[single_post_category_name]

Derfor skal du skrive taknemmeligheds-dagbog

– Redaktionens bekendelser 

De fleste kvinder har på et eller andet tidspunkt i deres liv, prøvet at skrive dagbog. Nogle mennesker bruger den til at dele sin hemmeligheder, andre til at komme tættere på sig selv ved, at sætte ord på tanker og følelser. For nogle kan det faktisk være en form for terapi. Der findes mange gode grunde til, at have en dagbog. Jeg har fået øjnene op for en anderledes slags dagbog – en taknemmelighedsdagbog.

At have en taknemmelighedsdagbog går ud på, at sætte ord på de ting du er taknemmelig for i løbet af en dag. Idéen er, at du hver aften inden du går i seng, sætter 5-10 minutter af til, at skrive i bogen. Du skal skrive tre ting, som du synes er gået godt den dag og/eller som har givet dig et smil på læben, det kan være alt mellem himmel og jord!

Det kan faktisk være ret svært

Jeg fandt hurtigt ud af hvor svært det egentlig kan være, at finde tre ting, som man har sat pris på i løbet af dagen. Muligvis fordi, at man egentlig ikke har sat pris på det? Jeg ved det ikke. Men svært det var det og det fik tankerne i gang.

Taknemmelighedsbogen har lært mig, at være mere opmærksom på de små ting der gør mig glad.  Med tiden er det blevet nemmere og nemmere og det har faktisk hjulpet mig til, at nyde livet mere end jeg før gjorde.

Nedenfor giver jeg nogle eksempler på, hvad det kan være: 

–      Solen skinnede

–      En sød postmand

–      En god betjening på Apoteket

–      Et mål, du har nået

–      En sjov samtale

–      Et kompliment du fik for din indsats

–      Større ting, som dit helbred eller familie

–      En god oplevelse

–      God mad

–      En dejlig kop kaffe

–      En invitation til en fødselsdag eller begivenhed

–      Noget du glæder dig til

Jeg synes selv at jeg er blevet en hel del bedre til, at sætte pris på små ting, også når dagene er lange og hårde. Jeg vil til hver en tid opfordrer alle til, at prøve det! 

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide