[single_post_category_name]

Eksperimenter med dit sexliv 

For mange er analsex et ømtåleligt emne. Det er noget rigtig mange par bevæger sig rundt omkring, men har svært ved at tale om, eller at finde en god praksis for. Mange mænd tænder på at give analsex – der er dog mange kvinder, som ikke finder tanken eller oplevelsen specielt ophidsende. Det kan der være mange grunde til.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du huske at skifte tempo i dit parforhold

En ting er myterne omkring analsex, en anden ting er, at det måske ikke har været særlig godt forberedt, da man prøvede det sidst, og derfor er blevet lidt afskrækket.

Måske er du vild med det? Eller måske har du prøvet det – var godt forberedt, og fandt, at det ikke var noget for dig.

Uanset er dette et forsøg på at afmystificere, afklare og afdække analsex – kort og godt.

For rigtig mange par er analsex et ømtåleligt emne. Mange mænd vil gerne have analsex, og det er der god grund til. Numsen er strammere end skeden, grundet ringsmusklen – hvis funktion er at klemme sammen og lukke til, så der er større friktion på penis. Og så er afveksling frækt for de fleste.

De fleste kvinder (og mænd) er dog bekymret for renlighed, og om det “går galt”.

Samtidig er det rigtig svært at slappe nok af i musklerne til, at det ikke gør ondt eller er ubehageligt, og det er der også mening med.

Vores ringmuskel er designet til at lukke og stramme, så vi kan holde på vores afføring. En modsatrettet bevægelse, altså at give slip, kan være kropsligt angstprovokerende. Der skal meget til, før kroppen giver slip, og når vi leger numsen, må vi medregne, at der sidder megen naturlig opspænding, og hvis vi skal give slip kræver det tid og tillid.

Blid massage/berøring omkring åbningen med olie eller glidecreme, samtidig med at vi stimulerer kønsorganerne med den anden hånd vil ofte være et fint forspil.

Når penetrationen starter, så vær langsom. God tid er en gave, og går det godt, kan man altid sætte farten lidt op.

Myte: Ringmusklen springer ofte i forbindelse med analsex
Det er meget sjældent, at ringmusklen springer i forbindelse med analsex. Og tager I jer god tid, så den er afslappet og opvarmet inden indtrængen, er det ikke et problem. Start evt. med en finger og se hvordan det føles.

Tal med dine veninder og venner om deres erfaring. En tredjedel har prøvet at have analsex, så det er ganske almindeligt og vi kan lære af hinandens erfaringer og opdagelser.

Myte: Det er pinligt og unormalt
Undersøgelser viser, at mere end en tredjedel af kvinder i alderen 19-44 år har prøvet analsex mindst én gang, så du er ikke alene, og det er ganske almindeligt at udforske sex i numsen.

Myte: Det gør ondt
Hvis man er godt varmet op, er afslappet og tryg, så gør analsex ikke ondt. Det kan føles meget anderledes end penetrering i skeden, og da det er to meget forskellige indgange, bør de to heller ikke sammenlignes. Er man afslappet og har lyst, eller er ophidset, gør analsex som hovedregel ikke ondt.

Der er dog tilfælde, hvor analsex kan gøre ondt og være en dårlig oplevelse. Har man hæmorider kan der være mindre plads i åbningen og det kan være smertefuldt. Hæmoriden kan også sprænge, og det kan være meget ubehageligt.

Hvis man kun har analsex for sin kærestes skyld og slet ikke kan finde lyst til det eller slappe af omkring det, kan det være svært at slappe af i ringmusklen lige meget, hvor langt og lækkert forspillet end er, og så er det måske bare virkelig ikke noget for dig, eller måske skal første gang akkompagneres af et par glas vin.

Har din partner en meget stor penis, kan det også være en udfordring. Her kan man starte med mindre analplugs, og så langsomt over længere tid og med jævne mellemrum anvende gradvist større analplugs. Husk at anvende plugs der er beregnet til numsen, og som har en “stopper” på. Det er ikke fedt, når ting “forsvinder” op i endetarmen.

Myte: Det er uhygiejnisk
Det yderste af endetarmen af faktisk ganske rent, med mindre man skal til at have afføring. Har du for nylig været på toilettet, så skulle der ikke være nogen grund til, at det nederste af din tarm ikke er ren. Et bad inden analsex er altid en god idé, men så er du i reglen også “good to go”.

Hvis man gerne vil være sikker på, at man er ren kan man i mange helsebutikker købe et tarm-skyller sæt, som er vildt nemt at anvende og hvor man slet ikke kommer i kontakt med sin afføring. Det tager 15 minutter, så er man “tømt” og ren indvendig.

Der sidder lige så mange nerveender omkring endetarmsåbningen, som der gør på hele mandens penis, så der er god grund til at inddrage den del i sexlivet.

Uhøtidelighed, god forberedelse, glidecreme og dialog er gode forudsætninger for, at det kan blive en dejlig oplevelse.

LÆS OGSÅ: Sex må godt være sjovt – også med din partner

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide