ChriChri’s Brevkasse Sex & Love letters: Jagten på orgasmen

Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Så er der igen nyt fra ChriChri’s brevkasse Sex & Love Letters, hvor læsere har mulighed for at stille spørgsmål til parterapeut og sexolog Amanda Lagoni. Denne gang er temaet ‘nydelse’ og ‘orgasme’. Læs med og bliv klogere. 

Spørgsmål: 

Hey

Jeg er en ung kvinde i 20’erne, som ønsker råd og vejledning til at få hjælp til et bedre sexliv med flere orgasmer.

Jeg vil gerne fortælle kort om min sexuelle erfaringer.

I mit forhenværende forhold havde jeg et meget kedeligt sexliv, som var meget ensformigt. Jargonen var, at vi havde almindelig penetrering i missionær og  derefter doggystyle, hvor så han kom. Jeg fik lidt finger i hullet en gang i mellem, men han havde fuldstændig givet op på at lære at give mig en klitoris orgasme. Og som slut på akten, så lå jeg ved siden af og gav mig selv en klistorisorgasme, imens han rørte ved mine sensitive bryster.

Det blev kedeligt i længden og jeg følte mig tit uretfærdiggjort. For jeg synes, manden altid får alle orgasmerne og kvinden står tilbage slet ikke tilfredsstillet.

Nu er jeg kommet i et nyt forhold, hvor jeg virkelig prøver at have en mere direkte kommunikation til ham om, hvad jeg kan lide. Men jeg synes faktisk, det er svært at vide, hvad man kan gøre bedre ? Og jeg ved ikke de hemmelige tricks, hvis de findes. Jeg vil gerne opnå nye højder med sex både for mig men også for ham. Jeg drømmer om dobbelte orgasmer og passioneret lidenskabelig sex, hvor jeg virkelig føler, jeg også får min ret til orgasmer opfyldt.

Jeg håber, du kan give en feedback på dette.

Venlig Hilsen

En ung kvinde

 

Svar: 

Kære Unge kvinde

Det glæder mig, at du er optaget af nydelse, og er nysgerrig på din krop. Det er en af de helt store forudsætninger for god sex og gode orgasmer.

Og det er her, du kan starte. At kende din egen krop og din eget nydelsespotentiale. Du kan udforske med dig selv, hvad du oplever som lækkert. Vi kan kun kommunikere, det vi ved. Så egen udforskning og solo-sex er et godt udgangspunkt.

Når du skriver dobbelte orgasmer, tænker jeg at du mener simultan orgasme? Det er et spørgsmål om timing, og om at blive stimuleret gradvist af hinandens nydelse og liderlighed.

Orgasmen er en en nydelses-eksplosion. Derfor skal I altid gå efter mest mulig nydelse i nuet frem for at arbejde mod orgasmen. Hvis du/I fokuserer på, hvad der føles lækkert her og nu og bygger det op, så er der en god sandsynlighed for ekstatiske oplevelser. Det opnår vi dog sjældent ved at være facit-orienteret. Tvært imod. Nydelse akkumuleres i nærvær i nuet. At være tilstede i kroppen, berøringen og i det der føles lækkert her og nu. Her er der ikke et gyldent trick, for hvad der er rart og lækkert for dig, er ikke nødvendigvis det samme som for mig.

Ud fra din beskrivelse af sex’en med din tidligere kæreste, var det facitorienteret. Med fokus på orgasmen. Med din nye fyr, så flyt fokus til nydelsen – til det der føles rart og lækkert og fortsæt med det – og udvid den følelse. Lad nydelsen og liderligheden vokse uden et mål, men med fokus på hvordan det føles i din krop. Og udforsk hele kroppen. Inddrag hele kroppen, når I har sex. Penetrering er bare en form for sex. Berøring med fokus på nydelse kan noget helt andet.

Lidt mindre fokus på målet og lidt fokus på nærvær i nydelsen, vil være mit bedste råd.

Har du læst artiklen Kvindens (7) orgasme(r)? Måske er der inspiration at hente her?

Dbh

Amanda Lagoni

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide