Christiane: En artikel om bryster – Ømme bryster, amme besvær & ammehjerne!

Facts

Multi-Mam Kompresser

Multi-Mam Kompresser giver umiddelbar lindring af ubehag hos ammende mødre (hævelse og ømhed). De enkeltpakkede kompresser skaber et fugtigt helbredende miljø, forebygger infektion og plejer brystvorterne.

Multi-Mam Balm

Multi-Mam Balm er et unikt produkt der forebygger og behandler revnede og sårfyldte brystvorter før og under amning. Balmen er plantebaseret med nogle udvalgte olier som hjælper huden med at gendanne det beskyttende hudfedt som suttes bort ved amning.

Multi-Mam Babydent

Multi-Mam BabyDent ligger et blødt bioaktivt lag som plejer og blødgør gummerne. Multi-Mam BabyDent lindrer besværet, reducerer hævelse og beskytter. Multi-Mam BabyDent kan opbevares i køleskabet for at give en ekstra lindrende effekt. Gelen kan også smøres på bideringe og legetøj.

Mht. Brystbetændelse fortalte min jordemoder mig, at jeg en gang imellem skulle tømme brystet ”så at sige” når jeg tog et bad. Det har jeg gjort et par gange, men jeg har også været så træt, at jeg har glemt det. Når jeg endelig i løbet af dagen går i bad, så er det altid som om, jeg skal skynde mig. Ej kender I det – ALT er som om, jeg skal skynde mig. Jeg tisser hurtigt, spiser hurtigt, sover hurtigt, klæder mig på / af hurtigt. Min dag er inddelt i intervaller, og alt i mellem disse intervaller af 3 timer skal gå lynhurtigt.

“Ej kender I det – ALT er som om, jeg skal skynde mig. Jeg tisser hurtigt, spiser hurtigt, sover hurtigt, klæder mig på / af hurtigt”

.. Men, pludselig begyndte jeg at få disse sindssyge jag i brysterne – sådan knive av av av…. Svamp sagde sundhedsplejersken at det lød som, dog havde Constantin ingen symboler på trøske, jeg havde jo også brugt Multi-Mam Kompresserne og man kunne heller ikke se noget på mig, men jagene kunne indikere det. Derfor skulle jeg til at dubbe med danskvand og tørre ham i munden før og efter hver amning! Ejjj jeg blev sindssyg – og så om natten, det var så besværligt synes jeg. Jeg væltede vandet flere gange, for kunne slet ik styre det i mørke. Når han endelig sov, skulle jeg vække ham for at tørre ham i munden, og søvn fik vi ikke meget af i forvejen. At babyer sover hele tiden er altså lidt en skrøne – i hvert fald hos os.
(Nåå ja fik jeg sagt, at ALT også skulle koges! Sengetøj – håndklæder – bh’er etc. Hans sutter skulle koges i 10 min, og det mest besværlige var ammeindlægene! De skulle være i uld (dem på størrelse med et pitabrød!), og de skulle skiftes efter hver amning og KOGES i en gryde langsomt hver dag! ALT dette stod på i de dage, hvor Liam var på radiotour og lancerede nyt album. Så det kan godt være, at livet ser godt ud på instagram, men – OMG – KAOS!!!!! Bare KAOS!!! Det var så stressfyldt, at jeg var på nippet til at fake en sygdom bare for at kunne blive indlagt på et hospital med 24 timers service! – )

” Så det kan godt være, at livet ser godt ud på instagram, men – OMG – KAOS!!!!! Bare KAOS!!!”

Nå, men det hjalp ikke, så sundhedsplejersken sagde, at jeg skulle spise basisk – altså antiinflammatorisk (ingen sukker, ingen gluten, stivelse, fast food etc. etc. )! Sig lige det til en nybagt mor med ikke sovende barn på armen! WTF – kan jeg nu ikke spise cornflakes eller brød til morgenmad, frokost og aftensmad! Det var HÅRDT! Jeg holdte i fire dage (fire laaaange dage – kun med lidt snyd), og jeg har aldrig været så sukkertrængende, eller spist så lidt, som i de fire dage! Så gik det ud over mælkeproduktionen, at jeg ikke fik mad. Så jeg gik tilbage til hvidt brød og sukker og hoppede på MYCOSTALI medicin fra apoteket. Det kunne lillemanden overhovedet ikke tåle, så han fik absurde mavekneb, og vi sov ikke i tre dage! Til sidst droppede jeg alt, der hed danskvand, medicin og tanken om at jeg havde svamp, og så gik det så fint! Jeg tror aldrig, det har været svamp faktisk, men derimod måske nedløbsrefleksen der gav jag. Det bilder jeg i alt fald mig selv ind, for nu er alt fint, og vi har det godt!

“Det kunne lillemanden overhovedet ikke tåle, så han fik absurde mavekneb, og vi sov ikke i tre dage!”

Så nej, amning er ikke altid bare lige til. Man skal sørme pleje det (og ikke mindst pleje brysterne!) og være opmærksom hele vejen igennem. At forebygge, synes jeg, er en god investering. Smør med Multi-Mam Balm for at undgå sår – og kommer der sår, så smør med det vuns. Det er også altid en god idé at have Multi-Mam Kompresser liggende på lager til hvis brystvorterne er ømme eller hvis dine bryster revner eller hvis du er bange for brystbetændelse – det har lindret godt her hos os i hvert fald – de råd vil jeg gerne give videre til alle jer derude.


Og så kan jeg jo bare glæde mig til at tænderne er på vej – både for C og for mig (av av bryster)!!! Heldigvis har jeg forberedt mig og er klar til at smøre de ømme gummer med Multi-Mam Babydent, der er helt uskadeligt, men samtidig et musthave ved tandfrembrud. (har jeg hørt 😉

xxx
Christiane

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være