En relation er ikke mindre sand, fordi den slutter

Facts


Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

“Alle de år, al den kærlighed, og så er det spildt – så var det i virkeligheden slet ikke kærlighed”. Sådan hører jeg mange sige efter et brud.

LÆS OGSÅ: Dit parforhold i 2018

At relationen er slut, eller har ændret sig, er dog ikke ensbetydende med, at det der var, ikke var sandt eller rigtigt, mens det var.

Vi har alle prøvet det, at et forhold eller et venskab ændrer sig. Nogle gange pludseligt, andre gange gradvist. Det kan være voldsomme forandringer eller næsten umærkbare ændringer, men det er sket, og pludselig er relationen helt anderledes, og vejen “tilbage” er væk.

Når relationer forandres i en uventet og uønsket retning, gør det som oftest ondt.

Vi forsøger at finde punktet, hvor det gik galt, hvor vi kunne have gjort noget anderledes og hvor vi skal placere skylden. Indimellem kan vi se en klar grund og et tydeligt vendepunkt, men i langt de fleste tilfælde, er det en bevægelse, en række omstændigheder og uden en skyldner.

I min klinik hører jeg ofte par sige; “vi vil gerne tilbage til, som det var før i tiden”.

Og mange bruger meget energi på at forsøge at genskabe noget, der var.

Vi kan ikke gå tilbage – kun fremad. I stedet for at forsøge at genskabe noget, kan vi bruge vores energi på at skabe noget nyt, der passer til dér, hvor vi er i livet, til de ønsker og længsler vi mærker her og nu. Ja – vi kan længes tilbage, men oftest længes vi efter en følelse, en fornemmelse, som kan genskabes ud fra vores nuværende ståsted.

Det kræver, at vi accepterer vores svære følelser (som f.eks. sorg, savn, svigt, vrede, skam og lignende), anerkender dem og tillader dem f.eks. ved at tale om dem eller skrive om dem, og lader de svære følelser sameksistere med taknemmelighed for nuet, for dét du havde, og det du har.

Bevægelse i relationer, ja i livet i det hele taget, er sundt, naturligt og tilmed nødvendigt. Vi kan ikke stoppe bevægelsen – vi kan præge den med vores adfærd, så vores relationer afspejler vores ønsker og behov.

Ønsker du stadig relationen? Så handl ud fra ønsket om venskab eller forhold til vedkommende, frem for at lade dine sårede følelser diktere din adfærd, som f.eks. at trække dig, spille kostbar, vente på den anden part, eller lignende. Handl på dine egne ønsker og værdier, frem for dine sårede følelser.

Nogle mennesker kommer ind i vores liv kort og intenst og sætter sit aftryk. Andre er der i længere tid, og er med til at præge vores hverdag, og nogle relationer varer hele livet.

De er alle sande. Og de fortjener alle taknemmelighed og anerkendelse.

At miste er en del af livet, og det gør som oftest ondt, fordi det var godt.

Frem for at negligere og nedgøre tidligere relationer der er slut eller ændret, kan vi takke for den sandhed og læring, der var, acceptere og være med smerten, og skabe nyt ud fra længslen og ønsket.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og