[single_post_category_name]

Christiane: Jeg er ikke bange for at skulle føde

Jeg havde tidligt i min graviditet besluttet mig for at hyre en privat jordemoder til at komme hjem til os mht. fødselsforberedelserne – stille og roligt. Her vil jeg skynde mig at pointere, at der sikkert er masser af de offentlige fødselsforberedelser, som fungerer helt optimalt! Dog ved jeg, at mange søger private tilbud og enten går til det populære smertefri fødsel, private jordemoder fødselsforberedelses tilbud eller søger svar i bøger og på nettet – aldrig har det at gå til privat forberedelse været så populært bland kommende forældre.

For mig handlede det om, at jeg gerne ville have en jordemoder, der kunne komme hjem privat, og som havde fokus kun på os og vores behov. Jeg søgte på nettet efter en privat jordemoder, der ydede den service at kunne give os  en såkaldt ”fødselsforberedelsesundervisning”.

“For mig handlede det om, at jeg gerne ville have en jordemoder, der kunne komme hjem privat, og som havde fokus kun på os og vores behov”

Jeg fandt frem til Sara på www.denrigtigejordemoder.dk og hyrer hende (Jeps – dette er ikke en betalt annonce – i så fald er det i hvert fald mig, der betaler, men jeg vil nu gerne dele min oplevelse til trods for det) og P.S: hun har også fødselsforberedelseshold med flere! 

LÆS OGSÅ: Hr. Baby har fået et navn! Læs her, hvad han skal hedde

Fra det øjeblik jeg hyrede Sara (hyrede hende til ammetræning/garanti for hjemmebesøg efter fødsel og til fødselsforberedelse) havde jeg en jordemoder på sms’en – ikke at jeg sådan sms’ede hende i tide og utide, men trygheden var fuldstændig fantastisk. Hun fik dog en sms fra mig på Korsika:

”Må jeg gerne spise feta og mozzarella (Det havde jeg fået at vide, at man ikke må i Frankrig, Italien og Spanien), hvis der nu står på pakken, at den er lavet på pasteuriseret mælk, og hvad med flødeis og andre friske mælkeprodukter?” 

Det måtte jeg (gudskelov) gerne, hvis det stod på pakken, og jeg ved ikke, hvem jeg ellers skulle have spurgt for på nettet er det en stor jungle – jeg kan aldrig finde til svar på lige præcis det spørgsmål, jeg sidder med. 

LÆS OGSÅ: Vind en rejse til Mallorca med din bedsteveninde: Jeg nominerer min bedsteveninde Karina

Men Sara kom altså hjem til os i sidste uge og var her i næsten 5 timer. Det var superhyggeligt. Hun lavede jordemoder-tjek på mig med alt hvad det indebærer: urin, blodtryk, mærke/røre, hjertelyd etc., og så gennemgik vi ellers alle senarier og alle fødslens faser. Vi fik øvelser, vist tegninger, gode råd og masser af opmærksomhed. Der var ikke det udstyr, Sara ikke havde med sig. Ethvert biologilokale ville gå langt for at få fat i den taske!

“Men Sara kom altså hjem til os i sidste uge og var her i næsten 5 timer. Det var superhyggeligt. Hun lavede jordemoder-tjek på mig med alt hvad det indebærer”

Jeg er så som menneske meget visuelt anlagt, så det at hun havde tegninger, skelet, babystrikket pose som moderkage og alle sådan nogle ting med var bare så fantastik! Jeg fik virkelig gennemgået alt til mindste detalje.

Der var en supergod kemi, og jeg kunne virkelig mærke glæden og trygheden ved, at Sara var så fokuseret på os og vores behov og tanker. Alt, såsom hvad man skal have pakket ned i tasken til hospitalet eller hvilke ting, man skal have klar i bilen, såfremt man selv, blev forklaret ned til mindste detalje.  

LÆS OGSÅ: Christiane: Derfor kom jeg ikke til modeugen

Vi gennem gik alle former for smertelindrende. som man kan få under en fødsel og mine tanker derom. Sara prøvede ikke at skubbe i en bestemt retning – hun holdt sig til fakta og lod os danne vores egne holdninger, og derfra handlede det for hende om at gøre os trygge ved vores beslutninger og guide os på bedste vis. 

LÆS VIDERE

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide