[single_post_category_name]

Lysten til at drive sit eget!

Hvorfor har man lyst til at sætte sin fremtid i så sårbar en situation, som det at drive egen forretning og aldrig vide, om man har råd til smør på brødet i morgen?

LÆS OGSÅ: Jeg er i et forhold med en ex-con

I løbet af mine 27 år har jeg testet nogle forskellige uddannelser af. Da jeg i 2012 fik tilbudt en elevplads i H&M sprang jeg til. Jeg var ansat i H&M i 6 år og var sindssyg glad for det. Men som tiden gik fik jeg svært ved at stille mig tilfreds med min uddannelse, som salgsassistent i tøjbutik. Der skete bare ikke nok og alle de idéer jeg gik med til f.eks. markedsføring osv. var ikke mulige at udleve, da en koncern som H&M er topstyret.

I 2014 blev jeg udlært med gode karakterer. Nu havde jeg papirer på, at jeg havde en uddannelse og jeg fik en rigtig fin anbefaling.

Omkring et år senere begyndte jeg at lege med ideen om at starte min egen webshop. Her kunne jeg rigtig udleve alle de idéer jeg gik med og online shopping er jo et voksende marked! Kunsten er at kunne skille sig ud fra alle de andre 10.000 webshops, som sælger til det samme segment som mig.

Det hele lød rigtig spændende og jeg begyndte at sætte mig ind i domæneregistrering, momsregistrering, hosting, indkøb, udsalgspris, mark up, sociale medier, valg af navn til virksomhedskonto og meget andet. Alt det praktiske!

 

“Omkring et par år senere begyndte jeg at lege med idéen om at starte min egen webshop.”

 

Alt begyndelse er svær og selvom bogen om momsregistrering ikke var den mest tiltalende, blev den læst! Det er alle de ’’små’’ beslutninger, som i sidste ende, ender med at være netop mit helt eget. Og det er da en fantastisk ting!

LÆS OGSÅ: Skal man give slip – eller hænge fast?

Hvis du melder ud, at du gerne vil drive din egen forretning vil du blive overrasket over, hvor hjælpsomme folk er. Man holder sine kort tæt på kroppen og vil nødig give sine gode idéer væk, ved at fortælle folk om dem. Mange dygtige og succesfulde iværksættere siger: ’’Du får ingenting ud af at gå med ideerne alene!’’  Man ér nødt til at dele sine ideer, sparre med andre iværksættere – men sørg for du er den første til at udleve de idéer du går med!

 

’’Du får ingenting ud af, at gå alene med ideerne’’

 

Jeg er langtfra iværksætter eller selvstændig endnu. Jeg har et år tilbage af min uddannelse som designteknolog med speciale i branding og markedsføring. Men man skal starte et sted. Min webshop åbner i slutningen af denne måned og det er vildt spændende!

Grunden til jeg gerne risikerer at spise brød uden smør er fordi, at jeg synes det er det mest livsbekræftende at udleve min drøm. Jeg ville ønske, at flere ville forfølge deres drømme i stedet for at læne sig tilbage og være halvt tilfreds med det de laver.

Så sidder du i opstartsperioden og synes artikler som ’’17-årig Cecilie fik en god ide: Nu sælger hun for millioner’’ og ’’Her flyder champagnen: 19-årig iværksætter omsætter for millioner!’’ virker lidt langt væk, kan du måske bruge denne artikel, som et lille skridt i den rigtige retning. Fortjenesten kommer ikke af sig selv – så husk at alt hårdt arbejde betaler sig og pludselig føles den første million måske ikke så langt væk længere.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide