At forbinde krop og sind… gennem sensualitets-massage?

Facts


Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Jeg arbejder med rigtig mange kvinder, og mange af disse kvinder beskriver, at de mangler forbindelse til egen krop og egen seksualitet. At det er svært at komme fra hovedet og ned i kroppen, at slippe tankemylderet og kontrollen og sanse, mærke og være nærværende med sin egen krop. Og hvis det er svært med vores egen krop, er der som regel ikke større succes med vores partners. Massageterapeut Asgerbo Persson reklamerer med at sin sensualitetsmassage kan hjælpe med at skabe denne forbindelse mellem krop og sind, og jeg har besøgt ham for at undersøge, hvad en sådan sensualitetsmassage er, og om det kan hjælpe mig ned i min krop på en travl og udfordrende hverdag.

LÆS OGSÅ: Hed sex i sommervarmen

Asgerbo tager imod mig i døren til hans lokale. Det er en høj, kronraget og venligtudseende mand, der møder mig. Her er hyggeligt og lunt, stearinlysene er tændt og her dufter af olier. Han har joggingtøj på, på den pæne måde, og første indtryk er rart.

Sessionen begynder med en samtale på ca 20 min.

Jeg spørger lidt ind til hvad sensualitetsmassage er. Asgerbo fortæller, at mange af dem, der kommer hos ham, kan føle et forventningspres i forhold til sex derhjemme, og i det hele taget et pres i forhold til at skulle mærke lyst eller være noget bestemt.

“Her køber du dig fri af forventningspresset. Her skal du ikke præstere eller give noget igen” siger Asgerbo. Det kan jeg godt lide. Han fortsætter:

“Denne massage er omsorg uden en seksuel handling. En kærlig omsorg, som man kan overgive sig til. Du skal ikke synes noget som helst, bare være med din krop og de følelser der opstår.”

 Jeg spørger til hvorvidt det minder om en tantramassage og hvad der ligger i “sensualitet”s-massage.

“Jeg har ikke min egen seksualitet med i massagen. Du skal mærke din egen krop – ikke min. Det er ikke mig der er i spil. Jeg kan ikke garantere dig nydelse – nogle nyder, andre bliver rørte og mærker afsavn, nogen mærker lyst. Du mærker det der er. Og det er sensualitet, at sanse det der er og være med det.”

Inden massagen stiller Asgerbo mig disse spørgsmål:

“Hvorfor er du her? Og hvilke forventninger har du?

Er der noget på kroppen jeg skal tage hensyn til?

Er der noget du er bekymret over?

Hvor meget tøj ønsker du at have på?”

I mit tilfælde, er jeg der for at udforske og anmelde, og han måtte gerne tage hensyn til min skulder, der er nyligt opereret. Jeg havde ikke nogen bekymringer som sådan. Jeg ville gerne beholde mine trusser på, og (sjovt nok?!) mine uldsokker. Det føltes af en eller anden grund trygt. Jeg undskylder mit lidt skøre behov, men han siger roligt og bestemt, at jeg ikke behøver at forklare, undskylde eller retfærdiggøre. Mit behov er det vigtige. Det føles rart og omsorgsfuldt.

Asgerbo fortæller mig, at massagen foregår med olie. Han spørger, om han også skal massere lænd, baller og brystkasse. Jeg siger ja tak. Havde jeg valgt at tage trusserne af, hvor havde han så stoppet? Det spørger jeg ham om.

“Jeg stopper massagen ved kønsbenet. Er man i et forløb her, f.eks en anorgastisk kvinde (en kvinde der ikke oplever at få orgasmer), eller en mand med lav sensitivitet, så kan massage af kønsorganer og stimulering af disse, indgå som en del af et forløb. Men aldrig i de første sessioner.”

Vi er klar til at gå igang med massagen og Asgerbo træder ud, mens jeg tager mit tøj af (pånær trusser og uldsokker) og ligger mig op på briksen.

Han kommer ind, blid musik starter, og min nakke, ansigt og hovedbund bliver kærligt og opmærksomt masseret. Herfra bevæger han sig til fødder, ben, arme, lænd, balder, ryg, nakke, bryst, mave og tilbage til hovedet igen. For så at afslutte med ansigtsmassage. Selve massagen varer lidt over en time. Jeg havde overvejet om brystet ville føles mærkeligt, – det gjorde det ikke. Hele kroppen føltes som et stort homogent organ. Jeg var helt afslappet i hovedet og vågen og sansende i kroppen. Normalt er jeg ganske kilden, når jeg bliver masseret. Det mærkede jeg intet til. Og jeg blev glad. Virkelig glad.

Hans berøring var opmærksom, nærværende og kærlig, men han fyldte intet for mig under massagen. Jeg fylder til gengæld alt i min egen bevidsthed og i min krop.

Det er ikke tit, at jeg gør noget kun for mig, hvor hverken andre eller jeg har forventninger til mig. Det var befriende! Efterfølgende er der en kort opfølgning, hvor jeg får mulighed for at vende min oplevelse.

Der skete præcis det som jeg havde håbet, det var en sansende og sensuel oplevelse, og jeg følte virkelig jeg kom væk fra hovedet, fra tankemylderet og ned i kroppen og sanserne.

Og da jeg kom hjem til min mand senere den dag, var jeg åben, tilgængelig og varm.

Asgerbo ser ikke kun kvinder, han ser også mænd og par.

“En mand kan også lære at tage imod, og man kan også tage sin partner med.” Asgerbo fortæller om et par han havde i forløb;

En kvinde havde taget sin mand med, da hun havde brug for at blive rørt anderledes. Både Asgerbo og partneren rørte/masserede kvinden, og partneren kopierede Asgerbos bevægelser.

Sensualitets-massagen er med til åbne til det sansende og sensuelle univers.

Vi skal se seksualiteten meget bredere end bare sex og blive bedre til at integrere især sensualiteten i det daglige. Kærlig fodmassage, nænsom hårvask, kærtegn uden krav om sex… Tag nu tiden til det. Hellere mere virkelig intimitet, end meget dårlig sex” afslutter Asgerbo.

Du kan læse mere om Asgerbo og sensualitetsmassage på www.sensualitetsmassage.dk

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være