Drop orgasmejagten 

Facts

Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

”…orgasmen og den evige jagt, ikke bør være et mål, men en bonus. Det klimaks vi jager, er ofte afslutningen på sex’en/elskoven/det erotiske møde, og er i virkeligheden noget af det sidste vi skal tage os af, frem for det første.”

”Jeg kan ikke få orgasme” – er en ganske hyppig sætning i min klinik. Kvinder i alle aldre henvender sig med netop dette udsagn. Hvorfor mon der er så mange, der ikke får orgasmer? Og hvad er det, vi leder efter? Hvad er guldet for enden af regnbuen?

LÆS OGSÅ: Del dit sexliv med din veninde

Jeg oplever, at vi i vores kultur har en generel fortælling om orgasmer, der går på, at mænd altid kommer (eller dvs det gør de ikke altid, men det er skamfuldt, hvis manden ikke holder rejsningen hele vejen igennem og afslutter samlejet ved at komme) og at kvinden måske kommer. Historien omkring mandens orgasme ligger et hvis pres på manden, og historien om kvindens orgasme efterlader kvinden med en vag ”måske”-position. Både i egne og i mandens øjne.

Denne ”måske”-historie og vagheden er muligvis en del af forklaringen på, hvorfor mange af os kvinder tilgår vores egen krop så tøvende? Og ja, jeg ved godt at jeg er vildt genereliserende. Måske gælder det her ikke dig, men det gælder mange. Rigtig mange af os, kender vores egen krop dårligt, og vi tøver med at stifte nærmere bekendtskab med vores køn på egen hånd.

Mange kvinder har en tendens til at overlade udforskning af deres køn til deres partner. Og samtidig er de skuffede over ikke at opleve orgasmer. Mange bruger ganske lidt tid på at udforske sig selv, og deres seksualitet kommer nærmest kun til udtryk sammen med en partner. Så er det op til partneren at ”regne os ud” og sende os til månen, frem for at vi allerede kender vejen og tager hinanden med på rejsen.

Netop derfor er det en god idé, at du kender dig selv godt, og tør gå med det du fornemmer er rart for din krop. Det kan være ganske svært at give efter for nydelse sammen med et andet menneske, hvis ikke man har prøvet at gøre det alene – for ”hvordan mon kroppen reagerer?”. ”Hvad sker der hvis jeg passerer denne følelse?”, ”eller hvis jeg giver slip, når jeg mærker det her”?. Det kan være meget sårbart at skulle opdage al nydelsen, og slippet med et andet menneske. Derfor kan det være en god idé at vide på forhånd, hvilken krop du smider ind i ligningen.

LÆS OGSÅ: Kvindens (7) Orgasme(r)

Jeg har tidligere skrevet indlægget ”Kvindens (7) orgasme(r)”, hvor jeg skriver om forskellige orgasmer. Og her er der en ganske fin ”guide” til, hvordan du kan være nysgerrig på dig selv. Når det sagt og skrevet, så har jeg samtidig lyst til at tilføje, at orgasmen og den evige jagt ikke bør være et mål, men en bonus.

Det klimas vi jager er ofte afslutningen på sex’en/ elskoven / det erotiske måde, og er i virkeligheden noget af det sidste vi skal tage os af frem for det første. Mange både mænd og kvinder er så optaget af afslutningen, at vi helt glemmer at fokusere på vejen derhen.

Frem for at fokusere på ”peaket” eller klimaks, så kan vi rette vores opmærksomhed mod ”lige nu”, og ”lige her” når vi har sex. Hvordan føles hans hænder på min mave? Hans tunge mod mit køn? Hvordan føles han indeni mig? Er det du mærker rart så bliv ved. Er det ligegyldigt så gør noget andet – flyt dig, skift stilling, bed om noget andet. Det vigtige må være at være til stede her og nu, frem for at fokusere på, hvor du gerne vil hen. Fokus på målet er fedt i rigtig mange situationer, men når det kommer til sex, kan det spænde ben for oplevelsen, og fjerne dig fra din krop.

Vi kender ikke altid målet. Måske er der ikke bare ét klimaks, men mange små og det der føltes skønt igår, virker måske mindre rart i dag. Og måske har sex en hel anden slutning end du regnede med? Måske er der ingen, der får et enkelt klimas, men i stedet smelter sammen i varme bølger igennem jeres kroppe?

Der findes ikke ”en rigtig” orgasme, og der findes ikke en rigtig start eller slutning på sex. Vær tilstede i nuet, mærk hvad der sker i din krop, oplev de små eller store bølger af nydelse. Og kommer der en orgasme er det skønt. Det er dog hverken rigtig eller forkert, og ofte når vi slipper jagten, så kommer alt det vi har ventet på.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og