[single_post_category_name]

Christiane: Om at pakke ordentligt

Kunsten at pakke lidt – it can be done! 

Det er så vigtigt at pakke ordentligt, når man skal af sted mod de varme lande. Har man pakket forkert, kan det:

1– blive en meget dyr fornøjelse.

2 – få en op i det røde felt.

Men kan man pakke ordentligt og samtidig pakke lidt? Ja!

De fleste tror, at det at være forberedt til ferien er ensbetydende med at pakke alt ned i en kæmpe kuffert. Dette resulterer ofte i en meget tung kuffert, som er besværlig at slæbe på. Når man åbner den, kan man nærmest ikke finde noget, da der er så meget – og sjældent det rigtige.
Jeg er habil kuffertpakker. Jeg, tro det eller ej, rejser næsten altid kun med håndbagage.
Min bryllupsrejse som varede i 3 måneder, var kun med håndbagage. Jeg mindes faktisk ikke, hvornår jeg sidst har tjekket en kuffert ind.
Læs derfor min guide til at pakke den perfekte kuffert. Den indeholder lidt tips til at gøre din kuffert lidt lettere.

_________

Mine tre grundregler

1. Jeg tager ikke mere tøj med, end jeg skal bruge. Dvs. at jeg planlægger nogenlunde sæt og sammensætninger. Ikke ned til detaljen, men således at hvis jeg skal af sted i lad os sige 7 dage, så pakker jeg 7 sæt samt nogle ekstra sæt eller pieces, som kan sættes sammen med noget fra de 7 sæt til aftenbrug.

2. Jeg sørger altid for at have tøj med som er praktisk. Dette involverer tøj, der kan varme mig. Det er ikke altid, at de varme lande er varme. Der vil ofte forekomme kolde aftener etc. Det skal man altid være forberedt på.

3. Kjoler, kjoler, kjoler. De fylder ikke så meget, og man skal ikke stå og sammensætte busker, bluse og sweater. En kjole er stylet på forhånd. Man skal bare tilsætte sko! Og selvfølgelig strømpebukser hvis det er koldt!

_________

I din kuffert kan du have..

Tynde, lange bukser:  Lange, tynde bukser er et must –de er perfekte, hvis det er lidt køligt om aftenen, og som bonus er de perfekte som mygafvisere, f.eks. under en middag. Der er også steder i verden, hvor de er gode, hvis man skal besøge religiøse steder, hvor man ikke må have bare ben.


Cardigan
: En cardigan er perfekt, fordi den ikke er lige så varm som en sweater, man trækker ned over hovedet. Man kan meget let tage en cardigan af og på. Tag den med i tasken hvis du skal på restaurant, hvor der er aircondition! Glem ikke aircon! Mange malls og restauranter er iskolde i de varme lande 🙂 Jo dyrere hotel, jo mere aircon. Det er som om, at jo koldere man kan få det, desto rigere er man!
Strømpebukser: Fylder ingenting, men er perfekt som backup, hvis det nu skulle blive koldt. Jeg rejser ofte i en kjole med strømpebukser indenunder. Så kan jeg holde varmen i flyet, men så snart jeg lander, kan jeg tage dem af, og vupti er jeg allerede i sommertøj!

Sko: Det er vigtigt at pakke forskellige par sko, da mange ferier ofte også indeholder at gå meget. Man kan få enormt ondt i fødderne på eksempelvis en storbyferie, hvis man kun har et par sko med. Jeg har næsten altid 4 par sko med:

Kondisko – dem rejser jeg i.

Birkenstock – god at gå i, også på ture.

Esperdrilles – perfekt som aftensko og min substitut for en høj hæl. Jeg har ALDRIG høje hæle med på en ferie. Jeg taler af erfaring: man fester skønt i et par esperdrilles. På min seneste tur til Bangkok var jeg endda inviteret til middag på den danske ambassade af ambassadøren og hans kone. Jeg havde flade espadrilles på, og det så skønt ud – it can be done!

Let sandal – det er ikke et must, men jeg har tit en let sandal med, der ligesom Birkenstoken er let at komme i.
Lille hårkur: Jeg er typen, der ALDRIG får taget sig sammen til at bruge hårkur eller lægge en ansigtsmaske etc. Men når jeg skal på ferie, gider jeg godt tage mig tid til det, så derfor har jeg altid en lille prøve med, eller på anden vis en lille beholder med maske til hår og ansigt.

Rejsehårspray: Husk den!

Dagcreme: I lande hvor der er varmt, bruger jeg kun dagcreme. Jeg bruger ikke natcreme, da luftfugtigheden oftest er så høj, at de alligevel ikke vil absorberes. Så hvorfor slæbe noget med du ikke får brugt? Nøjes med dagcremen. 

Makeup og produkter: Man går ikke med meget makeup, når man er på ferie, men jeg har altid..

– Foundation, husk i mørkere tone, da man jo bliver brun

– Øjenbrynsfarve og pensel

– Rouge

– Mascara til når det skal gå vildt for sig.

Mine produkter har jeg sørget for at altid have i travel sizes.
Solcreme: Køb din solcreme i lufthavnen. En solcreme kan holde sig i 6-12 måneder, så du kan lige så godt købe den i lufthavnen. Forhåbentlig bruger du alt på ferien. Ellers lad det, der er tilbage stå på hotellet, inden du skal hjem – det kan jo alligevel ikke holde sig.

Bikinier: Her går jeg aldrig ned på udstyr. Jeg har oftest 4-7 bikinier med. Og ja, jeg har plads til det. Tro mig, der kan være mere i en håndbagage kuffert, end man umiddelbart tror.
1 aftenkjole: Jeg har altid en aftenkjole med, men ikke flere. Jeg vælger en, der er sommerlig, og kan tåle at rulles god sammen i kufferten.

Undertøj: På eksempelvis en 3 ugers rejse tager jeg cirka 10 trusser og en 2-3 Bh’er med. Så vasker jeg undervejs. Husk at man altid kan vaske undervejs. I eksempelvis Thailand koster det ingenting at vaske, måske 30 kr. for alt dit tøj. Hvorfor ikke benytte sig af det?

FIF – Vask dit tøj, inden du tager hjem: hvis man er et sted, hvor det er nemt og billigt at få vasket tøj, så gør de,t inden du tager hjem. Det er fantastisk at pakke ud, og bare kunne putte alt direkte i skabet, i stedet for direkte i vaskemaskinen.


Natbukser
: Jeg har altid et par chill bukser med, natbusker om man vil. Jeg kan sove med dem, hvis nu der er meget koldt på mit hotelværelse. De kan også bruges som chill bukser om aftenen.

Ingen smykker: Du får dem ikke brugt.

Løse kjoler eller skjorter etc.: Dette er dine frokostoutfits, oftest ligger du på stranden eller ved poolen hele dagen og det, du mangler er nogle løse ting, du kan tage over dig, når du skal spise frokost eller ud på udflugt.
Når jeg rejser, er det ikke med fashion for øje. Selvfølgelig vil man gerne klæde sig pænt, men det er først og fremmest afslapning, der er målet. Let og luftigt tøj er ikke nødvendigvis grimt. Det er så charmerende og rigtig bohemelækkert.

Når jeg rejser med håndbagage, har jeg ogsåaltid en håndtaske med – en STOR håndtaske! Weekendtaske, hedder det vel egentlig. Jeg kan oftest have det meste af mit tøj i håndtasken, og så bruger jeg kufferten til bøger, makeup, sko og sokker, bikinier og undertøj.

Det var mine fifs. Håber du kunne bruge nogle af dem.

Til alle jer, der skal rejse snart –ha’ en fantastisk ferie!

xxx

Christiane

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide