[single_post_category_name]

Når hun har mere lyst end ham

Vi lever i en kultur hvor vi tager det som en selvfølge, at manden har lyst til sex, hvis ikke hele tiden så i hvert fald ofte. Hvor det er almindeligt at omtale kvinden som den mindre lystfulde, og manden som ham der “får for lidt”. Der er mange grunde til at vi har kategoriseret mænd og kvinder i forhold til lyst som vi har, og det er en meget længere artikel end denne, at kortlægge disse.

Idéen om at manden er mere lystfuld end kvinden, og at mandens seksualitet er større end kvindens, kan vores kultur simpelthen ikke længere bære. Ene og alene af den grund, at det ikke er sandt.
Det er sandt at manden har mere testosteron og lysthormon end kvinden, men det kan ikke stå alene, og er bestemt ikke den stærkeste drivkraft når det kommer til seksual- driften. Det er og bliver det der sidder mellem ørerne – vores tanker, vores følelser og energien vi er og lever i.

Jeg har tidligere skrevet om polaritet, og for mange mænd er de feminine værdier en stor del af deres verden. Følsomhed, sårbarhed, rummelighed, og empati er nogle af dem der kan nævnes. Den følsomme og forstående mand er blevet vægtet højt. Samtidig er kvinderne blevet “det stærke køn”, der kan selv og ikke har brug for nogen. Mange er i god kontakt med egen seksualitet, stiller krav, er handlekraftige og initiativrige. Og nu når vi har sat os på “det stærke køn”, ja så må der jo være “et svagt køn” et andet sted. At nogle mænd kan opleve at blive skubbet over i den kategori, kan ikke komme bag på mig. Og dette vil selvfølgelig rykke ved de seksuelle poler. Kvinder oplever at de er mere initiativrige end deres mænd, og mænd oplever præstationsangst og mindre lyst.

LÆS MERE: Gør status i dit parforhold

Ovenstående er bare en ud af flere mulige grunde til, at mange mænd oplever mindre lyst, at kvinder oplever at have stærkere sex-drive end deres mænd, og at begge parter oplever frustration over ikke at have en “almindelig” lyst-fordeling.

Men den “almindelige” lyst-fordeling findes ikke længere.

Mandens seksualitet har (altid) haft en meget synlig plads i vores kultur og er på mange måder blevet simplificeret til en erektion og et dyrisk drive. Vi har altid hørt at mænd har mere lyst end kvinder. Når vi oplever det modsatte føler vi os forkerte, og føler at der er noget galt. For sådan “burde” det ikke være, og “det er jo ikke almindeligt”.

Kære kvinder (og mænd). Det bør ikke være på en bestemt måde, og der findes ikke længere noget alment. Vi vader rundt i skiftende kønsroller og bytter rundt på polerne i parforholdene. Det piller ved lysten og fordelingen af denne. Det er sundt og det er spændende.

Hvem der har mest lyst er ikke afgørende. Hvad i har lyst til og hvorfor / hvorfor ikke, er langt mere interessant.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide