give en ro i hjemmet som er helt uundværligt. 

I min vennekreds er det at sælge ting via fx dba.dk eller på loppemarkeder en stor trend.

Min bedste veninde Karina fandt alt hendes babyudstyr på DBA. Hun er den bedste i venneflokken til at finde suveræne ting genbrugt.
En helt (næsten) ny Buggaboo barnevogn den ene dag, en sort Stokke den næste – køb sælg, køb sælg. Det er Karina.

LÆS OGSÅ: Christiane: Babybule og døgnkvalme

Nu er jeg selv gravid, og en helt ny forbrugerverden åbner sig. Her tænker jeg på barnevogn, puslebord etc., men bestemt også tøj. At sådan en lille bebs kun kan passe tøjet i 1 mdr. eller mindre i starten, gør da at jeg tænker, at det er helt fjollet at købe det fra nyt. For det er lige gået op for mig, hvor absurd dyrt baby ting og tøj er – og man vil jo have det bedste, så lidt genbrug, når det kommer til baby ting, er bestemt en vej frem. Alt andet er næsten dumt. Mange veninder og familier gemmer også babytøj, og låner det rundt til hinanden. Det er en super ide, synes jeg.  

“At sådan en lille bebs kun kan passe tøjet i 1 mdr. eller mindre i starten, gør da at jeg tænker, at det er helt fjollet at købe det fra nyt”

Jeg er personligt en total forbruger med stort F. Jeg går ikke i den samme tøjsammensætning mange gange, faktisk kun en helst. Derfor er det også supersmart for mig at kunne sælge mit tøj videre – byttekøbmand tendensen. Jeg sælger til en, køber af en anden, sælger det til en tredje, køber igen af en fjerde osv. osv.
Danmark skal have gang i det genbrugs flow, for der er ingen grund til at have det liggende derhjemme. Mange ved det faktisk ikke, men de har jo rede penge til at stå og samle støv på loftet eller i kælderen. Det kunne måske give en mulighed for at komme på den mini ferie til Paris, erhverve sig den nye sofa man ønsker dig, en ny brugt sofa måske – eller måske cyklen man altid har ønsket sig og sparret op til i lang tid. Få muget ud og solgt dine ting videre – så er du et skridt videre på rette vej.

“Danmark skal have gang i det genbrugs flow, for der er ingen grund til at have det liggende derhjemme. Mange ved det faktisk ikke, men de har jo rede penge til at stå og samle støv på loftet eller i kælderen”

Det siges faktisk, at danskerne har for 20,4 milliarder stående i kælderrum, som er ting, der aldrig bliver brugt. For selvfølgelig skal der være plads til skitøjet og Weber grillen etc. i kælderen, men det er alt det andet. Det vi smider derned, eller op, fordi vi ikke lige ved, hvad vi skal gøre af det.

LÆS OGSÅ: Mit look til ELLE Style Awards: A True Love Story

Jeg sælger aldrig noget brugt for at tjene på det, det er ikke derfor, jeg sælger. Det er ikke en forretning for mig. Genbrug er brugt og skal sælges billigt, men for 15 brugte tings pris kan du måske købe en ny ting, og hvis man er god til at søge på dba fx, så kan man for en tings pris finde en anden brugt ting, hvor man sparer det samme – og så går det op.

Mit bedste genbrugskøb

Det er klart en Chanel jakke, jeg købte på et loppefund i England til 2000kr Jeg har faktisk aldrig sådan ønsket mig hverken en Chanel taske eller jakke, jeg gør det altid op i husleje! Helt ærlig, hvorfor vil man give 25.000 for en jakke! Det fatter jeg ikke?! Jeg går ikke i butikker, hvor der findes tøj til over 10.000, eller jo det gør jeg – og så køber jeg en nøglering, waw!! (Sko er uden for sammenligningen, det er en anden snak).

“Helt ærlig, hvorfor vil man give 25.000 for en jakke! Det fatter jeg ikke?! Jeg går ikke i butikker, hvor der findes tøj til over 10.000”

Anyways, da jeg så denne jakke til 2000 kr, kan I godt forstå, at den måtte jeg eje, uanset om jeg ønskede mig en Chanel jakke eller ej. Bare fordi det var så godt et tilbud, og jeg havde råd til det. Jeg er blevet rigtig glad for den, og nu hænger den i skabet som et symbol på et rigtig godt kup!

LÆS OGSÅ: Christiane: Oprah har lært mig at stole på mig selv

Jeg synes klart, at sider som dbaguide.dk er fantastiske til at inspirere dig som forbruger til at sælge tøj og ting videre og samtidig skabe muligheden for at finde noget nyt (sorry… nyt for dig gammelt for en anden).

Jeg er fortaler for dette koncept – et virvar af brugt tøj og møbler der kan få et liv et nyt sted. Recycle effekten blomstrer, når vi skaffer os af med ting, der er ubrugelige for en selv, men brugbare for en anden. Det er simpelthen for dumt at lade være. 

xxx
Christiane

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være