[single_post_category_name]

Spis dig til sexlyst

Kan man få lyst af mad? Er det en skrøne, eller har det faktisk en indvirkning?

LÆS OGSÅ: Naturlig lyst? – Når sexlysten udebliver…

Det korte svar er – JA! Du kan klart spise dig til lyst… Du kan også nyde mad så meget, at det tilfredsstiller dit “lystbehov” og du derfor er “mæt” og ikke længere mærker lysten til sex – fordi den lige er kanaliseret ud i en kage…

Men hvilke madvarer er Afrodisiaka? Her er et par stykker nævnt.

Østers indeholder bl.a Zink, som er en vigtig del af mandens sædproduktion.

Østes har også en bestemt syresammensætning, som skulle øge både mandens og kvindens produktion af kønshormoner.

Ingefær stimulerer blodomløbet og hjælper dig til at slappe af. En god idé når det kommer til sex.

Chokolade indeholder stoffet Phenylethylamine, som rammer hjernes nydelsescentre. Det samme stof topper, når du får en orgasme. Det er af denne grund, at det kan virke ophidsende og behageligt, når du spiser et stykke chokolade. Chokolade indeholder også en forløbet til serotonin, som er et hormon der tilfører lykkefølelse.

Spirulina indeholder også Phenylethylamine og har derfor den samme virkning som chokolade. De fleste nyder dog chokoladen mere ens spirulinaen…

Kanel kan øge mandens testosteronniveau og man siger at det hjælper på erektil dysfunktion… Det smager i hvert fald dejligt.

Rødvin og vindruer indeholder resveratrol som er en antioxidant der er kendt for at øge kvindens østrogen niveau. I det hele er alkohol ikke dårligt for kvindens lyst – det er derimod inogate andet for manden.

Hos manden bliver produktionen af testosteron hæmmet ved indtagelse af alkohol. Biokemisk set er en mands sexdrive mindst, når han er mest beruset.

Kroppen vil dagen derpå forsøge at udbedre skaderne fra alkoholen. Det gør den blandt andet ved at producere et hormon kaldet LH (luteiniserende hormon). LH har til formål at stimulere produktionen af testosteron.

Som rusen aftager, og LH får fortalt testiklerne og binyrebarken, at de skal accelerere produktionen af testosteron, pumpes hormonet ud i blodet, og når man(d) vågner søndag formiddag, er den proces ofte på sit højeste, og man(d) vil opleve øget sexlyst.

Kvinden er til gengæld oftest udstyret med en mindre lever end mænd, og hun bruger længere tid på at omsætte alkoholen, hvilket gør hende mere tilbøjelig til at vågne med et stadigt forhøjet testosteronindhold i blodet, hvilket også kan medføre øget lyst. Men har hun drukket moderat og vågner med alkoholen ude af kroppen – kan dagen derpå godt være et dårligt match. Med andre ord; tiden hvor mandens alkoholindtag er dampet ud af kroppen, og han er ved at restituere, og kvinden stadig er småberuset, er et godt tidspunkt.

I det hele taget er mad og drikke en stor kilde til nydelse hos mange.

Forskerne ved Ohio State University udstyrede 163 kvindelige og 120 mandlige collegestuderende mellem 18 og 25 år med kliktællere, hvor de så i løbet af en dag skulle registrere, hvor mange gange deres tanker strejfede sex, søvn eller mad.

Undersøgelsen viste, at sex indtog en førsteplads hos mændene, ved i gennemsnit at strejfe mandens tanker 19 gange i løbet af en dag. Tanker om mad, viste sig 18 gange i løbet af en dag og tanker om søvn var der i gennemsnit 11 af om dagen.

Kvinderne tænkte i gennemsnit på sex 10 gange i løbet af dagen, mens maden fik mere opmærksomhed hos kvinderne end sex, da de tænkte på mad 15 gange i løbet af en dag. Søvn tænkte kvinderne kun på 9 gange i løbet af en dag.

Lyst er ikke kun sexlyst – det er lyst i det hele taget. Og vi kan ofte nyde os til endnu mere lyst. Mere vil ha’ mere. Og da mange kvinder er mindst lige så optaget af mad, som sex kan disse lige så godt kombineres…. – eller erstatte hinanden. Hvor man kanaliserer sin lyst hen er jo helt op til én selv…

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide