Valentine’s Day – hvad skal vi bruge den til?

Nogle er vilde med Valentine’s Day-konceptet, andre tager kraftigt afstand til det, og så er der dem der er helt ligeglade, og hvor dagen går hen over hovedet på dem. Men hvad kan vi bruge Valentine’s Day til?

I dag – d. 14/2 – er det Valentine’s Day.

Helligdagen blev i sin tid indført af pave Gelasius i 496 e.v.t. og blev opkaldt efter den romerske præst Valentin.

Legenden fortæller, at da kejser Claudius II beordrede romerske soldater til ikke at gifte eller forlove sig, trodsede Valentin dette dekret og fortsatte med at vie unge soldater. Han blev som følge heraf arresteret, sat i fangenskab og senere henrettet ved halshugning den 14. februar. Den romerske-katolske kirke udnævnte ham efter hans død til helgen som Sankt Valentin. Og i dag er dagen en markør for kærlighed – og hvor man udtrykker sin kærlighed eller affektion.

I USA er dagen stor, og er meget traditionsrig i form af kort, blomster, gaver og eller chokolade til sin elskede. Ofte fra manden til kvinden. Nogen vil mene, at dagen er ganske sexistisk. Men der er jo ikke en regel om, at det skal være manden, der tager initiativ?! Det kan ligeså godt være kvinden, der overrasker og initierer.

LÆS MERE: Dit parforhold i 2018

Jeg forstår dem, der synes dagen er kommerciel og plat – at vi da ikke skal have at vide, hvornår vi skal udtrykke vores kærlighed. Det kan jeg sagtens se – og i mange år er dagen også enten blevet glemt eller forbigået på vores matrikel.

Samtidig kan jeg ikke andet end at hylde og opmuntre hver eneste anledning til at overraske, forkæle, servicere og investere i vores partner og vores parforhold.

Vi siger, at vi da bare kan gøre det hele året rundt – men let’s face it, vi får det jo ikke gjort helt så ofte, som vi kunne ønske, så hvorfor ikke gribe påmindelsen og springe på hovedet ind i klichéerne? Gør noget dejligt for din partner.

Du ved godt hvad din partner kan lide – hvis ikke, så er det en anden artikel du skal i gang med! (Pssst – den om kærlighedssprog)

Du kan jo benytte anledningen til at overraske med yndlingsretten, massagen man altid lover – men aldrig giver, skrive et kærligt kort og købe en flødebolle, tage initiativ til en gåtur med en håndbajer i måneskin, eller hvad man nu ellers nyder. Det er kun fantasien, der sætter grænsen, og I behøver ikke støtte det kommercielle ræs (hvis det stritter på jer) for at benytte “højtiden” som inspiration.

Brug Valentine’s Day som en reminder på, at det er fedt at fejre kærligheden og hinanden, og at prioritere og engagere sig i parforholdet.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er