Udvikling opstår midt imellem “Enten/eller”

Facts


Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Når vi ser på verden med “enten/eller” filter, bliver vores muligheder indskrænket.

  • “Enten er vi sammen, eller også er vi ikke”
  • “Enten har vi sex eller også har vi ikke”
  • “Enten vil du mig eller også vil du mig ikke”
  • “Enten er jeg god til det her, eller også er jeg dårlig”

Når vi tænker dualistisk og bare giver os selv to valgmuligheder, indskrænker vi pladsen til at være kreative at finde nye løsninger, og at gøre tingene på vores egen måde med plads til egne ønsker og værdier.

LÆS OGSÅ: Kvindens (7) Orgasme(r)

Jeg sad med en kvinde forleden, som ikke kunne beslutte sig for, om hun skulle skilles eller ej. Hun var gået i hak mellem de to yderpunkter. Hun kunne ikke blive, men ville ikke gå.

Først da vi begyndte at se på alt det der lå imellem “enten/eller”, som f.eks en midlertidig adskillelse – intimitet og samarbejde på nogle områder, afstand på andre områder – osv. kunne vi finde frem til en ny måde at være i relationen som gav mening.

Et andet eksempel er parret, der oplever, at sex er svært, eller at de af forskellige grunde ikke kan have sex. “Vi har ikke sex, penetrering er svært og forspillet er akavet”.

Her er der også meget mellem enten/eller. Hvad med nusning/massage? At ligge i ske? Hvilken fysisk intimitet er lettere for jer? Hvad med kys? Oralsex? Petting? Behøver det at være penetrering? Er det alt eller intet?

Når vi oplever os selv sidde fast i “enten/eller”, bevæger vi os som regel ikke. Vi går i hak mellem to yderpunkter. Det kan ske i vores indre univers og på alle områder. Arbejdsmæssigt, relationsmæssigt, seksuelt og socialt.

Når vi opdager, at vi bevæger os imellem 2 muligheder, 2 tanker, 2 løsninger – så skal der lyde en indre alarmklokke. Find altid det der ligger mellem enten/eller. En tanke mere, en ekstra mulighed, en tredje eller fjerde vej.

Der er meget mellem ingenting og alting. Det er der bevægelsen og overraskelserne ligger.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være