[single_post_category_name]

Ingen high-fives til slanke kvinder

-Redaktionens bekendelser

Jeg hører til en af dem, som løber nogle gange i ugen og gerne med Mads og Monopolet i ørene. Monopolet og for den sags skyld også Mads, får mig ofte til at grine og glemme alt om, hvor hårdt jeg egentlig har det. Total win-win! Maria – The laughing runner 😉

LÆS OGSÅ: Jeg skjulte min kæreste

For et par uger siden omhandlede et af dilemmaerne i ”Mads og Monopolet” så dét at få kommentarer om sin krop. Kvinden som havde skrevet ind var slank af bygning, og hun fik, på grund af sin slanke krop, ofte kommentarer fra både veninder og venner – nogle var især efter hende, hvis hun havde tabt et par kg., ”for nu måtte hun da heller ikke blive tyndere”. Hendes problem lå i, at hendes krop pludselig var blevet en offentlig ejendom, som alle måtte kommentere på, og her kan jeg kun give hende ret i, at der bestemt er et problem.

High-fives til de overvægtige

Tendensen er blevet sådan, at vi hylder alle de kurvede kvinder, og vi kaster om os med virtuelle high-fives til alle overvægtige kvinder, der tør at stå frem i badetøj. Omvendt er kvinderne slanke eller en smule undervægtige, så vil de lynhurtigt blive stemplet som syge, for der er bestemt ingen high-fives til slanke kvinder – det kan de godt glemme alt om. Men hvordan kan det være, at det er sådan? Handler det ikke blot om at være tilfreds med sin krop og turde stå frem med det, som man har? Handler det netop ikke om at omfavne alle kropstyper – tykke som tynde, høje som lave?

Sociale medier 

Jeg er nok ikke alene om at følge en masse inspirerende kvinder på Instagram, dog bliver jeg ofte forarget over, hvordan folk taler til hinanden derinde. Er du en slank pige i en bikini, så skal du i hvert fald passe på. For du kan sagtens få kommentarer som ”Arj, du ser jo syg ud” eller ”Pigebarn spis noget mad” – og helt ærligt, er det ikke bare forfærdeligt? Omvendt sker det meget sjældent at folk skriver andet end ”Du er pisse lækker og sej” på de billeder, hvor der fremgår en kvinde med større former – and what’s up with that?

“Er du en slank pige i en bikini, så skal du i hvert fald passe på. For du kan sagtens få kommentarer som ”Arj, du ser jo syg ud””

Det handler ikke om, at kvinder med former også skal have negative kommentarer. Tværtimod! Det handler om, at vi skal være bedre til at rose hinanden for det smukke, vi har. Har du kun negative kommentarer så bare drop dem. Der er ingen, og heller ikke dig selv, som får noget ud af dem. 

LÆS OGSÅ: 25 ting folk burde stoppe med at gøre i hverdagen

Som Uffe Buchard siger i Mads og Monopolet ”Vi skal favne alle kropstyper”, og han har helt ret. Der skal være plads til alle – tykke som tynde, høje som lave. Vi er alle smukke på hver vores måde og med hver vores form.

Der skal være plads til alle – tykke som tynde, høje som lave. Vi er alle smukke på hver vores måde og med hver vores form”

… Så næste gang du overvejer at skrive en grim kommentar på de sociale medier så stop lige op en gang. Får du eller hende som er på billedet noget ud af kommentaren? Nok ikke, så lad hellere være.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide