Mr. Grey, dominans og BDSM

Facts


Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Der kan være mange holdninger til Fifty Shades of Grey, men uanset hvordan man vender og drejer det, så har både bøger og film gjort store indtryk hos kvinder verden over.

LÆS OGSÅ: Vintersex og kærlighed i kulden

Hvorfor? Umiddelbart er det en no-brainer – Mr. Grey er magtfuld og lækker – men det er der så mange, der er.

Det særlige ved Grey er, at han er seksuelt dominerende “håndfast” – so to speak, overfor vores uskyldige og smukke kvindelige hovedperson. Noget som mindretallet af de (danske) mænd er.

Hvorfor tænder vi (mange af os) på dominans og underkastelse?

Energi opstår mellem 2 poler. Nord og syd, plus og minus. Og seksuel energi opstår mellem maskulin og feminin energi, når to poler mødes.

Maskulin her defineret som bevidsthed, handlekraftig, guidende, retningsbestemt og tydelig. Feminin her defineret som bevægelig, overgivende, kreativ, og omskiftelig. Både mænd og kvinder besidder begge poler, så begge har muligheden for at tilgå alle kvaliteter.

I det seksuelle rum har vi ofte brug for stærke poler for at mærke tændingen. Og her er dominans en glimrende måde at skabe polaritet.

Den dominans, som vi oplever i bøgerne og filmene om Mr. Grey, er BDSM.

BDSM står for bondage og fiksering, dominans og underkastelse, sadisme og masochisme. Bondage og dominans er mere gængs og de blødere former for BDSM, mens sadisme og masochisme har fokus på smerte, og nydelse i at tilføre eller opleve smerte.

I filmene og bøgerne ser vi en forholdsvis blid form for BDSM, men det der er i fokus, er stærkt polariseret sex, altså hvor den ene part er dominerende, og den anden part er overgivende.

Rigtig mange kvinder længes efter at slippe kontrollen og at overgive sig til en mand. Der er også kvinder, der tænder på at dominere, og nogle tænder på begge dele, bare den tydelige polaritet og energi er tilstede.

Selvom begge køn besidder begge poler, så har kvinder en overvejende tendens til at befinde sig bedst i det feminine og mænd befinder sig overvejende bedst i det maskuline.

Men vi kvinder overgiver os ikke, og giver slip, før vi ved, at vi giver slip ind i armene på én, der kan holde os, rumme os, og som ved, hvad han vil med os. En tøvende partner er ikke fræk. Og Mr. Grey er alt andet end tøvende.

Hvis du/I selv har lyst til at lege lidt med BDSM, kan man starte ud meget stille of roligt. Nogle gange er det en lille bevægelse eller forandring, der gør noget stort ved os, eller ved vores sexliv.

I kan starte med at anvende blindfold under sex – det kan allerede starte overgivelsen, og du kan ikke se om din partner lige stopper og tænker sig om, eller om han lader dig vente med vilje…

Gå evt. i køkkenskufferne og find spatel og pallet frem, og prøv jer frem med et klask i måsen..

Og så er det altid sjovt at binde hænder eller fødder, eller begge dele. Det resulterer i en fysisk underkastelse, som så måske forplanter sig til det mentale og følelserne.

Den energi der opstår i en tydelig polaritet kan skabes på mange måder.

I kan aftale “hvem der er den” – hvem der bestemmer og så giver den ene slip mens den anden tager kontrollen fuldstændig. Måske kræver det lidt øvelse, måske er det bare fedt med det samme.

Under alle omstændigheder er leg og nysgerrighed sundt, når det kommer til sex, og ja – livet i det hele taget.

Du kan læse meget mere om BDSM og dominans på diverse sider på nettet.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være