[single_post_category_name]

Christiane: Ahhhhhh …. told og skat mig i R+&#%€ven

Jeg er generelt fan af, at shoppe på nettet – elsker dag til dag levering og elsker at jagte tilbud. Jeg kunne ikke være min mand mere modsat – jeg JUBLER, når noget er på tilbud! Og jeg vil køre langt for at få det – faktisk så langt at benzinen nok er dyrere end produktet.

Men tilbage til hvad denne artikel handler om – nemlig webshopping.

LÆS OGSÅ: Brands jeg ville ønske jeg kunne købe gennem en europæisk webshop

Det forholder sig nemlig således, at medmindre det omhandler danske webshops eller de store europæiske såsom Zalando, Nelly, Boozt etc.- så forbliver felterne til mine kortoplysninger altid tomme! Og hvorfor trykker jeg ikke bare køb? Jeg har måske fundet drømmekjolen, der er penge på kontoen, og desuden skylder jeg mig selv en gave, fordi det er så synd for mig, at jeg heller ikke fik noget søvn i går nat!

Jo så er det fordi, at størstedelen af de webshops jeg ender på, altid er placeret uden for Europa  – og så er der noget der hedder told og skat, som går ind og forvirrer min købelyst….

Så regner jeg lidt på det, og pludselig ser mit køb således ud:

Kjole: 1500kr 
Fragt: 50,-
Told: 186,-
Moms: 434,-
Importgebyr: 160,-

I alt: 2325,-

Altså, så hvor det før var blevet 1500kr plus importgebyr og fragt, bliver det nu væsentlig dyrere. Ja faktisk skal jeg lægge 780kr oveni varens reel værdi på 1500kr.

Tolden udgør 12% af kjolens værdi og porto dvs. (1.500 kr.  50 kr.) *0,12 = 186 kr.
Momsen udgør 25% af kjolens værdi porto told, dvs. (1500 50 186) *0,25 = 434 kr.

Dertil lægges importgebyret på 160 kr.(dette eksempel er hentet fra http://www.toldpriser.dk/toldregler)

Det er altså på ingen måde den pris, jeg blev lokket af længere – og på ingen måde et godt tilbud. Jeg føler faktisk, at jeg skal til at betale overpris i forhold til varens reelle værdi. 
Jeg er dog glad for netshopping, og synes at nettet har gjort det muligt for mig at være original. 

Engang var det indkøberne til butikker der fandt de små brands. Nu lever vi i en tid, hvor de fysiske multibrandbutikker er ved at dø ud – i stedet er det flagship stores, der møver sig frem. Så web er vejen frem, hvis man skal finde de gode tilbud og de skjulte talenter. I Danmark, på min computer, kan jeg sidde og finde en designer i Thailand og købe via hans webshop … men når jeg når til køb – er det, at jeg bliver mindet om, at det gode tilbud eller fund ikke er så godt igen. 

Mit eneste håb er så, at der er en eller anden stor europæisk webshop gigant, der sælger netop det brand, og gerne hele kollektionen – men det sker meget sjældent, faktisk aldrig. 

Så hele pointen er altså, at jeg skal finde EU-baserede webshops.
Når jeg f.eks. googler “red silk dress”, så kommer der en masse amerikanske .com webshops op – måske fordi de er størst og har råd til at lave SEO der kan give dem en god placering på google, – og hvis jeg så skriver fx “red silk dress European webshop”, fordi jeg ikke vil se sider der ikke er baseret uden for Europa, så kan google ikke rigtigt finde ud af, hvad jeg mener. Så her er google ikke min ven.
Har prøvet at spørge mine veninder, men ingen ved helt hvordan man søger på kun europæiske web adresser. Jeg har prøvet ting som ”red dress .eu”, men igen det virker ikke, og det er vel heller ikke sikkert, at en tysk hjemmeside fx har en .eu adresse?

Nogle gange synes jeg faktisk, det er svært at gennemskue, hvor webshoppen er fra. For priserne er allerede konverteret til DKK, der står free international delevery etc., men i sidste ende er webshoppen fra Canada, og så er det bare med at punge ud til told og skat. 

Læs forsættelsen her om Christianes køb på Victoriassecret.com

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide