[single_post_category_name]

Er det egentlig sundt at snooze?

I morges snoozede jeg mit vækkeur 4 gange. 4 gange! Jeg kunne simpelthen ikke tage mig sammen til at komme ud af sengen. One of those mornings! 

Så det blev til 4 x 9 minutter = 36 minutter i alt. Flot! Det er altså ret mange minutter jeg så er bagud, resten af morgenen. Jeg bruger normalt maximalt 30 minutter på at tage et bad, spise morgenmad, i tøjet og makeup i ansigtet – også ud på cyklen. Så er 36 minutter alt alt for meget. Normalt bliver der kun snoozet en eller to gange, max tre – i dag var slem.  

Da jeg så langt om længe endelig sad på min cykel på vej på arbejde, stadig lidt søvndrukken kom jeg til at tænke på at vi som mennesker sikkert er super opdelt i vores snooze temperament. Enten er man en snoozer eller også er man ikke.

Jeg må tilstå at jeg altid har været en snoozer – men har aldrig tænkt på, eller undersøgt om det egentligt er godt eller skidt? 

Så i dag har jeg googlet og læst en hel del og fundet ud af, at jeg er helt på den forkerte side af mit vækkeur! Man må åbenbart for alt i verden ikke snooze!

Hvad siger videnskaben?
Videnskab.dk skriver f.eks. på deres hjemmeside:

”Snooze-knappen resulterer i dårlig søvnkvalitet: Professor i klinisk neurofysiologi Poul Jennum fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet udtaler:

»Jeg vil bestemt ikke reklamere for at bruge snooze-knappen,« siger han og indrømmer, at han også selv ligger og dasker på knappen nogle morgener. Professoren forklarer, at afbrydelserne bevirker, at den søvn man får, er af meget ringe kvalitet. »Så er det faktisk bedre at stille uret til en time senere,« siger han”

I en anden artikel fra Videnskab.dk skriver de Snooze-knappen gør dig mere søvnig: du skal stoppe venskabet med din snooze-knap. Den afbrudte søvn om morgenen kan nemlig gøre dig endnu mere træt.

På samvirke.dk stemmer de i koret og der kan man finde en reel guide til, hvordan du stopper din usunde snooze-vane og betegner det som en afhængighed.

Der er flere artikler der skriver det samme, så der måske noget om udtrykket ”You Snooze – You Loose”? Men jeg elsker jo at snooze. Jeg føler jo at jeg vinder nogle ekstra sove minutter. Inderst inde ved jeg godt at jeg snyder – og at jeg bare får ekstra travlt resten af morgenen.  Det kan være jeg skal melde mig ind i AS – anonyme snoozere. Nej – spøg til side. Jeg skal bare tage mig sammen – og stå op første gang.

Do you snooze?

XXX
Carina

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide