[single_post_category_name]

Christiane: Mit barndomshjem var overfyldt med kærlighed

Dagen i dag er noget helt specielt. Denne dag er nemlig dagen, hvor du hylder den kvinde som altid har stået bag dig, igennem kærestesorger, venindeproblemer, og alle de bump på vejen livet nu byder dig – nemlig din mor. I anledningen af Mors Dag giver vores søde ladyboss dig her et indblik i familiens tre generationer af kvinder. Læs med og hør mere om barnebarnet, datteren og moderen; Christiane.

LÆS OGSÅ: Christiane: Derfor lavede jeg ChriChri

Om at være mor

Som kommende mor forbereder man sig selvfølgelig så godt som muligt på sin babys ankomst. Men alligevel var der nogle ting, der kom bag på mig… For eksempel hvor lang tid der gik, før jeg havde tid til at gå i køkkenet og gå og hygge mig med at lave mad igen. Det var et meget stort savn hos mig. Men det var der på ingen måde tid til med baby på armen, amninger, bleskift, søvnmangel, vasketøj etc. etc. etc…. En af de største omvæltninger ved at blive mor har været planlægningen. Spontaniteten er knap så spontan nu. 

At få et barn er selvfølgelig en stor omvæltning, og mange ting ændrer sig efter ankomsten af en lille ny. Men der sker også mere dybere ændringer i forhold til ens samfundsperspektiv og de valg man træffer, efter man er blevet mor. Jeg er med til at forsørge en familie nu – ikke blot mig selv. Jeg er ved at sikre mit barns fremtid. Fremtiden har fået et andet perspektiv. Det smukkeste nogensinde, men det er klart en ændring. Jeg har gang i mange rigtig spændende projekter på karrierefronten, men jeg synes alligevel jeg kan balancere familieliv og karriere, men det er kun fordi, jeg er nået dertil i min karriere, hvor jeg har et sikkert team, at jeg kan forene mine ambitioner med morlivet. For ja, mine ambitioner er tårnhøje og det er ikke altid helt let. Men jeg har heldigvis nogle samarbejdspartnere, der kan gribe de bolde jeg kaster op – således at jeg ikke på samme måde som førhen står for ALT selv. Jeg er i bund og grund ved at effektivisere, ved at gøre det, jeg er bedst til – hvor jeg før for at kunne gøre det jeg var bedst til, har skulle gøre en masse som jeg virkelig var dårlig til. fx da jeg startede ChriChri – jeg stod for alt – og i bund og grund var min styrke det visuelle, ideen, strategien, brandingen – IKKE at sætte det tekniske op – styre nyhedsbreve, lege kundeservice etc. etc… så med dét for øje, er jeg glad for at min virksomhed har vokset sig stor nok til at give mig plads – plads til at være mor med ambitioner.
Jeg har været på barsel siden december, men den fulde barsel har været ikke-eksisterende – jeg er halvt på arbejde halvt på barsel. Det fungerer. Men jeg savner dog også at være fuldt tilstede begge steder. 

Vi drømmer om at Constantin en dag skal blive storebror. Jeg er selv ud af en større søskendeflok, og mener, det er en af de smukkeste gaver, man kan give sit barn: en søskende.
I dag er det jo mors dag, og jeg er jo totalt berettiget nu til at få blomster, et sødt kort eller andet .. og da Constantin er for lille endnu til at vide noget som helst håber, jeg at min mand fatter, at det er hans opgave. Jeg har ikke sagt noget, så lad os nu se… 🙂

Om at være datter

I mit barndomshjem fejrede vi Mors Dag på den måde, at min (sted)far købte, og faktisk stadig altid køber blomster til min mor på Mors Dag. Da jeg blev større lavede jeg gaver i børnehaven eller på fritteren. I den seneste tid er det mest blevet til lange kærlige sms’er om, hvor meget min mor betyder for mig. Jeg når ikke altid at komme forbi med blomster – ville ønske jeg gjorde, men sms’en når jeg hvert år.
Nu hvor jeg selv er blevet mor, har jeg selvfølgelig gjort mig mange tanker om, hvordan jeg vil opdrage mine egne børn, i forhold til, hvordan jeg selv blev opdraget. Jeg er SÅ taknemmelig over min opvækst, og er meget opmærksom på at tage nogle ting med mig. Mit barndomshjem var overfyldt med kærlighed og rutiner… Ikke rutiner der ikke kunne brydes, men vi spiste sammen hver aften, alle om bordet, kartoflerne kom over i et fad og blev ikke serveret fra gryden etc. etc. Vi havde søndags-morgenmad og søndags-udflugter, og hver fredag var der hjemmebag og film i sofaen, og denne dag måtte man falde i søvn i sofaen, når øjenene ikke kunne længere… Sådan var det stort set hver uge. Vi hyggede enormt meget, og det vil jeg tage med – familie oplevelserne. 

Mit forhold til min mor har ændret sig en smule, efter jeg selv er blevet mor. Jeg har savnet at være datter lidt. Jeg husker tydeligt, at jeg et par måneder efter, at have født ringede til min mor, og var sådan… “Jeg savner dig”. Ikke fordi hun ikke var der – men fordi jeg bare savnede MIN mor. Derfor har jeg brugt min mor meget efter fødslen til at snakke om mig og mine følelser, i stedet for kun at tale om baby eller bruge hende til pasning. Vi prøver en gang om ugen at gå en lang tur, så har hun både tid til at være min mor når lillemanden sover, og til at være mormor når han er vågen.
Hvis jeg skulle samle alle mine mors gode råd og koge dem ned til bare ét godt råd, som jeg vil give videre til Constantin, skal det være dette: Kærlighed betaler sig.

Christiane med sin mor, Birthe

LÆS OGSÅ: Christiane: Om kærlighed, kvalme & kejsersnit

Om at være barnebarn

Jeg havde et godt forhold til min mormor – eller Momme som hun hed. Dog boede mine bedsteforældre ikke tæt på, så vi så dem ikke så ofte. Jeg ved, at min mormor passede mig i mange måneder i mit første leveår, da min mor skulle tilbage på arbejde efter 3 måneders barsel, og ikke havde institution. Sådan var det dengang. Men jeg kan mest huske det fra billeder. Jeg har ikke så mange minder, desværre… Jeg har været for lille. Men der er helt sikkert nogle særlige karaktertræk ved min bedstemor, som jeg også ser i min mor og i mig selv, nemlig pleaser-genet, som er gået fra min mormor til min mor og dernæst jeg.
Min mormor var et enormt positivt og givende menneske, og så lavede hun den bedste brune sovs! Det er helt klart en af de vigtigste ting jeg har lært fra min bedstemor. 🙂

En af de stærkeste minder jeg har om mine bedsteforældre fra da jeg var lille, var at de havde en skøn tradition med. at der ofte lå penge under tallerkenen (snoldepenge), når vi børnebørn kom på besøg – det ku’ være, jeg lige skulle minde min mor om det. 😉

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide