Life&Beyond

Sex må godt være sjovt – også med din partner

For rigtig mange er sex sjovt, når de er single, og i starten af et forhold. Når nysgerrighed, begær og eventyr er noget af det, der står øverst på sex-dagsordenen. Ofte sker det alligevel, at sex bliver en højtidelig affære i parforholdet. Begæret daler naturligt og den nysgerrighed, der helt naturligt indfandt sig i starten, synes meget langt væk, og eventyret…. – eventyret? Hvad? Hvor?

For rigtig mange par bliver sex mere alvorligt og højtideligt, jo længere tid de er sammen. “Jeg ved, hvornår hun gider, og det kræver en vis stemning”, “han vil altid have den samme slags sex, og det gider jeg ikke”, “Vi venter til det rigtige øjeblik”, “sex for os, er det sted, hvor vi connecter, cirka hver 14. dag” etc…. Sex bliver ofte kædet sammen med en gunstig situation, en stemning, en følelse eller fornemmelse, og er det ikke til stede, så bliver det ikke til noget.

Ovenstående er selvfølgelig en grov generalisering, men det gælder ikke desto mindre rigtig mange. Hvad blev der af latter og leg i forbindelse med sex? Er vi blevet trætte, efter de 2 børn er puttet, og morgendagens madpakker er smurt? Ja, vel er vi så! Og let’s face it, hvis det sex, der er udsigt til, er det samme som de sidste 34 gange, så kan vi nok godt liiiiige springe over denne gang… ik?

Forudsigelighed kan være rigtig dejligt og fint i mange sammenhænge, men når det kommer til sex – at give slip, at udforske og lege, så er det forudsigelige ikke en medspiller. Det uventede og overraskende holder os på tæerne. Hvis vi ikke ved, hvad der er om næste hjørne, er vi nysgerrige, og nærværende. Hvis vi ved præcis, hvad næste træk, berøring eller stilling er, så er det lettere at komme til at tænke på indkøbslister, vasketøj, arbejde osv… Det svarer lidt til at spise den samme ret mad hver dag. Det holder op med at være interessant. Vi har brug for afveksling.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du huske at skifte tempo i dit parforhold

At gøre noget andet end du/I plejer, hjælper til at holde nysgerrigheden levende.
Det kan være små afvekslinger – et lidt anderledes forspil, et andet tidspunkt på dagen, en anden stilling, et lille “hjælpemiddel” eller lignende. Små afvekslinger kan skabe store forandringer.

Jeg er stor fan af hverdags-quickies, uhøjtidelighed og latter i forbindelse med sex. Det behøver ikke altid at være “helt særligt” eller “mind-blowing”, det kan også bare være sjovt og helt okay, godt og hurtigt, tilgængeligt og uhøjtideligt.
Latter kan være et skønt forspil, eller krydderi undervejs, men vi bliver nødt til at invitere det tilbage ind – hvis det altså ikke i forvejen er til stede ( hvis det er – så yay!).

Der er mange måder at skabe uhøjtidelighed på.
Der findes forskellige sex-spil, der ligger op til leg, udforskning og latter. Et blindfold – altså bind for øjnene – kan gøre “det sædvanlige” til en helt ny oplevelse. At “knalde” mens i ser en sjov film er også en oplevelse, og diverse former for erotisk legetøj kan 
være både lækkert, men også sjovt (også når man ikke kan få det til at virke! )

Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget afvekslende, og er klar til at grine ad det, når det ikke fungerer. Sex kan være sjovt og let tilgængeligt, det er helt op til os, hvad vi gør det til. 

LÆS OGSÅ: 8 typiske udfordringer i parforholdet

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *