[single_post_category_name]

Sprøjteorgasmen – tis eller ej…

Indeholder reklamelinks

Emnet skaber røre, og med god grund. Alt hvad der har med sex, køn og orgasmer at gøre, er jo interessant, da det prikker til vores lyst, vores nysgerrighed, vores liderlighed og samtidig vores frygt for ikke at ”kunne slå til” eller ikke at ”gøre det rigtigt”. Og mange ér bekymrede for, om de nu tisser, eller hvad det er der kommer ud af dem.

LÆS OGSÅ: 6 myter om sexlyst

Sprøjteorgasme, squirting, kvindelige ejakulation

Kært barn har mange navne. Og der er skrevet et hav af artikler, særligt det seneste år, om emnet. At sprøjte, er blevet populært. Diverse magasiner har bragt artikler med titler som: ”sprøjte-orgamse guide – 5 trin til en sprøjteorgasme”.

Jagten på ”det våde guld” er blevet sat ind, og mange finder skatten.

Som sexolog møder jeg mange kvinder, og mange kvinder der sprøjter. De fleste (alle) kvinder kan sprøjte.

Mange kvinder holder dog tilbage på forsøget, i angsten for at tisse på partneren. Og mange sexologer har i lang tid forsikret kvinden om, at ”det er ikke tis!” der kommer ud, men en klar væske der har mange kemiske ligheder med mandens prostata-væske.

Politiken.dk har tidligere delt en artikel med overskriften: Forskere afslører kilden til sprøjteorgasme.

I artiklen står der:

“Væsken kommer tilsyneladende fra kvindens blære, som tømmes, når kvinden når det plaskvåde klimaks. Det er med andre ord urin og dermed en ufrivillig vandladning”.

Studiet omfattede bare 7 kvinder. Og hvad artiklen, eller studiet ikke nævner er, at der er lavet andre studier, undersøgelser og tests af væsken der udskilles ved den kvindelige ejakulation, som siger, at væsken er en prostata-lignende væske, med rigt indhold af vitaminer.

LÆS OGSÅ: Køb Amanda Lagonis bog ‘At elske er ikke en følelse’

I ”Journal of sexual medicine” fra 2011, beskriver den italienske læge Emmanuele A. Jannini sprøjteorgasmen, og at der er forskelllige slags sprøjteorgasmer, og dertil forskellige væsker. Den ene væske minder om sæd, den anden er mere urinholdig. Igen en meget lille undersøgelse, med kun én deltager. Der findes andre studier der har analyseret væsken og fundet et andet resultat. Måske bare knap så anerkendte studier.

Der findes mange forskellige slags sprøjteorgasmer, med forskellige resultater, som igen resulterer i forskellig slags væsker, og mængden heraf.

På twitter, har der været ganske mange reaktioner på ”den nye” forskning, hvor kvinder reagerer med hashtagget #notpee. Mange skriver, at de ikke vil skamme sig over at ejakulere, og at det ikke er tis. Andre har kommenteret, på den førnævnte artikel, at nu vil de stoppe med at sprøjte, hvis det virkelig er tis.

Som nævnt i indlednignen; emnet skaber røre, og med god grund. Alt hvad der har med sex, køn og orgasmer at gøre, er jo interessant, da det prikker til vores lyst, vores nysgerrighed, vores liderlighed og samtidig vores frygt for ikke at ”kunne slå til” eller ikke at ”gøre det rigtigt”. Og mange ér bekymrede for, om de nu tisser, eller hvad det er der kommer ud af dem.

Deborah Sundahl, har forsket i den kvindelige ejakulation og g-punktet i 30 år. Hun siger:

“Ejakulations-væsken bliver dannet i ”seke-kirtlerne”, som blandt andet er den samling kirtler, der danner g-punktet. G-punktet kaldes også den kvindelige prostata. Kvindens prostata-lignende kirtler, danner en basisk væske, der til dels ligner mandens sædvæske. Når kvinden sprøjter, kommer væsken ud af urinrøret, og hermed reguleres syre/base værdien i urinrøret. Hvis hun ikke sprøjter under sex, vil hun tisse væsken ud efter. Derfor giver det også mening, at der kan findes urin i ejakulationsvæsken, da væsken bliver blandet med den lille mængde urin der kan ligge i blæren. Nogen kvinder oplever at de kan sprøjte store mængder af klar væske hurtigt efter hinanden. At kirtlerne ved stimulering, generer ejakulationsvæske hurtigere, end vi kan fylde blæren”.

Jeg har talt med mange kvinder der sprøjter, og både deres og min egen erfaring er, at den væske der udskilles, er klar, og lugtfri. At en undersøgelse finder spor af urin i den ejakulerede væske, ændrer ikke på dette.

For mange mænd er det virkelig frækt og pirrende, når en kvinde sprøjter, da det er en fysisk manifestation af kvindens nydelse, ligesom deres sædafgang ofte er det synlige symbol på orgasmen.

Hvis du ønsker at sprøjte

G-punktet skal stimuleres. Dette kan enten gøres via penetrering eller med en finger. Mange oplever at der opstår en fornemmelse af, at man skal tisse. Det er helt naturligt, da g-punktet sidder omkring urinrøret. Når dette svulmer op, klemmes urinrøret, og følelsen af at man skal tisse opstår. Denne kan overdøves ved samtidig stimulering af klitoris. Mange kvinder spænder op når de når klimaks. Ved ejakulation, skal vi gøre det modsatte. Når vi mærker at klimaks kommer, skal vi i stedet skubbe ud/ned i bækkenbundsmuskulaturen – det modsatte af at knibe. Så vil de fleste opleve at de sprøjter / udskiller ejakulationsvæske. Det kan kræve lidt overvindelse at skubbe ud ad i muskulaturen. Det er en ukendt følelse, og ofte er det forbundet med frygten for at give slip, og frygten for at der følger urin med ud. Og det er det værste der kan ske, at der kommer urin ud. Og så kan vi jo spørge os selv, hvorfor vi er så bekymrede for urin.

Nogle kvinder nyder virkelig at sprøjte. Det kan give dem en stor følelse af at give slip, at orgasmen breder sig og bliver større, at de kan fortsætte med at have sex igen bagefter, og at partneren nyder det. Andre kvinder får ikke det store kick, og oplever egentlig bare at det er vådt og upraktisk.

Om sprøjteorgasmen er ”hot or not”, må være op til den enkelte kvinde og mand.

Uanset væskeanalyser og videnskab

Det vigtigste må være, om det vi gør er dejligt. Når væsken ikke lugter af tis el ligner tis, hvorfor så bekymre sig om tis?!? Og hvis det er tis, og det føles dejligt, så kan det jo tørres op? Det er i virkeligheden ikke så meget væsken det handler om, som hvad det gør ved dig, når du ejakulerer. Gør hvad der føles dejligt! Tis eller ej!!! Happy squirting! – or not. You decide.

Sexolog og Parterapeut
Amanda Lagoni

Kilde: Deborah Sundahl, Politiken.dk

Orgasmegaranti? Ja tak!

Den verdenskendte vibrator Womanizer lover orgasmegaranti eller pengene tilbage. Det er altså mere, end hvad en Tinder-date kan klare 😉 Vibratoren er udstyret med en særlig patenteret Pleasure AirTechnology, som gør, at du bliver stimuleret ved hjælp af pirrende, pulserende trykbølger, som sender dig i den syvende himmel. Du finder den her.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide