[single_post_category_name]

Kvindens (7) Orgasme(r)

Kvindens organ og orgasmer har mange historier og myter omkring sig. Findes g-punktet? Er sprøjteorgasmen virkelig? Er skedeorgasmen den ”rigtige” orgasme? Hvad er helkropsorgasmer? Og kan alle få en orgasme? Der er skrevet et hav af artikler og bøger om kvindens organ og kvindens orgasmer, og alligevel møder jeg mange kvinder, der er i tvivl om deres egen krops kunnen, om hvad der er reelle fakta, og om hvad der er myter.

Jeg bliver så træt,når jeg ser endnu en ”10-trins-guide til orgasmen”, eller ”sådan får du de bedste orgasmer” – artikler. Mange kvinder læser disse artikler og bliver endnu mere forvirrede og kede af, at rådene ikke virker for dem. Og mellem alle disse overskrifter ligger undertonen, at alle kvinder skal kunne få skedeorgasmer, helkropsorgasmer osv, og dette lægger bare yderligere pres på kvinden, der synes, at ”det med orgasmer” er en svær størrelse.

Ingen kvinder er ens

Ligesom vi har forskellig armlængde og hoftebredde, så er vi også forskellige, når det kommer til vores kønsorganer. Både det ydre udseende og indvendigt. Nogle af os har en stram og opspændt muskulatur, andre er mindre spændte og bløde i vævet. Vores klitoris har forskellig størrelse og udseende, ligesom vores g-punkt (JA! Det findes!) også er forskelligt i form og størrelse.

Derfor er det heller ikke muligt at lave en ”guide til orgasme”, der gælder alle kvinder. Og når vi lægger det mentale oveni – hvordan vi har det, hvor afslappede vi er, hvordan stress, medicin, sukker og søvn påvirker evnen til at få en orgasme og til at ”give slip”, så kan opskriften kun være individuel. 

LÆS OGSÅ: Sæt lyd på dit sexliv

Så meget desto vigtigere med lidt ”seksual-undervisning for voksne”, så vi har en idé om, hvordan vi kan udforske vores eget orgasmepotentiale.

At der findes mange former for orgasme, betyder ikke, at vi alle er eller skal være i stand til at opnå eller nyde dem alle. Vi er som sagt forskellige, og derfor er der også mange forskellige orgasmer. 

”Den rigtige orgasme”

Der kommer mange kvinder i min klinik og fortæller mig, at de ikke kan få en ”rigtig” orgasme. Når jeg spørger ind til, hvad en ”rigtig” orgasme er, siger de stort set alle: ”Skedeorgasme”. Mange kvinder har den opfattelse, at skedeorgasmen er den rigtige orgasme, og klitorisorgasmen er mindre rigtig. Den myte vil jeg gerne aflive.

LÆS OGSÅ: Sund sex – og lysten til det

Sigmund Freud var læge og grundlægger af psykoanalysen. Han mente, at klitorisorgasmen var ”infantil” og en umoden orgasme. At hvis en kvinde ikke kunne overføre sin sensitivitet til skeden og dermed opnå skedeorgasmer, så var hun frigid. Skedeorgasmen var den ”modne” og ”rigtige” orgasme. Jeg oplever desværre, at Freuds statement har et ekko – et ekko, som forhåbentlig snart rinder ud. Der er stor forskel på en klitorisorgasme og en skedeorgasme. Hvordan de er forskellige, kommer jeg mere ind på, men den ene er ikke mere rigtig eller mere forkert end den anden. Det vigtigste er, at vi nyder sex og de orgasmer, vi har, uanset hvilken form for orgasme vi har.

Når det er sagt, så lad os se på de 7 forskellige former for orgasmer:

1. Klitorisorgasmen

er den absolut mest almindelige og oftest forekommende orgasme hos kvinder. Det er den lettest tilgængelige pga. klitoris’ ydre placering. Den del af klitoris, vi kan se, den lille tap, der sidder placeret ca. 1 cm over urinrøret, er blot glansen af selve klitorisorganet, som strækker sig ind i kroppen, deler sig i to og ender i lysken. Nogle kvinder kan opleve orgasme ved at blive stimuleret i lysken alene. Klitorisorganet er ganske stort, og derfor er klitorisorgasmen også ganske relativ, da stimulering af klitorisorganet både kan ske på selve glansen af klitoris, i lysken og indvendigt. Klitorisorgasmen er ofte den orgasme, der har det hurtigste og korteste peak.

2. Skedeorgasmen

er en orgasme, der opnås ved indvendig stimulering. Oftest enten ved hjælp af penis, dildo eller fingre. Vi har mange følsomme punkter i skeden, som kan føre til orgasme. Det mest omtalte er g-punktet. Der har været megen debat om, hvorvidt g-punktet findes. Jeg er dog ikke i tvivl om, at alle kvinder har et g-punkt. G-punktet er samling af kirtler, der er særligt følsomt, og som når det bliver stimuleret, producerer en basisk væske. Området føles en smule rillet og sidder 2 til 3 cm inden for skedeindgangen og op mod maven. En skedeorgasme føles meget anderledes end en klitorisorgasme. Mange har svært ved at ”finde” denne orgasme. Det tager ofte ca. 40 min. med god stimulering/penetrering, før der opstår et klimaks. Det er også en af grundene til, at mange ikke tror, de kan få en skedeorgasme. Det kræver tålmodighed og evt. en udholdende partner. Man kan dog sagtens opdage den dejlige følelse alene. Her er nysgerrighed og tålmodighed en god hjælp.

3. Den blandede orgasme

er en kombination af de to ovenfor nævnte. Klitoris stimuleres samtidig med penetrering/stimulering af skeden. Mange oplever denne orgasme som ”stor” og meget tilfredsstillende, da både klitorisorganet og skeden og ofte g-punktet bliver stimuleret samtidig.

4. Orgasme ved vaginalåbningen

er en af de sjældnere nævnte orgasmer. Der sidder mange nerveender ved og i de indre kønslæber og det lille område omkring urinrøret og mellem urinrør og skede-åbning. Ved langsom, evt. cirkulerende stimulering, kan en orgasme forekomme. Det føles igen ganske anderledes end både klitoris- og skedeorgasmen, men en dejlig bølge af nydelse og klimaks kan forekomme her.

LÆS OGSÅ: Køb Amandas bog “At elske er ikke en følelse”

5. Livmoderhalsorgasmen

er dyb og kan beskrives som en dybt liggende bølge, der skyller igennem kroppen. De fleste oplever den som overvældende og emotionel. Denne opnås ved dybe stød ved livmoderhalsen, og nogle oplever, at der kommer flere i træk, når først det er sat i gang. Livmoderhalsen kan være meget øm, så det er en god idé at starte blidt ud.

6. Analorgasme

kan også sagtens forekomme for kvinder. Området ved analåbningen er følsomt og fuld af en masse nerveender, og skillevæggen mellem tarmen og skeden er tynd og eftergivende. Denne orgasme er ganske kraftig og starter som muskelsammentrækninger omkring anus, som breder sig videre ud i bækkenet, op langs ryggen og evt. ud i kroppen.

7. Sprøjteorgasmen

har mange historier og myter om sig. Nogle forskere mener, det er urin fra blæren. Andre mener, at det er en prostatalignende væske. Der er stor uenighed om, hvad det er for en størrelse. Jeg er dog ikke i tvivl om, at alle kvinder kan sprøjte, og at væsken, der ejakuleres, ikke er urin. Som ovenfor nævnt er g-punktet det, der svarer til kvindens prostata, en samling af kirtler, et område, der er særligt følsomt, og som, når det bliver stimuleret, producerer en basisk væske. Kirtlerne svulmer op, og mange oplever en følelse af, at de skal tisse, eller at ”det bliver for meget”. Det skyldes, at det opsvulmede g-punkt presser på urinrøret, og derfor opstår følelsen af, at du skal tisse. Når man oplever følelsen af et klimaks, og man samtidig har fornemmelsen af denne ”for meget” eller ”tisse-følelsen”, så skub ud, samtidig med klimaks. Så vil man ofte opleve, at der kommer en større eller mindre mængde væske ud enten i en stråle eller som en vandballon, der bliver punkteret.

_________________

En orgasme starter mellem ørerne. Nogle oplever også at få orgasme i søvne, uden fysisk stimulering, men i drømme. Vores hjerne, vores tanker, vores lyst og vores følelser styrer i høj grad vores evne og muligheder for at få orgasmer. Helkropsorgasmer handler om, hvordan orgasmens energi bliver ført rundt i kroppen og løftet.

Hvis du sidder og tænker på alle de orgasmer, jeg ikke har nævnt, så er det skønt! Vi er ikke ens og skal heller ikke opleve det samme. Måske har denne artikel inspireret dig til at undersøge ”nyt land”?  Nysgerrighed, åbenhed og tålmodighed er en god cocktail, og al nydelse er dejlig og rigtig. Gå efter nydelsen og find din egen opskrift i processen!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide