[single_post_category_name]

Leger i med hinanden?

I opstarten af et parforhold er vi nysgerrige på hinanden – vi dater, har mange forskellige oplevelser sammen, ofte griner og pjatter vi, og er i det hele taget en lækker og legesyg udgave af os selv. Efter noget tid sætter hverdagen helt naturligt ind – og ofte daler nysgerrigheden og legesygheden. Er i holdt op med at lege sammen?

LÆS OGSÅ: Sexlivet i småbørnsfamilien

I weekenden var jeg i Experimentarium med min mand og vores to børn. En hel søndag, hvor vi testede paratviden, løb om kap, kravlede i forhindringsbaner, legede med vand, lavede eksperimenter og både grinte, talte og ikke mindst legede en masse.

Udover at det var skøn familietid, så var det også virkelig dejligt – og tiltrængt at lege med min mand. Vi var tilstede, vi grinte, vi oplevede, vi udvekslede og vi udfordrede hinanden. Det var let og ligetil for nogen havde sørget for aktiviteterne, vi skulle bare gå i gang.

Når vi leger – så sanser vi. Vi bruger vores krop, vores høresans, vi observerer nysgerrigt, og reagerer impulsivt, vi er tilstede og nærværende.

Det er meget parallelt med Erotik. Erotik er sanselighed og længsel – og nysgerrighed er erotikkens ilt. Sanseligheden og nysgerrigheden kan vækkes, når vi leger. Det er bl.a. også derfor, at en god slåskamp/kildekamp kan være et skønt forspil.

Vores hjerne, krop og hjerte forsøger at regne den andens bevægelser ud, vi mærker vores krop – måske mærker vi den andens krop, vi er tilstede, grinende, svedende og nærværende. 

Når vi griner sammen, frigiver vi bl.a. endorfiner og dopaminer. Det er afstressende, opløftende, og euforiserende. At tage på en date, hvor den gode samtale er i fokus, er skønt – men indimellem er det en god idé at lave noget sammen – at tale lidt mindre og lege lidt mere.

Det behøver ikke kræve den helt store fantasi. Tivoli og Dyrehavsbakken er f.eks. også glimrende steder at lege sammen – men det kan for så vidt også ske i svømmehallen, på bowlingbanen, i haven med en fodbold eller på legepladsen med ungerne.

Frem for at stå med kaffen i hånden og se på, mens børnene leger – kan man lege med dem. (Måske bare i 20 min – så kan man drikke kaffen bagefter – det ene udelukker jo ikke det andet). Jeg har også et dejligt vennepar, der drikker sig fulde og quizzer hinanden, mens de skriger af grin. 

Når vi leger sammen, er vi vågne, nysgerrige og nærværende. Og når vi gør noget nyt – så sker der noget nyt. 

At lege med sin partner bryder rutinen, øger sanseligheden, og er en glimrende indgang til erotikken.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide