[single_post_category_name]

ChriChri’s Brevkasse Sex & Love Letters: Her er spørgsmål & Svar

Så er der igen nyt fra ChriChri’s brevkasse Sex & Love Letters. Atter engang tak til alle jer som har skrevet ind til vores sexolog og parterapeut Amanda Lagoni. Amanda bestræber sig på, at få svaret alle jeres spørgsmål, men vi kan ikke garantere at hun kan nå dem alle. Her kommer 3 udvalgte spørgsmål og svar fra Amanda.

LÆS OGSÅ: Gør status i dit parforhold

_______________

Q

Kære Amanda,

Jeg er i et trygt og tillidsfuldt forhold med min kæreste gennem 5 år. Vi har det godt sammen og har de samme værdier. Vi har dog ret store udfordringer med kommunikationen når der opstår konflikter. Hver gang føler jeg, han taler udenom, lytter/forstår ikke det jeg siger og vil ikke tage stilling til det. Han er konfliktsky. Jeg har også fundet ud af, at hvis jeg forbereder ham på, at vi skal tale sammen om noget vigtigt, så lukker han i. Jeg føler mig alene, når vi har en konflikt, og det er som om vores forhold ikke udvikler sig yderligere pga det.

Hvordan får jeg ham til at turde at “snakke sammen” ?

Xxx Jomfruen

A

Kære Jomfru

Det er svært at vide hvad der ligger til grund for hans konfliktskyhed, og derfor også svært at give et svar på, hvad der kan få ham til “at snakke”.

Min erfaring siger mig, at det ofte ikke er det vi siger der skaber konflikten, men alt det vi ikke siger. Hvad er det han ikke har lyst til at tale om? Hvad er han bange for at han kommer til at sige? Eller at du kommer til at sige? Spørg ham! Stille og roligt, over en flaske vin.

Du skriver han lukker i, når han ved du vil tale om noget vigtigt. Måske føler han sig trængt op i en krog? Måske er det verbale ikke hans store force. Har du forsøgt at skrive til ham istedet? Evt skrive emails? Det kan være rart engang imellem at kommunikere, hvor der er god tid til at tænke over svaret…

Og ellers må i en tur til parterapeut. Der må være en grund til at han undgår de svære samtaler. At kunne kommunikere er vigtigt, og måske skal i finde en lidt alternativ kommunikationsform?

Kærlige hilsner
Amanda

_______________

Q

Kære Amanda,

Min fyr vil rigtig gerne give mig orgasme med oralsex, men jeg kan ikke komme af det. Det har ikke noget med ham at gøre, for han gør det rigtig godt, jeg har bare meget svært ved at få orgasme. Jeg kan mærke at det går ham på at jeg ikke kommer, og jeg føler mig næsten presset til at fake for at gøre ham glad. Jeg kan næsten ikke slappe af under oralsex længere, fordi jeg føler mig presset til at få orgasme og det er frustrerende for ham, at han ikke kan give mig den nydelse. Hvad kan vi gøre?

Kærlig hilsen
Den fortvivlede

A

Kære Fortvivlede.

Det du beskriver er ganske almindeligt, og mange oplever at orgasme-jagten bliver til et press.

Jeg vil foreslå at i stopper med at fokusere på orgasmen, og istedet fokuserer på, hvad der føles dejligt her og nu. At sex ikke handler om at komme, men om at have en dejlig oplevelse. At du føler dig presset, gør det kun sværere. Fjern istedet presset, og aftal at oralsex bare skal være et forspil eller et mellemspil, og ikke dét der skal føre til orgasme. Det er ikke alle kvinder der er lige følsomme ved oralsex, og det er ganske almindeligt at oralsex ikke fører til orgasme. Lad det være en del af samlejet og nå orgasmen på en anden måde, f.eks ved klitoris eller ved samtidig stimulering af klitoris og penetrering.

Du kan få mange andre gode orgasmer, der er ingen grund til at det lige skal være ved oralsex, andet end hans nydelse. Det er for det meste sådan, at mænd nyder at deres kvinde nyder, så hvis du fortæller ham om alt det andet du godt kan lide, kan han måske også flytte sit fokus lidt væk fra oralsex, og fokusere på noget af det der rent faktisk virker og på den måde fjerne presset.

Læs evt artiklerne “Sund sex – og lysten” og “Kvindens 7 orgasmer” her på siden.

Kærlig hilsen
Amanda

_______________

Q

Hej Amanda

Jeg er en ung kvinde på 30 som er i et dejligt forhold med min kæreste. Vi har det godt sammen og prøver på at blive gravid.

Der er lille bitte problem når vi har sex, det er at jeg ikke kan nå at få en skede orgasme, da min kæreste kommer forholdsvis hurtigt. Derudover er det rigtig dejligt, men det kunne være rart at nå det sidste stykke, vi har prøvet forskellige ting, men endnu ikke fundet noget der virker.

Jeg håber du kan hjælpe 🙂

Kærlig hilsen S

A

Kære S

Du skriver at du ikke oplever skedeorgasme i forbindelse med samleje. Det er ganske almindeligt. For mange kvinder kræver det penetrering i ca 40 min. Der er ikke mange der har sex i så lang tid, og derfor er der heller ikke så mange der oplever skedeorgasme.

I kan tilgå dette på flere måder. Enten kan han ønske at holde i længere tid, dvs at han lærer at få mere kontrol over sine bækkenbundsmuskler og sin udløsning, og i dermed kan have sex i længere tid.

Et andet godt råd er, at han holder vejret når han kan mærke at han er ved at komme. Det kan udskyde udløsningen lidt.

Du kan også stimulere din klitoris under samleje og opleve det man kalder en “blandet orgasme”, altså hvor du både bliver stimuleret udvendig og indvendig på samme tid. Her kommer man hurtigere, og det er ganske dejligt og tilfredsstillende.

Søg evt en sexolog, hvis din partner ønsker hjælp til at holde længere.

Og god fornøjelse med “the baby-maling”.

Kærlige hilsner
Amanda

LÆS OGSÅ:  ChriChri’s Brevkasse Sex & Love Letters: Her er spørgsmål & Svar

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide