Life&Beyond

Sådan bliver du bikiniklar

Sådan bliver du bikiniklar
Facts


Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi. 

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter. 

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Forsommeren er netop ankommet, og dér hvor læ og solskin mødes, da begynder de bare arme og ben at titte frem. Rødmossede brystben, varme kinder og rosa overarme er et fast billede i det københavnske forår – og jeg tænker, at det ikke er anderledes i resten af landet?! 🙂

Efter en lang vinter med tildækkede kroppe, og sex under vinterdynen, er der nu hud, tydelige former, muligheden for sex i det fri, og for at smide dynen og se hinandens dejlige solfarvede kroppe – bare nogle af de gode grunde til, at det danske forår er så længselsfuldt ventet, og bliver så skamløst indtaget, når det endelig er her. Vi ved jo aldrig, hvor længe det varer. 

LÆS OGSÅ: Sex gode råd 

Når der er 14 grader, solskin og læ, så smider danskerne tøjet i en fart – og med god grund! Vi går og pakker os ind i så mange måneder om året, at når vi endelig har chancen – så må vi UD! Ud af jakken, den store trøje og bukserne, og ganske hurtigt graver vi kroppen frem og lufter den, fordi vi endelig kan, og fordi blid kølig vind og solens stråler føles fantastisk på vores vinterhud.

Eller – dvs. nogle af os gør…

For mens nogle mænd og kvinder ikke kan vente med at lufte vinterhuden, som mange har velplejet med jævnlig barbering og fugtighedscreme i de mørke måneder, ja, så er vi nogle, hvor det længe ventede forår, alligevel kommer bag på vores blege indtørrede ben og arme, med vinterpels.

Bikinien – hvert eneste år gruer kvinder landet over for bikinisæsonen. I diverse kvindemagasiner er der artikler om dét at blive bikiniklar, og det er højsæson for diæter, kure og træningsforløb, der kan gøre kroppen “bikiniklar”. Sjovt nok er artiklerne henvendt til mændene, ikke fyldt med overskifter om sommerkroppen og kure, men mere om gas-grille og kolde øl. Det her med at være klar til at vise sin krop frem, er noget kvinder er meget optaget af – det virker som om, at mænd tager det mere afslappet og bruger mindre energi på det. Det kunne vi lære noget af. 

“Sådan bliver du bikiniklar;”

  1. Du tager den på.

Voilá!

Du er altid bikiniklar. Det kan godt være, at du ikke føler dig attraktiv, eller elsker dit eget spejlbillede – men det bliver ikke bedre af, at du gemmer kroppen væk. En del af den nordiske kropsskam tror jeg også stammer fra, at vi generelt pakker os godt ind pga. kulden. Ud over medier og body shaming – som bærer på største delen af grunden til vores kropsskam – er vi heller ikke vant til at være med hinandens halv- eller helnøgne kroppe, for slet ikke at tale om at være nøgen med sin egen krop.

 LÆS VIDERE

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *