[single_post_category_name]

Hvilken plads har dit parforhold & dit sexliv?

Tid. Der er sjældent nok af den. Fuldtidsjob eller fuldtidsstudie, kæreste, mand, fritidsaktiviteter, børn, venner og veninder, og ikke mindst alene-tid. Der skal være plads til det hele, og for mange kniber det med at få dagene og timerne til at slå til. De fleste vil sige, at det vigtigste må komme først, men i realiteten, er det vigtigste ikke altid i første række. Det vigtigste er ikke altid det letteste, og parforholdet og sexlivet er ofte det der ender med at komme, hvis ikke sidst, så ofte langt nede i den reelle daglige prioritering af tid og gøremål.

LÆS OGSÅ: Gør status i dit parforhold

Træning og sex
De fleste af os kan nikke genkendende, når jeg trækker en parallel til træning. Vi ved godt at vi får det godt af at træne. Vi kommer til at føle os stærke, der bliver frigivet en masse sunde og gode hormoner, som f.eks endorfiner, vi kommer i bedre form osv. Alligevel er det for mange en overvindelse at komme igang med træningen, på trods af, at vi ved hvad det vil give os – og særligt hvis vi er vedholdende. Når vi træner kontinuerligt, er det lettere at komme afsted, og vi skaber en vane omkring træningen, så det mere bliver til en livsstil og en vane, frem for den ugentlige overvindelse.

LÆS OGSÅ: Når hun har mere lyst end ham

Omtrent sådan forholder det sig også, med ugentlig kæreste-tid og sex. Hos mange par, kan “kvalitets-tid” og “nærvær” virke uoverskueligt, frem for netflix på sofaen eller tid med vennerne. “Jeg orker bare ikke det helt vilde”, “Jeg er bare vildt smadret” og “det bliver tit til et skænderi” – er nogle af de argumenter jeg ofte hører, for ikke at prioritere ugentlig kvalitets-tid og sex med sin partner.

Vi synes vores parforhold og vores sexliv er noget af det vigtigste, og alligevel kommer arbejdet og alle mulige andre forpligtelser før, så når vi endelig er hjemme, så ér vi fuldstændig smadret og energien er brugt op. Så er der ikke mere overskud tilbage til parforholdet og sexlivet.

Og så holder vi op med at have sex, for ingen sex er bedre end dårlig sex, og ingen tid sammen er bedre end tid hvor vi bliver mindet om, at vi er langt fra hinanden.

Vi må gang på gang minde hinanden om hvad der er vigtigst. Vores samfund og kultur vægter vækst, karriere, progression og udvikling højt. Og det er fint, men det er ikke vores arbejdsgiver eller vores politikere der minder os om at vi skal huske at prioritere vores grundværdier, vores parforhold og vores sexliv højest. Det må vi hjælpe hinanden med, som kærester, som familie og som venner.

LÆS OGSÅ: Mindre kontrol, mere nydelse, mere kvinde

Prioriter det vigtigste
Hvad giver grundliggende dit liv værdi? Hvad gør livet værd at leve? Hvad har du behov for, for at disse værdier afspejles i din hverdag? Og hvilke af disse værdier er ikke repræsenteret i din nuværende hverdag? Hvad skal ud og hvad skal ind? Der er ting vi er nødt til at gøre, og som vi selvfølgelig gør. Men der er også masser af ting der tager vores tid, som ikke er vigtige, som bare er dårlige vaner eller som vi gør for at aflede os fra det vi i virkeligheden har behov for, men som er sværere. Som f.eks at tale med kæresten om hvordan vi har det, og hvad vi har brug for at gøre noget ved, eller at have sex fordi vi ved det er godt når først vi kommer igang, men vejen derhen synes lidt lang.

Giv dit parforhold og dit sexliv en aktivt tilvalgt plads i din hverdag. Også selvom det kan føles uoverskueligt midt i en travl hverdag. Så meget desto vigtigere.

Tal sammen hver dag. Spørg din partner hvad der fylder mest lige nu, og lyt. Spørg uddybende og nysgerrigt.

Aftal en ugentlig date-aften. Det kan sagtens være derhjemme når ungerne er puttet. En aften hvor i begge er indstillet på, at nu er i sammen, og i er fokuseret på hinanden. Spil et spil, drik en drink, spis lækker mad, hav noget sex… hvad end i har lyst til. Giv hinanden udelt opmærksomhed.

Vælg sex aktivt til. Kontinuerlig sex er med til at skabe en god vane, ligesom kontinuerlig træning skaber en vane og en livsstil.

LÆS OGSÅ: Sund sex & lysten til det

Sex forbinder os og giver os energi
Sex er ikke altid det vi har lyst til efter en lang arbejdsdag, når vi er udmattede. Men sex giver energi, det er sundt, og det forbinder os. Og for de fleste er det vigtigt. Det skal hverdagen afspejle. Og ligesom at der kan gå nogle uger, før vi ser effekten af træningen, kan der også gå lidt tid før vi mærker effekten af det aktive tilvalg af kontinuerlig sex og dateaftner. Men den kommer… “Lyst til at have lyst” er nok lyst til at have sex. Men det kræver ofte et aktivt valg lige at komme igang.

Din hverdag afspejler dine reelle prioriteter. Hvor højt er dit parforhold og dit sexliv prioriteret? Og hvorfor mon? Er der (dårlige?!) vaner der skal omlægges / afvikles? Er der andre vaner der skal etableres? Hvad er vigtigt for dig? Og hvor stor en plads i hverdagen har dit parforhold og dit sexliv?

Kærlighed er et valg og en handling
Når vi intet gør, er det for så vidt også et valg om, at lade stå til. Og ofte sker det lige så stille uden at vi ligger mærke til det. Vores arbejde, vores “bør-og-skal-liste” bliver lang og optager vores tid ganske snigende og ubemærket.

Når vi aktivt prioriterer vores parforhold, vores sexliv og vores kærlighedsliv ind i hverdagen, investerer vi i vores egne værdier og i egen lykke, og vi gør os til aktive medejere af vores egen tid og hvordan vi vælger at bruge den. Hvilken prioritet har dit parforhold og dit sexliv?

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide