Når man ikke føler sig god nok

– Redaktionens bekendelser

Følelsen af ikke at føle sig god nok er en tung byrde at bære på, men det kan også være noget der kan være svært at komme af med igen. Fra vi næsten kommer ud af mors mave, får vi konstant at vide hvor vigtigt det er, at vi laver vores lektier og følger med i undervisningen, for ellers bliver vi aldrig til noget. 

At blive til noget er et vidt begreb, og det er ikke noget vi kan sammenligne, for det er helt individuelt hvad vi drømmer om. Alle har en drøm – og den er vigtigt at stå ved. Til tider bliver ens drømme sparket i baggrunden, da der kommer pres fra omverdenen og selv fra ens venner.

“Fra vi næsten kommer ud af mors mave, får vi konstant at vide hvor vigtigt det er, at vi laver vores lektier og følger med i undervisningen, for ellers bliver vi aldrig til noget”

Jeg har igennem mine leveår bevæget mig i samme retning som alle andre, uden at standse op, og sætte spørgsmålstegn ved om det var det rigtige. Efter børnehave kommer folkeskolen og efter folkeskolen kommer gymnasiet, men hvad er egentlig det næste skridt efter gymnasiet. De fleste fra mit gymnasium skulle have et sabbatår, så jeg tænkte det nok var det mest normale.

“At blive til noget er et vidt begreb, og det er ikke noget vi kan sammenligne, for det er helt individuelt hvad vi drømmer om”

Jeg er perfektionistisk, og det ligger jeg ikke skjul på. Men det kræver meget både at skulle leve op til vennernes, skolens og ikke mindst ens egne forventninger. Efter gymnasiet var jeg kvæstet, jeg var brugt op for energi. Jeg ville ud at rejse, få gejsten tilbage, gøre mig nogle erfaringer og egentlig bare finde ud af, hvad min drøm egentlig var. Men jeg var også sikker på, at jeg kun skulle have et sabbatår.

Men det ene sabbatår tog det andet, og jeg var forvirret over hvad jeg skulle læse. Det lød så spændende alle de idéer mine venner og veninder havde. Hvorfor havde jeg dog ikke også bare en drøm om hvad jeg ville læse. Tanken strejfede mig flere gange, om det var mig der var mærkelig! Det eneste jeg vidste med mig selv var at jeg ville til Aarhus, men hvad jeg skulle læse havde jeg igennem idé om. Alle andre skulle på universitetet, så det var vel også bare det jeg skulle!?.

Jeg bestilte et uddannelseskatalog fra Aarhus Universitet. I kataloget var der 90 bachelor uddannelser. Men jeg måtte ikke klage, for der var nok af valgmuligheder, men faktisk var der alt for mange til at jeg kunne oveskue det hele. Men kataloget skulle ikke hive mig ned med nakken, og jeg satte mit projekt find en uddannelse i gang. Jeg håbede inderst inde at ud af alle uddannelserne, at der ville være en som var noget for mig.

Ugerne gik og ansøgningsfristen var lige om hjørnet. Det ene dag var jeg helt fortabt, og den næste dag var det som om der gik et lys op for mig.

Jeg endte med at søge ind på universitet for at læse Jura, og det skulle jeg aldrig have gjort. Jeg gennemførte det første halve år, men derefter gik det ned af bakke. Det krævede meget af mig at sige fra, og det tog mig flere uger om at stå ved min endelig beslutning, som jeg nok inde i mit hoved havde truffet for flere uger siden. Jeg har altid været typen der har gennemført mine ting, og det ville være et kæmpe nederlag for mig at droppe ud. Men efter meget diskussion med mig selv, valgte jeg at stoppe på uddannelsen. Jeg var så flov over at jeg skulle indrømme at jeg tog fejl, og jeg følte når folk mødte mig på gaden at der stod taber i panden på mig.

“Jeg var så flov over at jeg skulle indrømme at jeg tog fejl, og jeg følte når folk mødte mig på gaden at der stod taber i panden på mig”

Jeg havde ikke lyst til at snakke med nogen om det, hvis nogen nævnte noget omkring skolen snakkede jeg henover dem, inden de nærmest havde nået at sige deres sætning færdig. Da mine venner og veninder fandt ud af at jeg var stoppet, var de selvfølgelig kede af det på mine vegne, men de gik egentlig lige så meget op i, at finde ud af hvad jeg så skulle læse. I deres øjne gik det ikke at gå og lave ingenting.

Jeg tog et break fra alt det skoleræs, og fik mig et arbejde. Det krævede lidt tid at få bearbejdet mit fejlvalg, og finde ud af hvad jeg så skulle læse. Det gjorde det hellere ikke bedre, at hver gang jeg mødte nogen, så endte snakken på hvad skal du nu, og skal du aldrig videre.

Da jeg droppede ud af min uddannelse, tænkte jeg ikke at møde andre der stod i samme bås som mig. Men det hjalp mig rigtig meget, at finde ud af, at jeg ikke var alene, og der også var andre der var droppet ud af deres uddannelse. Det er en svær beslutning, og når jeg tænker tilbage, så ved jeg faktisk ikke hvad jeg skulle have gjort anderledes. Man kan læse sig til meget på nettet, men man finder aldrig ud af om det er det rigtige, før man har prøvet det.

“Men det hjalp mig rigtig meget, at finde ud af, at jeg ikke var alene, og der også var andre der var droppet ud af deres uddannelse. Det er en svær beslutning, og når jeg tænker tilbage, så ved jeg faktisk ikke hvad jeg skulle have gjort anderledes”

Efter noget tid fandt jeg ud af, hvad der var min drøm, og er nu i gang med min drømme uddannelse. Hvis jeg skal give et godt råd til jer derude, så stå ved jeres beslutning, og være stolt over at erkende når noget ikke er det rigtige. For mig handler det om at være glad i det jeg laver. Det er sejere at gøre handling end at blive siddende et sted hvor man føler sig utilpas.
  

xxx

Kathrine

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er