[single_post_category_name]

Christiane: Dette hjalp mig gennem min hjernerystelse

Mofibo er en app, hvor du kan downloade og hente lyd og e-bøger. De har over over 40.000 titler at vælge imellem, og der er alt fra de nyeste krimier til biografier, og ja, jeg kunne blive ved. 

LÆS OGSÅ: Christiane: Mine 3 yndlingsbøger

Jeg er selv rigtig glad for lydbøger især, og er tilhænger af alt, der kan få os danskere til at læse mere. Og ja, jeg skriver læse, selvom man jo faktisk hører en lydbog – men i min optik har man stadig læst bogen, uanset om man har fået den læst op eller selv har siddet med papiret eller skærmen foran sig.

Men – fordi ChriChri lige nu har et samarbejde med Mofibo, kan du få 30 dages GRATIS prøvetid, hvis du bruger koden ChriChri! Tilbuddet udløber den 31. oktober, så come on – hvad venter du på?! 😉

Her kommer min personlige fortælling, der handler om dengang, jeg for første gang blev venner med denne nutidens lydbøger. 

For nogle år tilbage var jeg på optagelser i Frankrig med TV2-programmet “Stjerner på slottet”. En optagelsesperiode, der vendte op og ned på mit daværende liv – mine drømme. 

Sidste dag på optagelserne afholdt vi et slags “Tour de France”-løb. Vi får uddelt cykler og skal så cykle om kap ned ad et bjerg. 

Vi er ret tidspressede da solen er på vej til at gå ned, og vi behøver sol for at filme. Så alt går lidt stærkt. Vi får uddelt cyklerne og bliver spurgt, om vi kan cykle – oh yes, om jeg kan cykle – jeg cykler hver dag derhjemme! Jeg har ingen anelse om, at dette ikke er helt den samme cykel, som min mormorcykel derhjemme. 

På denne cykel sidder mine fødder jo nærmest fast på pedalen i sådan en lille lomme, og hjulene er tyndere end en haveslange. 

Nå, men det skal gå tjept, og afsted kommer vi – mig på cyklen ned ad bakken – undskyld, bjerget! Jeg vejer jo ikke det store, så jeg får sindssygt fart på. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignede. Jeg bliver bange. 

Foran mig på vejen ser jeg to huller – jeg når at tænke, at jeg skal undvige dem. Min intuition siger mig, at jeg må bremse lidt af farten. Jeg bremser – ikke bare lidt. Cyklen klodsbremser til trods for, at jeg ikke trykker hårdt – den bremse, som jeg bremser med, er forhjulsbremsen, har jeg siden hen ladet mig fortælle. På daværende tidspunkt har jeg dog ingen anelse om, at er er noget, der hedder forhjuls- og baghjulsbremse. 

Bum! Med ét står cyklen stille og jeg flyver ud over den. 

Bang – bum – blackout. 

Det næste jeg husker er, at jeg ligger i en ambulance og ikke kan huske noget. De spørger mig om årstal om, hvor jeg bor osv. og jeg kan ikke svare. Jeg er fuldstændig bevidst omkring, at jeg ikke kan svare. Og det får mig til at gå i panik, for jeg kan ikke forstå, at jeg ikke kan huske, hvilket år vi er i. 

Jeg taler kun fransk, mere flydende end nogensinde før – endda mere flydende, end da jeg boede i Frankrig. 

Jeg kommer på hospitalet. Og for at gøre en lang historie kort, så kommer min hukommelse tilbage efter 12 timer, og det viser sig, at jeg har fået et alvorligt piskesmæld, brækket kravebenet og fået en hjernerystelse. 

Set i retrospektiv var det værste hjernerystelsen. 

Den usynlige sygdom. 

Ingen vidste, hvornår den ville stoppe, og hvornår jeg ville være på benene igen. I fire måneder var jeg sengeliggende med alvorlig hjernerystelse. Ingen lys, ingen tv, ingen telefonskærm, bøger eller høje lyde. 

Min redning:

Stærkt smertestillende (søvndyssende) medicin og lydbøger – Ja, det er her, jeg for første gang opdager den magiske verden af lydbøger!

Jeg kan ikke understrege nok, hvor meget glæde, jeg havde af lydbøger i den tid! Jeg elsker at læse, men kunne ikke læse ord på papir grundet hjernerystelsen. Først troede jeg ikke, at jeg kunne blive glad for lydbøger. Jeg tænkte, at jeg ikke ville kunne indleve mig på samme måde, fordi der jo var en stemme, der læste op. Hvad nu hvis den stemme var irriterende!?

Jeg havde ingen grund til frygt. Bøgerne er læst op af professionelle, og faktisk går der ikke lang tid, før man glemmer stemmen – du er allerede i gang i med at skabe dit eget fantasiunivers og og stemmen er blot fortælleren. 

Lydbøgerne var min flugt, mit pusterum og mit liv i den periode. 

Jeg er jo en stor inkarneret fan af at læse – og helst ord på papir – men her lærte jeg, at det at få læst en historie højt er glæde, på præcis lige fod med det at læse på papir.

Intet går tabt. 

Jeg har efterfølgende ikke sluppet lydbøger og er stadig fan. Især nu med en lille én, har jeg ikke så meget tid til at læse pt – men med lydbøger kan jeg “læse/høre” bøger i min transporttid – i bilen på cyklen. Det er guld værd!

Sidder du nu, efter at have læst om mit forhold til papirbøger, lydbøger og e-bøger, og tænker ‘Hey! Jeg skal da igang med at læse/lytte en god bog LIGE nu’, men ikke har nogen idé om, hvad du skal gå i krig med? Så er det heldigt, at jeg netop har skrevet om mine tre yndlingsbøger lige her

GOD LÆSELYST!

xx Christiane

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide