Life&Beyond

Hr. Baby har fået et navn! Læs her, hvad han skal hedde

Hr. Baby har fået et navn! Læs her

Selvfølgelig har Hr. Baby allerede et navn – jeg er slet slet, slet ikke typen, der har nerver til at vente med sådan noget. Længe før han overhovedet blev undfanget, havde han et navn. Lidt sværere var det, hvis Hr. Baby var blevet en pige, for der står en del muligheder på listen (ja, jeg har en liste, og den får I ikke at se 🙂 …) 

LÆS OGSÅ: Christiane: Babybule og døgnkvalme

Selvom vi var ret så sikre i vores valg, skulle vi lige udelukke en masse andre navne for at være helt på den sikre side. Mange smukke, fantastiske irske navne var oppe at vende, og jeg må sige, at vi havde nok sikre navne til at få trillinger – firlinger you name it. Men et navn blev bare ved med at være the one, og det ville ligesom ikke ud af vores hoveder. Det er et latinsk navn, ikke udbredt i Danmark, men derimod i bl.a. Grækenland, Cypern og den ortodokse del af Albanien. I Grækenland har både kejsere og konger heddet navnet, og i det romerske rige har navnet også sat sit præg. Ja, byen Istanbul har endda førhen heddet Konstantinopel og var mellem det 5. århundrede og det 13. århundrede den største og rigeste by i Europa.

Nu må I kunne gætte, hvad det er?

Navnet er:

Latin: Constantinus
Græsk: Konstantinos
Engelsk: Constantin eller Constantine

Vores udgave:

Christiane, Liam & lille Constantin

Man kan også stave det med K eller C på dansk, og med eller uden (e) i enden. Dog har vi valgt at stave det med C efter den latinske måde og uden (e) i enden. 

LÆS OGSÅ: Det nye ChriChri Mag – Det kan du glæde dig til

Det er meget specielt, når man kender navnet på det lille væsen i mavsen. For os er han allerede en lille Constantin. Han kan ikke komme ud og ikke ligne en Constantin, for det er allerede hans navn. Hverken Liam eller jeg kender nogle, der hedder navnet, eller har nogen forudfattet association til det, så Hr. Baby er 100% navnet.

xxx

Christiane (og lille Constantin i mavsen)

_______

Du kan helt eksklusivt i ChriChri Mag læse om Christianes tanker omkring hendes graviditet, fødsel og dét at blive mor. Fås kun i ChriChri Mag!

– Abonner på ChriChri Mag lige her – 

_______

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *