[single_post_category_name]

Christiane: Shit det blev dyrt!…. og pinligt!

Shopping på webshops kan være en dyr fornøjelse, hvis man fristes af de brands som ikke forhandles i webshops fra EU. Første og sidste gang jeg hoppede i fælden, var da jeg havde shoppet på victoriasecret.com. Jeg var studerende på det tidspunkt, så jeg havde købt ud fra det budget, jeg havde og fuldstændig glemt alt om Told og Skat.

LÆS OGSÅ: Christiane: Ahhhhhh …. told og skat mig i R &#%€ven

Jeg fik et brev om at jeg skulle hente pakken hos Told (mener jeg det var…) – Det var i hvert fald ikke på posthuset. Da jeg ankommer, pakker de hele min forsendelse ud for at regne told og skat tillæg ud. Til dem der ikke ved det, så er Victoria Secret en undertøjsforretning – dvs. ikke det fedeste at få pakket ud. Skal også minde jer om, at vi er i starten af 00’erne, hvor det var meget populært med disse g-strengstrusser bestående af enormt lidt stof – nærmest bare nogle snore. Det var SÅ pinligt. De tog alt undertøjet frem, og spurgte om disse trusser passede med denne top, for hvis det var et sæt, var det en anderledes procent. Jeg forstod intet af det. Alt skulle inddeles i varegrupper, og hver varegruppe havde en procent. Det gav absolut minus mening for mig!

At få hevet sit private køb fra en undertøjsforretning frem til offentlig skue, var fan’me lige over stregen. Der var heldigvis ingen, der vidste hvem jeg var på det tidspunkt.

Nå, men jeg endte med at skulle betale nærmest halvdelen af hvad varerne overhovedet havde kostet oveni prisen i told og skatter. Det er de dyreste trusser, jeg nogensinde har købt til dags dato!

Jeg synes ærligt at det er pisse irriterende, at jeg skal beskattes SÅ høje beløb for en udenlandsk vare. Selvfølgelig handler det om, at det ikke ville være godt for konkurrencen hvis vi frit kunne handle – eller det går jeg ud fra? – For skal lige fortælle at jeg har googlet og googlet, og ingen steder står der beskrevet, hvorfor vi skal betale de beløb. Der står bare alle steder AT DET SKAL VI. Jeg er klar over, at forsendelse skal koste – men mine tanker går også mere på – hvorfor skal vi beskattes så voldsomt for varer købt uden for EU? Små up-coming producenter verden over vil jo gerne kunne sælge internationalt i stedet for at være bundet nationalt. Det kan vel faktisk hjælpe med at gøre dem internationale, i stedet for at de skal sidde og vente på opkaldet fra de store giganter, som nu pludselig så styrer det europæiske marked. Som forbruger vil jeg gerne have lov at være original og søgelysten. Jaja bottom line er – er det ikke lige i overkanten at blive opkrævet 780 DKK i gebyrer for en vare til 1500 DKK?

Og lad os bare sige, at der nu er en VIRKELIG god grund til, at vi skal betale SÅ høje beløb (der gør, at man ikke har lyst til at købe), hvorfor kan jeg så ikke finde frem til det nogle steder? Hmmm… just saying … give me a reason!

Læs første del af Christianes told og skat frustration her

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide