Du har også sex med dig selv… når du har sex med din partner

Facts


Amanda Lagoni
Uddannet sexolog, parterapeut, og rytmisk sanger.

Læs mere om Amanda lige her

Når vi har sex med vores partner, er der oftest to til stede: ham og dig. Én ting er, at du tænder på ham, men tænder du på dig selv? At give sig hen til sex og nydelse er ikke altid let. Det kan være endnu mere udfordrende, hvis du bare tænder på den ene halvdel af ”jer” og ikke helheden. 

I mit arbejde som parterapeut og sexolog møder jeg mange kvinder, der ønsker mere sexlyst, og som oplever, at de har mistet appetitten på sex. Når jeg spørger ind, viser det sig ofte, at det også handler om deres forhold til egen krop og seksualitet.

Jagten på den perfekte figur gør mange ulykkelige. Idealet er urealistisk, og barren er højt sat. Mange af os er hårde ved vores krop. Vi er utilfredse og ønsker den anderledes – mindre, strammere, højere, lavere, blødere, rundere. Den krop, vi ønsker os skal være anderledes, er også den krop, vi elsker med, har sex med, og som vi får en masse nydelse sammen med, enten alene eller sammen med en partner.

Når vi fortæller et menneske tilstrækkeligt mange gange, at ”du ikke er god nok”, ”pæn nok” eller ”lækker nok”, så lukker det menneske langsomt i. Afvisning og hårde ord får os til at passe på os selv. Det samme gør sig gældende, når det kommer fra os selv. Når vi fortæller os selv, at vi ikke er gode nok, pæne nok, lækre nok og ofte ønsker os anderledes, så lukker vores krop langsomt. Den mister lysten til at have sex med dig. Og så er halvdelen af de to mennesker, der skal mødes i elskov allerede lidt lukket på forhånd.

Mange kvinder (mig selv inklusiv!) har været hårde ved sig selv hele livet. De har fortalt sig selv og deres krop alt det, der var galt med den. Mediernes billede af ”den tynde, smukke kvinde” har heller ikke hjulpet. Blandt andet derfor er mange af den opfattelse, at de skal bekræftes udefra – at en anden skal fortælle dem, at de er fantastiske og smukke, så deres egen selvkritiske stemme overdøves.

LÆS OGSÅ: Kvindens (7) Orgasme(r)

Erotikken og seksualiteten kommer indefra! En mand (eller kvinde) kan vække den, men den er der grundlæggende, og du har direkte adgang til den. At mærke sin lyst og nydelse, at tage ansvar for den og vide, at den grundlæggende ligger i os, er befriende! Det befrier os for at vente på, at en anden skal komme og ”vække” den, og det befrier vores partner for ansvaret.

En måde at ”lokke den frem på” er at starte med at beundre. Det kan for nogen være svært at beundre sig selv, så start med at beundre andre. Når du ser en smuk kvinde, en dygtig kvinde, en kvinde du er inspireret af, så fortæl hende det – og se, hvordan det løfter hende! Er vi hårde dommere af andre, er vi som oftest hårde dommere, når det kommer til os selv. Begynder vi at beundre andre kvinder, er vejen til at beundre sig selv kortere – og omvendt.

LÆS OGSÅ: Sund sex – og lysten til det

Når du har sex med din partner, har du også sex med dig selv. Din partner kan tilføje og vække nydelse og lyst og kan stimulere dig på dejligste vis. Men det er DIN krop, du er i. Det er din krop, der åbner sig, giver og tager imod. DU er erotisk og sensuel. Når du danser rundt hjemme i stuen, når du hopper i det frække undertøj, når du spiser en ekstra kage for at nyde liiige lidt mere, og når du kigger ned ad dig selv under sex. Det er let at tænde på en kvinde, der nyder. Og du vil også opdage, at du kan tænde på din egen nydelse.

Vi spørger ganske tit os selv ”Har jeg lyst til ham?”. Måske skulle vi spørge ”Har jeg lyst til mig?” lige så ofte. Og hvis nej, hvorfor ikke? Hvad HAR jeg lyst til? Erotik, seksuel energi og nydelse er en del af dit indre. Og det er dit. Til at nyde og dele ud af.

Tak din krop for al den nydelse, den giver dig gennem alle sanserne. Smag lidt mere, duft lidt mere, rør lidt mere, nyd lidt mere, og elsk lidt mere.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være