Life&Beyond

ChriChri’s Brevkasse Sex & Love Letters: Her er spørgsmål & Svar

Facts


Amanda Lagoni

Sexolog og parterapeut

www.amandalagoni.dk

For ikke så længe siden åbnede vi op for ChriChri’s brevkasse: Sex & Love Letters med vores sexolog og parterapeut Amanda Lagoni. Vi vil sige mange tak til alle jer som har skrevet ind til Amanda.

Amanda har udvalgt 2 spørgsmål som hun besvarer her og du vil også kunne læse flere spørgsmål og svar i vores kommende ChriChri Mag #3 som udkommer 1. september.

Du kan abonnere på ChriChri Mag her.

Hvis du har et spørgsmål til Amanda – det kan være alt fra sex, graviditet, kroppen, lyst, fantasier, legetøj, parforhold, kærlighed, kropsforståelse, din egen seksualitet og forståelse og meget mere kan du skrive til hende her.
Du kan naturligvis være anonym.

Her kommer spørgsmål, og svar fra Amanda:


Q

Hej Amanda,

Jeg har datet en fyr som er fire år ældre end mig et par gange eller rettere fem gange. De første gange har vi lavet aktiviteter og de sidste par gange spist sammen og ellers bare hygget i hans lejlighed; men uden at have haft sex (efter mit ønske). Han viser interesse og nærhed når vi er sammen, men jeg hører ikke rigtigt fra ham ellers. Han er studerende og har som alle andre eksamstid nu her – jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal presse på for, at høre om vi skal ses igen og om han vil se hvad det kunne blive til mellem os – eller om jeg skal afvente at han skriver. Det skal siges vi kender hinanden igennem Tinder og det er snart tid til at jeg rejser på sommerferie, og ville egentligt gerne se ham inden jeg rejser. Jeg vil bare ikke spilde min tid.

Kh fortvivlet pige

 A

Kære fortvivlede pige.

Det lyder som om du er blevet ret glad for den her fyr. Ellers var du ikke fortvivlet tænker jeg. Du beskriver at i hygger jer sammen, og at han viser interesse og nærhed når i er sammen, men at du hører meget lidt fra ham imellem jeres dates. Det kan der være mange grunde til. Der er jo muligheden at han ikke er interesseret, men hvis dette var tilfældet, hvorfor skulle han så ville ses? Udover muligheden for sex, men det har i ikke.
Der er jo også den mulighed, at han er meget nærværende der hvor han er, (som du selv nævner) og derfor generelt bruger meget lidt tid på at kommunikere om ting som ikke er her og nu. Vi er meget forskellige hvad kommunikation angår, og et generelt socialt kodeks findes ikke længere med al den forskellige kommunikation på kryds af tværs af platforme og netværk, som vi har i dag. Dette efterlader den eneste mulighed (som jeg ser det), hvilket er simpelt at spørge ham, hvad han tænker om jer og jeres relation, og sig det som det er, at du gerne vil se ham inden han rejser, men at du ikke vil presse på. Jeg tror på at vi kommer længst med at sige tingene som de er. Den dårlige / skæve kommunikation ligger som regel i det vi ikke siger, ikke i det vi siger.

Held og lykke med det, og god ferie! 

Kærlige hilsner
Amanda Lagoni

 
Q

Hej Amanda

Jeg fik for næsten 3 år siden en hormonspiral og siden da, har mit underliv på flere områder ændret sig. Det mest generende for mig er, at jeg under sex oplever, at jeg bliver ekstremt våd. Det er så voldsomt, at lagnet efterfølgende er gennemblødt. Det gør hverken sex bedre for mig eller min partner. Jeg er dybt frustreret over det, og det er begyndt at påvirke mig så meget, at jeg afholder mig helt fra at være intim med min partner. Min partner er sød og forsøger at være forstående, men min frustration og afholdende er begyndt at tære på vores forhold. Har du hørt om dette før, og ved du, om der er noget, jeg kan gøre? 

Hilsen den frustrerede 


A

Kære Frustrerede.

Der kan være flere grunde til store mængder af væske under samleje. Jeg har før stødt på kvinder, der som dig beskriver, at dette særligt er opstået efter opsætning af hormonspiral. Øget udflåd er en almindelig bivirkning, og da kirtlerne stimuleres og udvides under sex, kan dette forklare den øgede væske under samleje. Dog ikke i så store mængder. Jeg har endnu ikke hørt en god forklaring på hvorfor så stor mængde af væske skulle være en bivirkning af hormonspiralen. En forklaring kan være, at det er ejakulationsvæske, dvs. den væske vi udskiller ved det man kalder en ”sprøjteorgasme”. Navnet er dog misvisende, da det ikke er en orgasme, men en slags udløsning. Man kan sagtens ejakulere uden at få en orgasme. Ved stimulering af g-punktet/skeden, fyldes kvindens ”seke-kirtler” med en prostata-lignende væske. Det sker for de fleste kvinder under samleje, men mange sprøjter ikke. Denne væske bliver blandt andet udløst ved at ”skubbe ud” eller slippe i bækkenbundsmuskulaturen. De fleste er ret spændte generelt, og mange spænder op, når de når klimaks, og sprøjter derfor ikke. Lig mærke til hvad der sker i din bækkenbundsmuskulatur under samleje, og tjek om du måske er lidt ”slap” i muskulaturen. Det kunne være en forklaring. Er dette tilfældet, vil jeg anbefale træning af bækkenbunden. Øvelser til dette kan du finde hvis du søger på ”Birthe Bonde”. Hvis dette fortsætter på trods af en god bækkenbundsmuskulatur, er det en mulighed at få fjernet spiralen og se om det gør en forskel. Eller at lære at nyde de ”våde lagner”. Det er rigtig ærgerligt at afholde sig fra noget så dejligt og vigtigt som sex. Og til sidst vil jeg opfordre til at besøge en sexolog, og få talt om de andre ændringer du oplever, og hvordan det hele evt kan hæng sammen.

Kærlige hilsner
Amanda Lagoni

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *